شهید منصور ستاری

او ماسك خود را در عملیات خیبر در محاصره بمباران شیمیایی به پیرمردی تقدیم كرد كه راننده لودر بود. او تا زمان شهادتش براثر این اقدام از شامه بویایی بی بهره شده بود و این موضوع را تا پایان عمرش مخفی می كرد.

شهید منصور ستاری در 29 اردیبهشت 1327 در روستای ولی‌آباد قرچك به‌دنیا آمد. او در سال 1350 برای گذراندن دوره عملی كنترل رادار راهی آمریكا شد و پس از یك سال به ایران بازگشت.

تیمسار ستاری به علت فعالیتهای بیش از حدی كه در اجرای طرح‌های جنگی از خود نشان داد ، درسال 1362 به سمت معاون عملیات فرماندهی پدافند نیروی هوایی منصوب شد . طرح‌ها و برنامه‌هایی كه شهید ستاری ارائه می‌داد بسیار منطقی ، عملی ، كاربردی و مؤثر بود . از این رو در سال 1364 به عنوان معاونت طرح و برنامه نیروی هوایی برگزیده شد و به علت لیاقت و كاردانی و شایستگی كه از خود نشان داد ، در بهمن ماه سال 1365 با درجة سرهنگی به سمت فرماندهی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد و تا هنگام شهادت عهده دار این مسئولیت بود . وی در سال 1373 در سانحه سقوط هواپیما به شهادت رسید.


رادیو ایران داستان ولادت و شهادت سرلشگرمنصور ستاری و سخنان آن شهید را در برنامه «پلاك هشت» مرور كرده است.


«شهید منصور ستاری توانست دانشكده پرواز( خلبانی) را تاسیس كند كه چنین دانشكده ای آرزوی دیرینه هر ایرانی وطن پرست و پرسنل نیروی هوایی بود. در مهرماه سال 1367 اولین سری دانشجویان خلبانی وارد دانشكده پرواز شدند. مقام معطم رهبری هم در جلسه افتتاحیه تشریف فرما شدند.»
خاطره‌ای از دوست شهید

برنامه پلاك هشت پخش شده از رادیو ایران
شنیدن این پادكست را به دوستان خود توصیه كنید!

1402/07/01
|
14:41
دسترسی سریع