برنامه «راهی به آبادی» همزمان با چهارمین سالگرد سردار دل ها به روستای قنات ملك محل زادگاه این شهید والامقام رفته و با یكی از اهالی این روستا گفت و گو كرده است.
به گزارش روابط عمومی رادیو ایران، علی رشیدی گزارشگر رادیو ایران در ابتدا توضیحاتی از این روستا داد: این روستا 200كیلومتر بعد از شهر كرمان است. سپهبدشهیدحاج قاسم سلیمانی زاده روستای قنات ملك واقع در دهستان جواران شهرستان رابُر كرمان بود.
رفتن به روستایی كه خیلی معمولی است و هیچچیز خاصی ندارد ولی زادگاه مردی مثل سردارشهیدحاج قاسم سلیمانی است، دانهی هزار و یك حرف و نكته در دل مسافرانش میكارد تا شاید روزی جوانه بزنند. مثل اینكه میتوان اسطوره و قهرمان یك نسل یا نسلها شد و فقط در یك روستای دورافتاده به دنیا آمد، میشود بزرگ شد به شخصیتی مهم و اسطوره ای تبدیل شد و زادگاه و خاطرات آن را فراموش نكرد.
سرداری كه با وجود همه مشغله و مسئولیتها، از زندگی عشایریاش فرار نكرد؛ هیچگاه روستا و زادگاهش را فراموش نكرد و به گفته اهالی، همیشه اگر مجالی هرچند كوتاه مییافت به كرمان و روستا برمیگشت. آنجا خانه ساخت؛ زمینهای رهاشده در اطراف روستا كه در مسیر جریان آب، بیهوده و بیثمر مانده بودند را حصار كشید، درخت كاشت و البته به همت خود اهالی، مسجدی بزرگ بنا كرد كه محلی باشد برای عبادت و گردهمایی مردم.
سپس با یكی از اهالی در مورد روستا و فعالیت اهالی روستا پرسید.
مرد روستایی ضمن عرض تسلیت و همدری با مردم كرمان به خاطر حادثه تروریستی 13 دی گفت: اینجا بیشتر زندگی مردم عشایری و كشاورزی است.
اهالی روستا مایحتاج خود را تولید می كنند و دامداری این روستا بر پایه دادمداری سنتی است.
وی به ایل بزرگی حد فاصل بین شهرستان های رابر و بافت و جیرفت تا مراكز كهنوج، قلعه گنج و منوجان و رودبار و فاریاب كوچ میكنند، اشاره كرد كه ییلاقشون در مناطق سردسیری شهرستان رابر است و قشلاقشون در مناطق گرمسیری جنوب كرمان.
در پایان باید گفت: قنات ملك با فخر سر به آسمان می بالد و مردمش نام حاج قاسم را با افتخار صدا میزنند. مردمی صبور و قانع و مؤمن دارد كه پای صحبت هر كدام بنشینی یك چیز را میخواهند و آن انتقام از مسببان ترور حاج قاسم است.
در ادامه این گفت و گو را بشنوید