شهیده مریم فراهانیان
با آنكه تركش به قلبش اصابت كرده بود و تنی نیمهجان داشت، سعی میكرد حجاب خودش را كامل حفظ كند. در حال حاضر چادر وی به عنوان نماد زن مسلمان در موزه شهدای خیابان طالقانی تهران نگهداری میشود.
شهیده مریم فراهانیان دی ماه سال 42 در یك خانواده پر جمعیت آبادانی متولد شد. علاوه بر خودش هفت خواهر و پنج برادر داشت. خانواده فراهانیان در سالهای منتهی به پیروزی انقلاب در تظاهرات ضد رژیم شركت میكردند و مریم فعالیتهای زیادی در كنار برادر بزرگتر خود داشت.
پس از شروع جنگ و حصر آبادان، مریم در ادامه راه برادر شهید خود برای امدادگری و مداوای مجروحان در این شهر ماند. همان ایام مریم نیز مجروح میشود اما حاضر نشد به عقب برگردد و 20 روز شرایط سخت مجروحیت را تحمل كرد تا بهبود پیدا كند.
سال 63 در حالی كه راهی گلستان شهدای آبادان شده بود مورد اصابت تركش خمپاره دشمن قرار گرفت و در سن 21 سالگی به شهادت رسید.
رادیو ایران خاطرات مجاهدتهای شهیده مریم فراهانیان در روزهای حصر آبادان را در برنامه «پلاك هشت» مرور كردهاست.
مریم دختر لطیف و نسیمه ...
بخشی از وصیت شهیده فراهانیان: اول از همه از انقلاب اسلامی بگویم؛ انقلابی كه با دادن خون هزاران شهید و هزاران معلول به اولین مرحله پیروزی خود رسید. انقلابی كه در آن، مردم اسلام را این كاملترین دین را مبنای كار خود قرار دادند. وحدتی را كه به دست آورده بودند با توجه به دین اسلام و رهبری قاطع امام، آن را حفظ كردند...
خواهرش نقل میكند: «پدر و مادرمان مذهبی بودند و یك خانواده پرجمعیت و شلوغ بودیم. مریم بسیار تقید داشت كه به پدر و مادر احترام بگذارد و بسیار به خواندن نماز اول وقت اهمیت میداد؛ بسیار اهل مطالعه بود. مریم استثنایی نبود اما خیلی خود ساخته بود. نفرت از غیبت، محبت خالصانهاش به دیگران، هیچ چیز را برای خود نخواستن و... شاخصههای اخلاقی او بود.»
برنامه پلاك هشت پخش شده از رادیو ایران
شنیدن این پادكست را به دوستان خود توصیه كنید!