رهبر انقلاب اسلامی در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران: حقوق زن و مرد در خانواده یكسان است
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران، حضرت فاطمه زهرا(س) را از شگفتیهای آفرینش خواندند و با بیان اصول مهم منشور اسلام درباره زن، تأكید كردند: در اسلام، زن و مرد مكمل یكدیگرند و در تلاش برای رسیدن به حیات طیبه و تواناییهای فكری و روحی در عرصههای علمی، فرهنگی، هنری، اثرگذاری اجتماعی-سیاسی، فعالیت اقتصادی و مسائل بینالمللی هیچ تفاوتی با هم ندارند.
به گزارش روابط عمومی رادیو ایران، حضرت آیتالله خامنهای همچنین با اشاره به تداوم جنایات رژیم صهیونیستی و آمریكا در منطقه و كمك برخی به آنها، گفتند: رژیم صهیونیستی به خیال خود از طریق سوریه آماده میشود كه نیروهای حزبالله را محاصره و ریشهكن كند اما آنكه ریشهكن میشود، اسرائیل است.
ایشان در ابتدای سخنانشان با تبریك ایام ولادت حضرت صدیقه طاهره(س)، جلسه با زنان و دختران را بسیار خوب و پرشور خواندند و با اشاره به برخی محورهای سخنان 7 نفر از خانمها در این جلسه، از جمله «مراقبت از خانواده در فضای مجازی»، «افزایش جمعیت»، «مسائل مربوط به زنان در عرصه هنر» و «تسهیلگری در امر ازدواج»، گفتند: مسئولان دفتر رهبری و دستگاههای مربوط، نكات بسیار خوب سخنان خانمها در جلسه را پیگیری و مورد ملاحظه جدی قرار دهند.
رهبر انقلاب با اشاره به برخی ابعاد وجودی حضرت فاطمه زهرا(س) به عنوان پدیده شگفتانگیز عالم آفرینش، گفتند: اینكه بانویی جوان، از لحاظ معنوی و هویت ملكوتی و جبروتی به جایی برسد كه به روایت اهل تشیع و تسنن، خشم او خشم خدا و خشنودی او خشنودی پروردگار را به همراه بیاورد، بسیار پر عظمت و عجیب است.
ایشان، «غمگساری با پیامبر در سختیها»، «همراهی با امیرمومنان در جهاد»، «خیرهكننده چشم فرشتگان در عبادت»، «بیان خطبههای فصیح، بلیغ و آتشین»، «پرورش امام حسن و امام حسین (علیمها السلام) و حضرت زینب(س)» را از ویژگیهای بینظیر حضرت فاطمه(س) خواندند و افزودند: آن حضرت در كودكی، جوانی، ازدواج و سیره زندگی، برترین، زیباترین و گویاترین الگوی زن مسلمان است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به دیدگاههای مختلف درباره مسئله زن در جهان، گفتند: سرمایهداری و سیاستمدارانِ تابع آنها با در دست داشتن رسانههای مؤثر در جهان، با بیصداقتی و دروغگویی و در پوشش ظاهری یك نظریه فلسفی و انساندوستانه، انگیزههای جنایتكارانه و فسادانگیز خود را برای دخالت و جهتدهی در امور جامعه جهانی زنان و كسب منافع نامشروع، پنهان میكنند.
ایشان بیصداقتی و ریاكاری را روش همیشگی استعمارگران و سرمایهداران غربی دانستند و كشیدن زنان به كارخانهها برای تأمین نیاز صنایع به كارگرانِ با دستمزد كم را تحت پوشش آزادی و استقلال زنان، نمونهای از این ریاكاری خواندند.
حضرت آیتالله خامنهای هدف پنهان از شعار آزادی بردگان آمریكا در حدود 2 قرن قبل را، كشاندن بردگان از مزارع جنوب به كارخانههای شمال این كشور خواندند و گفتند: امروز هم در پشت شعارهای فمنیستی و آزادی و حقوق زنان، اهداف ضدانسانی و سیاسی، نهفته است كه برخی از آنها مشخص است و برخی اهداف بعدها آشكار میشود.
