ایرانشهر شنبه تا چهارشنبه از ساعت 19:05 به مدت 105

مهارت‌های ارتباطی در « ایرانشهر»

مهارت‌های ارتباطی، یكی از نیازهای امروز مردم جامعه است كه می‌توانید در دورهمی برنامه عصرگاهی «ایرانشهر» كه از رادیو ایران پخش می‌شود، یاد بگیرید

1396/11/02
|
10:07
|

مهارت‌های ارتباطی، یكی از نیازهای امروز مردم جامعه است كه می‌توانید در دورهمی برنامه عصرگاهی «ایرانشهر» كه از رادیو ایران پخش می‌شود، یاد بگیرید. عوامل سازنده این برنامه عصرگاهی تلاش می‌كنند تجربیاتشان را با شنوندگان در میان بگذارند.
تصویر مهارت‌های ارتباطی در « ایرانشهر»
یكی از ویژگی‌های برنامه ایرانشهر به تهیه كنندگی حسین معصومی و آرمان ستوده و گویندگی مهرناز فقیهی و لیلا صفری حضور كاراكتری به نام كمال همنشین است. این كاراكتر تلاش می‌كند با كوله‌باری از تجربه همنشینی با بزرگان، در این برنامه حال و هوای طنز و پر نشاطی را برای شنوندگان فراهم كند. به همین بهانه به سراغ عوامل این برنامه رفته‌ایم.

همفكری با یكدیگر

رضا بحیرایی، مدیر گروه ایران و جامعه رادیو ایران درباره اهداف برنامه ایرانشهر به جام‌جم گفت: برنامه‌های عصرگاهی جزو برنامه‌های اصلی شبكه‌های رادیویی محسوب می‌شوند و باید برای آنها وقت و انرژی گذاشت، چراكه تعداد شنوندگان این نوع برنامه‌ها زیاد هستند و عموما هنگام برگشت به خانه به برنامه‌های رادیو گوش می‌دهند. به همین دلیل ما به دنبال طراحی یك برنامه خوب با ویژگی‌‌های خاص بودیم كه سرگرم‌كننده هم باشد. در زمان گذشته، خودم تهیه‌كننده برنامه‌های عصرگاهی بوده‌ام و سعی كرده‌ام از تجربیات گذشته‌ام بهره ببرم و با همفكری یكدیگر یك برنامه پرشنونده را روانه آنتن كنیم.

وی ادامه داد: برنامه ایرانشهر علاوه بر این كه سعی دارد لحظات خوبی برای شنوندگان به وجود بیاورد، تلاش می‌كند روی مهارت‌های ارتباطی هم كار كند تا به دانش شنوندگانش بیفزاید. مهارت‌های ارتباطی یكی از نكات مهم و مفید در زندگی امروز است كه در این حوزه ضعف داریم و شنوندگان هم تشنه چنین مباحثی هستند. بنابراین سعی كرده ایم مهارت‌های ارتباطی را در قالب یك فضای شاد و مناسب با شنوندگان در میان بگذاریم و با یكدیگر نكات مهم را مورد بررسی قرار بدهیم. در این برنامه، روی مهارت‌هایی همچون دیدن، شنیدن، عذرخواهی و ... كار می‌كنیم. كارشناس برنامه هم در حد چند دقیقه در انتهای برنامه جمع‌بندی می‌كند.

مدیر گروه ایران و جامعه رادیو ایران عنوان كرد: حال و هوای برنامه، هم جدی است و هم طنز. در این برنامه كاراكتری با نام كمال همنشین داریم كه در كنار گوینده برنامه سعی می‌كند با طنازی‌هایش فضای برنامه را صمیمانه و خودمانی كند. این شخصیت، توصیه‌هایی به شنوندگان در راستای پیشبرد موضوع برنامه می‌كند. در ضمن او خانواده‌ای دارد كه هر كدام صفاتی دارند و با برنامه در تماس هستند. این كاراكترها به چاشنی طنز برنامه كمك می‌كنند.

بحیرایی با اشاره به بازتاب‌شنوندگان گفت: برنامه ایرانشهر از تابستان تا به حال روی آنتن است و شنوندگان هم ارتباط خوبی با برنامه دارند. البته باز هم جای بهتر بودن دارد و همه عوامل تلاش می‌كنند یك برنامه شنیدنی را روانه آنتن كنند.

