آیین سخن سه شنبه از ساعت 14 به مدت 100

رادیو ایران

آيين سخن

نخستین ابزار و مهمترین عنصر برای كار رسانه ای، زبان است.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی معتقد است: در بین امور مختلفی كه در نظام جمهوری اسلامی بر عهده داشته ام، خدمتگذاری در بخش زبان فارسی در زمره ی توفیقات من بوده است.

1401/04/11
|
11:59
|

دكترغلامعلی حدادعادل چهره شناخته شده درایران و صاحب مقام‌های سیاسی و اجتماعی گوناگون به پشتیبانی از زبان فارسی می نازد و آن را از مهمترین كوشش‌های خود می داند،
به گزارش روابط عمومی نخستین جشنواره ملی «آیین سخن»، دكتر غلامعلی حداد عادل رئیس، عضو پیوسته شورا و عضو هیئت‌علمی فرهنگستان زبان و ادب درباره نقش رسانه‌های مختلف بر پاسداشت زبان فارسی می گوید: رسانه اعم از شنیداری، دیداری و نوشتاری با زبان سروكار دارد و هیچ امری به اندازه‌ی زبان، ابزار كار رسانه نیست.
عضو پیوسته شورا در ادامه به وظائف مدیر رسانه در این حوزه می پردازد و می گوید: مدیر رسانه باید زبان را بشناسد، قوت و ضعف آن را بداند و آسیب‌های آن را شناسایی كند. رسانه هر اندازه نسبت به زبان حساستر باشد در رساندن پیام موفق‌تر عمل خواهد كرد.
دكتر حداد عادل در ادامه با بیان اینكه رسانه‌ها نسبت به زبان، عملكرد یكسانی ندارند، اضافه می كند: در كنار برخی از رسانه‌ها كه مراقب زبان فارسی هستند، عده‌ای رفتار سهل‌انگارانه‌ای نسبت به این موضوع دارند.
عضو هیات‌علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی با تاكید بر اینكه رسانه در اصلاح، پیشبرد و انحطاط زبان نقشی مهم و تعیین كننده دارد، می گوید: در پاسداشت زبان فارسی، رسانه رادیو نسبت به تلویزیون بسیار پیشگام‌تر بوده و عملكرد موفق‌تری داشته است.
وی در بخشی دیگر با بیان اینكه رسانه با تولید برنامه‌های خاص ادبی و دقت لازم در انتخاب افراد می‌تواند در حفظ و پاسداشت زبان فارسی نقش مهم و تعیین كننده داشته باشد، می افزاید: نخستین اقدام در حفظ و پاسداشت زبان فارسی، اصلاح ِزبان رسانه است، وقتی رسانه زبان سالم و فاخر داشته باشد و از ابتذال دوری كند بهترین آموزش را به مخاطب ارائه می دهد.
رییس فرهنگستان زبان فارسی درباره تاثیرگذاری جشنواره‌ای مثل آیین سخن گفت: باید در زمینه چنین جشنواره‌هایی تا آنجا كه ممكن است اطلاع رسانی شود و با سخنوران، سخن شناسان، سخندانان، اهل ادب، شاعران درجه ی یك، آنهایی كه گوهر زبان را می شناسند و این گوهر را حفظ می‌كنند، ارتباط خوب و موثری برقرار كرد.
عضو هیئت‌علمی فرهنگستان زبان و ادب اضافه كرد: بهتر است از سخنوران زبان و ادب فارسی برای حضور در اینگونه جشنواره‌ها دعوت به عمل آید، آنها كه معرف زبان به جامعه هستند می‌توانند جوانان با استعداد را شناسایی و به رسانه معرفی كنند.
وی در پایان تاكید كرد: موضوع پاسداشت زبان مهم و حائز اهمیت است چرا كه زبان وسیله‌ی ارتباط، انتقال مفاهیم و ابزار اداره كشور است، ارتباط ما با نیاكان و معاصران از طریق همین زبان است و از این رو نیاز است كه ارزش آن دانسته شود. امیدوارم همه ما قدردان این میراث گرانقدر و گنجینه پربها باشیم.
تنظیم كننده: سمانه حیدرزاده

دسترسی سریع
آیین سخن