ایشان تشریح منشور اسلام در مقوله زن را برای درك عمومی از منطق اسلام در این زمینه، ضروری برشمردند و گفتند: باید این منطق را در جامعه جا بیندازیم و براساس آن عمل كنیم كه البته بعد از انقلاب در این زمینه كارهای زیادی شده است.
رهبر انقلاب مسئله زوجیت را اولین اصل مهم در منشور زن در اسلام خواندند و افزودند: براساس آیات متعدد قرآن، زن و مرد از جنس یكدیگر، زوج و مكمل هم هستند.
حضرت آیتالله خامنهای لازمه زوجیت و مكمل بودن زن و مرد را تشكیل واحدی سوم به نام خانواده خواندند و گفتند: براین اساس، تشكیل خانواده یك سنت الهی آفرینش است كه خوشبختانه در فرهنگ ایرانی هم، خانوادهدوستی از نشانههای مهم قوت و عمق فرهنگی ملت است.
رهبر انقلاب یك اصل دیگر منشور اسلامی درباره زن را «نبود هیچگونه تفاوت بین زن و مرد در حركت معنوی و تعالی انسانی و دستیابی به حیات طیبه» خواندند و گفتند: از منظر اسلام، زن و مرد با وجود تفاوتهای جسمی، هر دو از تواناییها و نوآوریهای فكری و عملی و استعدادهای بینهایت برخوردار هستند كه باعث میشود زن نیز همچون مرد بتواند و در مواردی واجب باشد كه در عرصهها و فعالیتهای گوناگون علمی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، بینالمللی، فرهنگی و هنری نقشآفرینی كند.
ایشان نقشهای متفاوت زن و مرد در خانواده از نگاه اسلام را دلیل برتری یكی بر دیگری ندانستند و افزودند: زن و مرد در خانواده از حقوق یكسان برخوردار هستند؛ البته از لحاظ عاطفی، اسلام زن را همچون گُلی میداند كه باید از طراوت و عطر او در خانواده مراقبت و استفاده كرد.
«محدودیتهای حاكم بر ارتباطات و معاشرتهای زن و مرد» موضوع دیگر مورد تأكید از منظر اسلام بود كه رهبر انقلاب در خصوص آن گفتند: اسلام درباره مسئله «حجاب و عفاف و نگاه» تكیه و ملاحظاتی دارد. البته بیبندوباریهای امروز در غرب نیز نسبتاً جدید است و توصیف زن اروپایی در آثار ادبی دو سه قرن پیش نشان میدهد در غرب نیز ملاحظات زیادی در مسئله زن وجود داشته است.
ایشان «ارزش معنوی مادری و افتخار به آن» را ركنی دیگر از نگاه اسلام به مسئله زن برشمردند و افزودند: امروز بعضیها در سایه سیاستهای سرمایهداران و استعماگران و بدخواهان جوامع مستقل بخصوص جامعه ما، از «مادری» تصویر بدی ارائه میكنند. در حالی كه مادری و پرورش دادن یك انسان، افتخاری بسیار با ارزش است و بر همین اساس است كه در اسلام با تعابیر مختلف از جمله قرار داشتن بهشت زیر پای مادران، سفارش زیادی به محبت و خدمت و اطاعت از مادر شده است.
حضرت آیتالله خامنهای پس از برشمردن بعضی از اصول مهم منشور اسلام درباره زن، رشد شگفتانگیز زنان مؤمن، دانا و فعال در عرصههای مختلف پس از پیروزی انقلاب را بر پایه این نگاه متعالی دانستند و گفتند: نقش زنان در دوره مبارزات و پیروزی انقلاب تعیینكننده بود و در حالی كه برخی افراد، مخالف حضور زنان در راهپیماییها بودند، امام بزرگوار با آن نگاه به شدت مخالفت كردند.
