دبیركل خانه صنعت، معدن و تجارت، در گفت و گو با رادیو ایران، بیان كرد: سیاست دولت در حذف ارز نیمایی و تبعیت از نرخ ارز آزاد یك قدم رو به جلو است و در این حالت میتوانیم مقداری از اقتصاد دستوری دور شویم.
به گزارش روابط عمومی رادیو ایران، آرمان خالقی، در گفت و گو با برنامه «دستور كار» درباره سیاست ارزی جدید بانك مركزی اظهار كرد: قرار بود با تخصیص غیرمستقیم ارز نیمایی، برخی كالاها با قیمت پایینتر از نرخ بازار آزاد و در واقع به قیمت مصوب دولتی به دست مردم برسد. از این رو، دولت سوبسیدی روی نرخ ارز به واردكنندگان پرداخت میكرد تا كالا با قیمت ارزانتری به مردم عرضه شود. در این میان، عدهای از واردكنندگان از این ارز و از این سوبسید برخوردار میشدند و برخی نیز نمیشدند. تقاضا برای دریافت ارز نیمایی زیاد بود و از همین رو، برای دریافت این نوع ارز صف تشكیل میشد.
خالقی افزود: به همین علت، امكان اینكه سیاستگذار به هدف اولیه تخصیص نرخ ارز نیمایی نرسد و نیت ارزانسازی برخی كالاها محقق نشود، افزایش مییابد. در عین حال، به نظر سیاست دولت در حذف ارز نیمایی و تبعیت از نرخ ارز آزاد یك قدم رو به جلو است و در این حالت میتوانیم مقداری از اقتصاد دستوری دور شویم.
دبیركل خانه صمت ایران بیان كرد: در گذشته سیاست تك نرخی كردن ارز باید اجرا میشد تا حالا با هزینههای مختلف ارز چند نرخی مواجه نمیشدیم. از اینرو، هم دولت و هم مردم و بخشخصوصی باید بپذیرند كه در یك نقطهای باید رویكردهای اشتباه گذشته اصلاح شود و قیمت كالاها و فعالیتهای اقتصادی تابع نرخ ارز بازار آزاد باشند.
گفتنی است «دستور كار» به تهیه كنندگی سیما پاتیمار و اجرای علی مروی بعد از خبر ساعت 19:00 از شنبه تا چهارشنبه تقدیم می شود.
تنظیم كننده: سمانه حیدرزاده