معاون وزیر و رئیس سازمان فضایی ایران در گفت و گو با «ایران امروز» گفت: تصاویر ماهواره ای در زمینه هواشناسی، اقیانوسشناسی، ماهیگیری، كشاورزی، ,.... كاربرد فراوانی دارد.
به گزارش روابط عمومی رادیو ایران، دكتر حسن سالاریه معاون وزیر و رئیس سازمان فضایی ایران، گفت: تصویربرداری ماهواره ای در واقع فرآیند فیلمبرداری و عكاسی از زمین توسط ماهواره به منظور به دست آوردن اطلاعات در مورد آن است. ماهواره های مختلف زیادی وجود دارند كه زمین را اسكن می كنند، هر كدام از این ماهواره ها اهداف خاص خود را دارند.
وی ادامه داد: فناوری فضایی به نتیجه تركیب دانش، مهارت و تكنیك برای ساخت تجهیزات متنوع گفته میشود كه برای مطالعه و بررسی فضا، ارتباطات فضایی، فعالیتهای فضانوردی و فعالیت های مرتبط به كار میروند. شناخت فضای پیرامون، اعزام انسان به فضا، شاتل، ایستگاههای فضایی، موشك، ماهواره برخی از شاخههای فناوری فضایی محسوب میشوند
سالاریه افزود: تصاویر ماهواره ای از اهمیت بالایی برخوردار هستند زیرا یك تصویر جزئی از منطقه انتخاب شده را به همراه مناطق اطراف آن ارائه می دهند. از آنجا كه نقشه ها مبتنی بر مكان هستند، آنها به طور خاص برای برقراری ارتباط با داده های بسیار ساختار یافته و ارائه یك تصویر كاملی از كل جهان طراحی شده اند.
رئیس سازمان فضایی ایران خاطر نشان شد: از این فناوری میتوان در علوم زیستی و جهان شناسی نیز استفاده كرد كه فعالیتهایی مثل ارسال موجود زنده، انسان و فضاپیماهای اكتشافی از جمله آنها است.
وی به پرتاب های موفق امسال برای نخستین بار پرتاب موفق همزمان سه ماهواره ایرانی، با ماهوارهبر سیمرغ، مهدا، كیهان و هاتف كه در مدار 450 كیلومتری قرار گرفتند اشاره كرد و اظهار كرد با برنامه ریزی انشاالله به ارتفاع 36 هزار كیلومتری خواهیم رسید.
گفتنی است «ایران امروز» شنبه 14 بهمن، به تهیه كنندگی سیما پاتیمار، اجرای محمدرضا درویش ساعت 12:40 از رادیو ایران پخش شد.
تنظیم كننده: سمانه حیدرزاده