بحث روز دوشنبه از ساعت 12:40 به مدت 40

رادیو ایران

بحث روز

همه واكسن ها تاثیر خاص خود را دارند

دبیر كمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با كرونا گفت: ویروس كرونا رفتاری قابل پیش بینی ندارد و به همین دلیل برنامه ریزی برای مهار شیوع آن بسیار كار دشواری است.

1400/01/28
|
09:58
|

حسین قاسمی دبیر كمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با كرونا در گفتگو با برنامه «بحث روز» رادیو ایران در خصوص میزان موفقیت طرح جامع هوشمند محدودیت های كرونایی اظهار داشت: از اول آذر سال 99 طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیت ها در كشور اجرایی شد و خوشبختانه پس از اجرای این طرح و با همكاری مردم و همه دستگاه ها تعداد شهرهای قرمز و نارنجی كرونایی تا ماه اسفند كاهش معناداری داشت.

وی افزود: در اواخر اسفند سال گذشته براساس مصوبات ستاد ملی كرونا مسافرت به شهرهای قرمز و نارنجی كه در آن زمان 40 شهر بود ممنوع شد و ما حتی در اطلاعیه ها اعلام كردیم كه بهتر است مردم سفرهای خود به مقصد شهرهای زرد و آبی را هم به زمان دیگری موكول كنند. به هر حال باید بدانیم كه ما با یك ویروس چموش و خطرناك روبرو هستیم كه رفتاری ثابت و قابل پیش بینی ندارد و به همین دلیل برنامه ریزی برای مهار شیوع آن بسیار كار دشواری است.

قاسمی در پایان گفت: برخی به جای استفاده از واژه محدودیت ها از واژه تعطیلی شهرها استفاده می كنند كه نادرست است. وقتی شیوع كرونا در یك شهر اوج می گیرد و آن شهر اصطلاحا قرمز می شود محدودیت های وضعیت قرمز برایش اعمال می شود و هر زمانی كه شیوع كرونا كاهش یابد و تبدیل به نارنجی شود محدودیت های وضعیت نارنجی اعمال خواهد شد و این روند به همین ترتیب تا فروكش كردن كرونا در آن شهر ادامه پیدا می كند. مردم می توانند از طریق سایت ها و خبرگزاری ها جداول وضعیت محدودیت های كرونایی شهرهای خود را مشاهده كنند.

همه واكسن ها تاثیر خاص خود را دارند

آمیتیس رمضانی دبیر انجمن متخصصین عفونی كشور كه مهمان دیگر برنامه بود درباره دلایل شیوع موج چهارم كرونا در ایران گفت: با توجه به بازگشایی مشاغل و مراكز مختلف از ماه بهمن سال گذشته و عادی انگاری مردم و سفرها و مهمانی های عید نوروز شیوع موج چهارم كرونا قابل پیش بینی بود. بسیاری از مردم وقتی دیدند منعی برای سفر و دورهمی ها وجود ندارد تصور كردند كه شیوع كرونا به پایان رسیده و به همین دلیل شیوه نامه های بهداشتی را رعایت نكردند.

وی با مقایسه نحوه مدیریت بحران كرونا در ایران و سایر كشورها عنوان كرد: در بسیاری از كشورها همزمان با آغاز سال نو میلادی محدودیت ها و مقررات رفت وآمد به گونه ای وضع شد كه از شیوع موج جدید كرونا جلوگیری شود و همین اتفاق هم افتاد اما در ایران محدودیت ها در آستانه نوروز برداشته شد و متاسفانه موج چهارم كرونا شكل گرفت.

رمضانی با اشاره به لزوم اطلاع رسانی دقیق وزارت بهداشت در جهت آگاهی بخشی به مردم درباره ویروس كرونا گفت: وجود چند صدایی و اظهارات پراكنده و در بعضی موارد متناقض مسئولان وزارت بهداشت چندان جالب نیست و اطلاع رسانی به مردم درباره كرونا باید به صورت دقیق و كاملا علمی صورت بگیرد تا اعتماد مردم به وزارت بهداشت كاهش پیدا نكند.

دبیر انجمن متخصصین عفونی كشور در خصوص میزان تاثیر واكسن های كرونا اظهار داشت: همه واكسن ها تاثیر خاص خود را دارند، یكی از واكسن ها تا 91 درصد از ابتلا به كرونا جلوگیری می كند و دیگری تا 70 درصد. به عنوان مثال واكسنی كه تا 91 درصد تاثیر دارد از هر 100 نفر 91 نفر به كرونا مبتلا نمی شوند و 9 نفر باقی مانده نیز در صورت ابتلا به كووید 19 به نوع خفیف آن مبتلا می شوند كه نیازی به بستری شدن ندارند.

وی افزود: خوشبختانه واكسن روسی تاكنون هیچ عارضه جدی در ایران و سایر كشورها نداشته است.

رمضانی در پایان گفت: رعایت فاصله گذاری اجتماعی، عدم شركت در تجمعات، مهمانی ها و دورهمی ها، رعایت بهداشت فردی و استفاده از ماسك به ویژه در فضاهای بسته از جمله مواردی است كه می تواند باعث كاهش شیوع ویروس كرونا شود.

دسترسی سریع
بحث روز