ایشان افزودند: ورود زنان به میدان بود كه باعث به میدان آمدن همسران و فرزندان آنها شد؛ بنابراین به یك معنا زنان انقلاب را پیروز كردند.
رهبر انقلاب فعالیت متین در عرصههای سیاسی و بینالمللی و همچنین نقشآفرینی در حوادثی مانند دفاع مقدس، دفاع از حرم و عرصه سیاسی را جلوههای درخشان دیگری از فعالیتهای زنان پس از پیروزی انقلاب برشمردند و گفتند: زن ایرانی توانسته از هویت و فرهنگ و سنن تاریخی و اصیل كشور با متانت، حیاء و عفت خود صیانت كند؛ بگونهای كه تا امروز تحت تأثیر عوارضی كه بسیاری از كشورهای غربی دچار آن هستند قرار نگرفته و پس از این نیز انشاءالله همینطور به حركت خود ادامه خواهد داد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به درخشش زنان در فعالیتهای علمی و تحقیقی دانشگاهها و حوزههای علمیه خاطرنشان كردند: امروز تعداد زنان مجتهد، كم نیست و حتی معتقدیم كه در بسیاری از مسائل زنانه كه مردها تشخیص خوب و درستی ندارند، خانمها باید از مجتهدان زن تقلید كنند.
ایشان رشد زنان دانشمند، استاد دانشگاه، نویسنده، شاعر و هنرمند با حفظ تدیّن را غیرقابل مقایسه با قبل از انقلاب خواندند و گفتند: البته دشمن هم بیكار نیست و مشغول طراحی است چرا كه آنها خیلی زود متوجه شدند شكست دادن و به زانو درآوردن انقلاب با شیوههای سختافزاری همچون جنگ، بمباران، قومیتگرایی و نیروهای فتنهگر ممكن نیست بنابراین سراغ شیوههای نرمافزاری یعنی تبلیغات، وسوسهها و شعارهای بهدور از صداقت رفتهاند.
حضرت آیتالله خامنهای ادعای دفاع از زن با راهاندازی اغتشاش در كشوری را از مصادیق شعارهای دروغین بدخواهان دانستند و افزودند: دختران، بانوان، اساتید، دانشجویان و همه جامعه زنان خود را موظف بدانند كه در مقابل وسوسهها و شیوههای موذیانه و جنگ نرم بدخواهان برای انحراف از ارزشها در مسائل زنان، اهتمام كافی داشته باشند.
رهبر انقلاب در بخش پایانی سخنانشان با اشاره به مسائل منطقه، خاطرنشان كردند: با حركتی كه در سوریه انجام شد و با جنایتهای رژیم صهیونیستی و آمریكا و كمكهای دیگران به آنها، دشمنان خیال كردند كه مسئله مقاومت تمام شد در حالی كه آنها سخت در اشتباه هستند.
ایشان با تأكید بر اینكه روح سید حسن نصرالله و سنوار زنده است، افزودند: جسم آنها رفت اما شهادت، آنها را از عرصه وجود بیرون نبرد و روح و فكر آنها باقی است و راهشان ادامه دارد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به ایستادگی غزه در برابر حملات روزانه صهیونیستها و استمرار مقاومت لبنان، گفتند: رژیم صهیونیستی به خیال خود در حال آمادهسازی خود از طریق سوریه برای محاصره و ریشهكنی حزبالله لبنان است اما آنكه ریشهكن خواهد شد، اسرائیل است.
رهبر انقلاب با تأكید بر ایستادگی ایران در كنار مبارزان فلسطینی و مجاهدان حزبالله و تداوم هرگونه حمایت و كمك ممكن به آنها، ابراز امیدواری كردند مجاهدان روزی را ببینند كه دشمن خبیث در زیر پاهای آنها لگدمال شود.