سلام صبح بخیر شنبه تا پنجشنبه از ساعت 6:35 به مدت 75

رادیو ایران

سلام صبح بخير

هشدار سازمان غذا و دارو درباره خطر «بوتولیسم» در كنسروهای خانگی

مشاور اجرایی و مدیركل حوزه ریاست سازمان غذا و دارو در گفت و گو با رادیو ایران، نسبت به خطر مسمومیت بوتولیسم در كنسروهای خانگی هشدار داد و بر لزوم رعایت اصول بهداشتی در فراوری و نگهداری این محصولات تاكید كرد.

1403/08/06
|
09:20
|

به گزارش روابط عمومی رادیو ایران، دكتر سید عباس رضوی افضل در گفت و گو با برنامه «سلام صبح بخیر» گفت: بوتولیسم نوعی مسمومیت غذایی بسیار خطرناك است كه در اثر سم تولید شده توسط باكتری
Clostridium botulinum ایجاد می‌شود، این باكتری می‌تواند در محیط‌های بی‌هوازی همچون كنسروهای بسته‌بندی‌شده خانگی رشد كند و به سرعت سموم كشنده‌ای تولید كند كه برای سلامت انسان خطرناك است.

وی افزود: برخی افراد در فراوری كنسروهای خانگی اصول بهداشتی و استانداردهای لازم را رعایت نمی‌كنند كه این امر خطر رشد باكتری‌ها و ایجاد مسمومیت را افزایش می‌دهد و علائمی همچون ضعف عضلانی، تاری دید و مشكلات تنفسی ممكن است نشانه بروز بوتولیسم باشد و نیاز به مراجعه فوری به مراكز درمانی دارد.

رضوی افضل با تاكید بر لزوم رعایت نكات ایمنی در تهیه غذاهای كنسروی خانگی تصریح كرد: كنسروها و شیشه‌های بسته‌بندی‌شده باید به‌طور كامل و با دمای كافی حرارت داده شوند تا باكتری‌ها و سموم احتمالی از بین بروند، همچنین در صورت مشاهده تغییراتی مانند بادكردگی، نشتی یا بوی نامطبوع در كنسروها، از مصرف آن‌ها خودداری كنید.

وی گفت: برای جلوگیری از مسمومیت بوتولیسم، لازم است مواد غذایی در دمای مناسب و با اصول بهداشتی نگهداری شوند و تا حد امكان از مصرف مواد غذایی مشكوك اجتناب شود و تاكید می‌شود افراد با رعایت اصول مذكور، سلامت خود و خانواده خود را حفظ كنند و از خطرات ناشی از مسمومیت‌های غذایی در امان باشند.

گفتنی است «سلام صبح بخیر» این هفته به تهیه كنندگی زهرا قائدی و اجرای آرش احمدی از شنبه تا پنج شنبه ساعت 6:15 از رادیو ایران تقدیم می شود.

تنظیم كننده: سمانه حیدرزاده

دسترسی سریع
سلام صبح بخیر