بازتاب‌های خوب مردمی

آرمان ستوده، یكی از تهیه‌كنندگان برنامه ایرانشهر معتقد است: در این برنامه مهارت‌های ارتباطی را برای شنوندگان یادآوری می‌كنیم. حال این مهارت‌ها ممكن است بین دو دوست، یك زوج و ... باشد. برای انتخاب موضوعات برنامه هم از همفكری مشاوران برنامه استفاده می‌كنیم و از زوایای مختلف به آن می‌پردازیم. البته آموزش مد نظر ما نیست، بلكه سعی می‌كنیم برنامه ایرانشهر، تلنگری برای شنوندگان باشد؛ زیرا مردم خودشان آگاه هستند و هدف ما صرفا یادآوری است.

وی ادامه داد: ما تماس‌های تلفنی و پیامك‌ها را رصد می‌كنیم كه روز به روز هم بیشتر می‌شود و همین نشان می‌دهد برنامه میان شنوندگان جای خودش را پیدا كرده است. میزان مشاركت مردم از زمان شروع برنامه تا امروز، 70 درصد افزایش پیدا كرده است. خوشبختانه بازتاب‌ها خوب است و اگر سوژه خوبی هم به ما بدهند، حتما از آن استفاده می‌كنیم.

این تهیه‌كننده در پاسخ به این سوال كه دو گروه این برنامه را تولید می‌كنند، چگونه موضوعات را رصد كرده و به آن می‌پردازید، توضیح داد: هر گروه مشاوران و كارشناسان خود را در حوزه‌های علوم ارتباطات، جامعه شناسی و روان‌شناسی دارد و سعی می‌كنیم به مباحثی بپردازیم كه نیاز مردم جامعه است.

ستوده در پایان گفت: در هر فصل با اضافه كردن آیتم‌هایی به برنامه تغییراتی ایجاد می‌كنیم. به هر حال تغییر، لازمه یك برنامه رادیویی و جزو لاینفك آن است و ما سعی می‌كنیم برنامه ایرانشهر را برای شنوندگان به روز كنیم.

یك شخصیت فانتزی

شخصیت كمال همنشین، میان شنوندگان جا باز كرده و با آن همذات‌پنداری می‌كنند. گوینده این شخصیت درباره پذیرش شكل‌گیری آن در برنامه ایرانشهر گفت: دوستان پیشنهاد كردند یك كاراكتر طنز در برنامه داشته باشند كه به موضوعات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... اشراف داشته باشد. یعنی در هر حوزه‌ای صاحب نظر باشد و در قالب طنز و شوخی به مسائل مبتلا به جامعه بپردازد.

وی ادامه داد: به همین دلیل شخصیت كمال همنشین شكل گرفت و از آنجا كه او با افراد مختلف نشست و برخاست داشته، از هر كس چیزی یاد گرفته و حالا در قالب طنز و شوخی مسائل روز جامعه را به چالش می‌كشد. این كاراكتر فانتزی است و مختص به یك زمان یا مكان خاصی نیست. یعنی به جغرافیا یا زبان خاصی ارتباط ندارد و بهلول‌وار به مسائل می‌پردازد. در ضمن موضوعات را گروه مشخص می‌كند و با من در میان می‌گذارد. تا یك ماه قبل بیشتر بداهه‌پردازی بود، ولی از یك ماه قبل یك گروه نویسنده حرفه‌ای، محتوای كمال همنشین را تامین می‌كنند و بر این اساس من صحبت و
بداهه‌پردازی می‌كنم.

در ایرانشهر شعار نمی‌دهیم

لیلا صفری كه یكی از گویندگان ایرانشهر است، درباره پذیرش گویندگی این برنامه به خبرنگار ما گفت: اولین ویژگی این برنامه، ارتباط مستقیم با مخاطب است. این برای من خیلی اهمیت دارد. در این برنامه به هیچ وجه ادا و اطوار نداریم و شعار نمی‌دهیم. وقتی من به عنوان لیلا صفری، پشت میكروفن این برنامه قرار می‌گیرد، نماینده مردم هستیم؛ بنابراین بازی نمی‌كنم و خودم هستم. رسالت ما رساندن پیام است و سعی داریم ارتباط دو سویه با مخاطب داشته باشیم. من این حسن برنامه را خیلی دوست دارم و برایم جذاب است.

وی ادامه داد: خوشبختانه تا امروز بازتاب مخاطبان هم خیلی خوب است و برنامه ایرانشهر واقعاً پویاست. با این كه اجراهای من همیشه جدی است. اما در این برنامه از جدی بودن فاصله گرفتم. در ضمن مراقب بودم اجرایم لوس نباشد.

این گوینده در پایان افزود: گویندگی این برنامه برایم جایگاه بالایی دارد و می‌توانم در یك جمله بگویم دلچسب است و سعی می‌كنم برنامه برای شنوندگان شنیدنی باشد.

فاطمه عودباشی

دسترسی سریع
ایرانشهر