«حافظ» یكی از چهار ستون ادبیات ایران و برجستهترین غزل سرای زبان است، برنامه «پارسی گویان» پنج شنبه بیستم بهمن، با حضور دكتر محمدجعفر محمدزاده استاد ادبیات و پژوهشگر زبان فارسی از این شاعر بلند نام می گوید.
به گزارش شبكه رادیویی ایران، دكتر محمدزاده كارشناس برنامه «پارسی گویان» بیان كرد: بجز مقدمهای كه محمد گلندام دوست و معاصر حافظ بر دیوان او نوشته است، اطلاعات زیادی از زندگی او در دست نیست و گرچه اطلاعات از زندگی حافظ كم است ولی در شرح و تفسیرغزل های او بسیار گفته شده است.
وی ادامه داد: در نام و تخلص او، شمسالدین محمد حافظ و محل و تاریخ زندگی او اختلاف نظری وجود ندارد.
حافظ را «لسانالغیب و ترجمانالاسرار» گفتهاند، اینكه چرا او تخلص حافظ را برگزیده بیش از آنكه ناظر بر توانایی او بر حفظ آیات قرآن باشد به نظر میرسد حاكی از احاطه او بر مفاهیم قرآن است.
این استاد ادبیات خاطر نشان كرد: پس از حمله مغول و ویرانیهای پس از آن شیراز، شهر حافظ پایگاه شعر و ادب فارسی شد.
روزگار خوش زندگی حافظ در دوره ابواسحاق با رویكارآمدن امیر مبارزالدین خراب شد؛ آثار این تحول روحی و اجتماعی درغزل های او پیداست، شخصیت برجسته حافظ از دیوان او شناخته میشود.
محمدزاده، كارشناس و پژوهشگر ادبیات افزود: خواجه شیراز تنها شاعر نیست؛ او هنرمندی برجسته و با فرهنگترین شاعر زبان فارسی است كه دیوان او را باید تجلی شكوهِ فرهنگ و هنر یك ملت دانست.
سیده زهرا صالحی تهیه كننده برنامه «پارسی گویان» اعلام كرد: در بخش دیگری از برنامه این هفته پروفسور آذرمیدخت صفوی بنیانگذار و رئیس مركز تحقیقات زبان فارسی هند، استاد دانشگاه علیگر و رئیس انجمن استادان زبان فارسی هند از اهمیت زبان فارسی می گوید و همچنین تینا میركریمی با فارسی آموزان كشورهای دیگر گفت وگو می كند.
گفتنی است «پارسیگویان» به تهیه كنندگی سیده زهرا صالحی و با حضور دكتر محمدجعفر محمدزاده استاد دانشگاه و پژوهشگر زبان فارسی و اجرای حسن همایی پنجشنبه ها ساعت 16:00 از رادیو ایران پخش می شود
تنظیم كننده: سمانه حیدرزاده