ایران امروز شنبه تا سه شنبه از ساعت 12:40 به مدت 70

محمد ولی كارشناس منابع طبیعی: فعالان محیط زیست نگران تكرار تجربه سد گتوند هستند

مدیر امور مطالعات طرح چم شیر شركت توسعه منابع آب و نیروی ایران گفت: مطالعات انجام شده نشان می دهد كیفیت آب ورودی به داخل سد مشكل جدی ندارد و در این زمینه جایی برای نگرانی نیست.

1401/09/08
|
17:22
|

سد چم‌شیر كه حالا بیش از 90 درصد پیشرفت فیزیكی داشته است، برای بسیاری از فعالان محیط زیست یادآور تجربه سد گتوند است، سدی كه با وجود هشدار فعالان محیط زیست ساخته و آبگیری شد و نتیجه آن، ازبین‌رفتن بخشی از زمین‌های كشاورزی منطقه و افزایش شوری آب كارون بود.

به گزارش شبكه رادیویی ایران، «میثم فاضلی» مدیر امور مطالعات طرح چم شیر شركت توسعه منابع آب و نیروی ایران در برنامه «ایران امروز» در این باره گفت: در تصمیم سیستم وزارت نیرو و طرح جم شیر، قرار بر آن شده طی یك ماه آینده اقدامات اجرایی باقی مانده به پایان برسد.

وی در ادامه شوری در رودخانه زهره را موضوع جدیدی ندانست و افزود: املاح و آلاینده های علاوه بر بسترهای زیرزمینی در محل ذخیره ساز، از راه سرچشمه و رودخانه نیز به سد وارد می شود.

فاضلی خاطر نشان كرد: مطالعات انجام شده نشان می دهد كیفیت آب ورودی به داخل سد مشكل جدی ندارد و در این زمینه جایی برای نگرانی نیست.

در ادامه این گفت و گوی رادیویی ایران، محمد ولی كارشناس منابع طبیعی به روی خط آمد و به شرح عمده انتقادات ایراد شده به طرح چم‌شیر پرداخت و گفت: شوری در مخرن كه ممكن است موجب ذوب شدن املاح در داخل مخزن شود مهم ترین انتقادی است كه از سوی كارشناسان و فعالان محیط زیست و سازمان محیط زیست مطرح شده است.
وی با بیان اینكه بیشترین فعالان محیط زیست نگران آن هستند كه تجربه سد گتوند دوباره تكرار شود، یادآور شد: تجربه سد گتوند مشكلات زیادی را به وجود آورد كه البته با مدیریت علمی و كارشناسی مهار شد.

در بخش دیگر این گفت و گو، دكتر نیكو سخن استاد دانشگاه به روی خط آمد و درباره سد چشم شیر گفت: نمونه گیری های انجام شده نشان می دهد كیفیت آب رودخانه زهره پس از بهره برداری از سد چشم شیر متحول می شود.

برنامه ایران امروز شنبه تا سه شنبه هر هفته ساعت 12:30 از رادیو ایران پخش می شود.

دسترسی سریع
ایران امروز