صبح جمعه با شما جمعه از ساعت 09:00 به مدت 150

تجدید خاطره با «جانعلی»

عباس محبی از هنرمندان قدیمی رادیوست كه تا به امروز به نقش های متفاوتی ایفا كرده است. یكی از شخصیت های ماندگار این هنرمند، «جانعلی» است.

1403/07/20
|
08:00
|

به گزارش ر.ابط عمومی رادیو ایران، عباس محبی در پاسخ به این شكل گیری خانواده بزرگ «صبح جمعه باشما» بیان كرد: پخش برنامه «صبح جمعه با شما» بعد از تمام شدن ماه صفر به آنتن رادیو ایران بازگشت و من همچنان ایفاگر شخصیت های جانعلی، دایی جان فخار، ابی و ماشاالله خان را به عهده دارم و هنوز هم با این شخصیت ها نه تنها مردم را سرگرم می كنم، بلكه آنها را می خندانم.

برای پاسخ دادن به این سئوال این مثال را می زنم. اگر از فلان نوشابه كه در سطح جهان حرف اول را می‌زند بپرسید رمز موفقیت‌تان چیست؟ شما را به صد و چند سال قبل و نسل اول سازندگان ارجاع می‌دهد. برند «صبح جمعه با شما» در رادیو حدود 60 و خرده‌ای سالش است.

كسانی كلنگ آن را زدند كه جزو ادبا بودند. ما در نهایت به كسانی مثل ابوالقاسم حالت، مهدی سهیلی، پرویز خطیبی،‌ حسین مدنی و... كه مفاخر ادبی هستند، می‌رسیم. از نوشته‌های این افراد در رادیو استفاده می‌شد.

وی ادامه می دهد: می‌توان بزرگان را باغبان یا معمار این برنامه دانست. عواملی كه آمدند و به این باغبان روی خوش نشان دادند گل‌هایی بودند كه هر كدام رنگ و بوی خودشان را داشتند. كسانی مثل هوشنگ سارنگ، محتشم، عزت‌ا... مقبلی، بهمنیار، حسین امیرفضلی، منوچهر نوذری و... كه هركدام هنر خود را داشتند و جزو سوابق و پشتوانه این برنامه حساب می‌شوند. الان هم كسانی مثل آقایان سمسارزاده، منفرد، میرزایی و... هركدام دنیایی هستند. همیشه پای كار هستیم، چون دل‌مان نمی‌آید یك ساختمان 60 و اندی سال كه جزو میراث حساب می‌شود، تنها شود. هر پنجره این ساختمان صاحب دارد و به ما ارث رسیده‌است.

این هنرمند می افزاید: این برنامه متعلق به مردم است. رادیو، جزو معجزات رسانه‌ای است. رادیو در برابر تلویزیون یك معجزه است. رادیو، روح تلویزیون است.

وقتی یك خانم درحال تماشای سریال تلویزیونی است و بلند می‌شود به غذایش سر بزند از آن به بعد تلویزیون برایش مثل رادیو می‌شود. از آن به بعد كارگردان سریال، آن خانم است كه با ذهنش دكوپاژ می‌كند. این یعنی معجزه.

محبی در توصیف رادیو این طور می گوید: رادیو هنوز در سپهر رسانه می درخشد و معتقدم رادیو مرشد همه رسانه هایی است كه تا به حال متولد شده اند. همانگونه كه مرید به مرشدش برای راهگشایی و برای تداوم راهش به ارشاد نیاز دارد. به همین دلیل اعتقاد دارم رادیو هنوز مقام مرشد بودنش را دارد. اگر كسی بخواهد ارشاد شود از طریق رادیو امكانپذیر است، چون آمیزه ای از همه رنگ ها در رادیو به چشم می خورد.

در مجموع رادیو رسانه ای گرم و صمیمی است.

وی درباره تیپ هایی كه تا به امروز در رادیو خلق كرده، توضیح می دهد: هنرمند می تواند از مردم جامعه الگو بگیرد. همه ما هر روز از وسایل نقلیه عمومی استفاده می كنیم و هر یك از افراد جامعه ویژگی های خاصی در شخصیت شان دارند. هنرمند باید نگاه عمیقی داشته باشد و بتواند همه این موارد را در ذهنش جمع آوری كند و در صورت لزوم از آن بهره برداری كند. بنابراین تیپ ها و شخصیت هایی كه من ایفا می كنم همه ما به ازایی در جامعه دارند و برگرفته از دل جامعه است.

این هنرمند تاكید می كند: البته وقتی قرار است هنرمند تیپ یا شخصیتی را در یك اثر طنز بازی كند، ممكن است همان ما به ازاها را غلو كند تا بتواند تیپ با نمك در بیاورد. باید به این موضوع تاكید كنم كه این كاربسیار زمان بر است. چرا كه خلق تیپ نیازمند شناسنامه است و نیاز به تحقیق و پژوهش دارد. بنابراین كار ساده ای نیست. معتقدم طنز مساوی است با تفكر. شاید این موضوع در حرف ساده باشد اما كار دشواری است و هنرمند باید انرژی و وقت بگذارد.

دسترسی سریع
صبح جمعه با شما