شهید محمد جواد تندگویان
شهید محمدجواد تندگویان بالاترین مقام كشوری جمهوری اسلامی ایران بود كه در دوران هشت ساله دفاع مقدس توسط رژیم بعثی به اسارت گرفته شد.
محمد جواد تندگویان در خرداد 1329 خورشیدی چشم به جهان گشود.
پس از پیروزی انقلاب و همزمان با فعالیت در وزارت نفت، جـنگ تـحمیلی نـیز آغاز شد. در خلال مدت یك ماه و چند روزه وزارت، برای نظارت مستقیم بر عـملیات و كمك به حل مشكلات كاركنان، چندین بار به مناطق جنوب و آبادان مسافرت كرد تا اینكه در سفر آخر كه برای دلجویی از كاركنان و بررسی وضعیت پالایشگاه به طرف آبادان حركت كرده بـود، در آبان 1359 خورشیدی در راه ماهشهر به آبادان، از داخل خاك كشور ربوده و به عراق بـرده شـد و از آنجا به زندان استخبارات عراق منتقل شد.
این شهید مبارز به مدت 11 سال، شكنجه و آزار در زندانهای رژیم بعثی را تحمل كرد و در 1370 به شهادت رسید.
رادیو ایران خاطرات حماسهها و مجاهدتهای محمد جواد تندگویان را در برنامه «پلاك هشت» مرور كردهاست.
جعفر آقا كفاش هفتمین روز تولد پسرش، اقوام را دعوت كرد تا یك اسم مناسب برای بچه انتخاب كنند. بلقیس خانم بلند شد و قرآن را از روی طاقچه برداشت و با احترام دست گرفت؛ جعفر آقا با یك لبخند پر از رضایت به چهره مادر نگاه كرد. بلقیس خانم قرآن را باز كرد و صفحه اولش را نگاه كرد و گفت: «اگه اجازه بدید اسم محمد جواد رو انتخاب كنیم» . همه صلوات فرستادند و جعفر آقا نقل پخش كرد.
جعفر آقا كفاش اول قرآن نوشت: به تاریخ 25 شعبان 1371 هجری قمری مطابق با دوشنبه 26 خرداد 1329 هجری شمسی؛ تولد فرزندم «محمد جواد تندگویان» ...
مادرش نقل میكند: جواد جثهای لاغر و نگاهی نافذ داشت؛ از بدو تولدش با آوای حزین قرآن پدر و عشق به اهل بیت رشد كرد. جواد با كمترین بهانه مریض میشد. من همیشه نگران حالش بودم؛ حالا دارم با خودم فكر میكنم آن بدن نحیف كجا و یازده سال اسارت كجا...
برنامه پلاك هشت پخش شده از رادیو ایران
شنیدن این پادكست را به دوستان خود توصیه كنید!