بحث روز دوشنبه از ساعت 12:40 به مدت 40

رادیو ایران

بحث روز

كشور نباید معطل بازگشت آمریكا به برجام باشد

كارشناس مسائل بین الملل گفت: آمریكا و سه كشور اروپایی باید به ایران تضمین عینی بدهند كه تحریم ها را به طور كامل لغو می كنند.

1399/11/25
|
08:37
|

ابوالفضل ظهره وند كارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با برنامه «بحث روز» رادیو ایران در خصوص نقض عهدها و بی عملی های طرف های غربی در مسئله برجام اظهار داشت: برجام تجربه جدیدی برای نشان دادن حسن نیت ایران و همچنین آشكار شدن چهره غیرقابل اعتماد غرب و در راس آن دولت آمریكا به مردم جهان بود. ایران در برجام ثابت كرد كه پرچمدار گفتمان چندجانبه گرایی،عدالت و دعوت به صلح است و به تمام تعهدات خود عمل كرد اما طرف مقابل تعهداتش را نقض كرد و آمریكا در سال 97 به طور رسمی از برجام خارج شد. سه كشور اروپایی نیز نشان دادند كه با همه ادعاهایشان در برابر آمریكا فاقد اراده استراتژیك هستند و حتی به ساز و كاری به نام اینستكس هم نتوانستند پایبند باشند.
وی افزود: بعضی از تحریم ها از همان دوره اوباما كلید خورد و در دوره ترامپ نیز تحریم و فشار علیه ایران به اوج خود رسید.
ظهره وند ادامه داد: ما در برجام آموختیم كه مذاكره به تنهایی هدف نیست بلكه مسیری برای دستیابی به منافع ملی است. باید بدانیم كه اولا نباید با هر كشوری و در هر موقعیتی وارد مذاكره شویم و ثانیا در هیچ مذاكره ای حق نداریم خطوط قرمز كشور را به معامله بگذاریم. ضمن اینكه در مذاكره وقتی طرف مقابل به عنوان مثال آمریكایی ها یا سه كشور اروپایی از ما تضمین عینی طلب می كنند ما نیز باید از آنها تضمین عینی بخواهیم به طوری كه آنها تحریم ها را به طور كامل لغو كرده و به هیچ وجه نتوانند تعهدات خود را نقض كنند.

وی درباره لزوم تقویت ظرفیت های داخلی بدون توجه به تغییرات سیاسی در سایر كشورها عنوان كرد: رفت و آمد دولت ها در غرب و به ویژه آمریكا نباید تاثیری در جهت گیری های داخلی ما بگذارد و در این زمینه به هیچ عنوان نباید معطل تغییرات سیاسی سایر كشورها بمانیم بلكه باید هر چه بیشتر ظرفیت های داخلی را تقویت كنیم.
كارشناس مسائل بین الملل و دیپلمات سابق كشورمان با اشاره به موضع صریح رهبر انقلاب درباره مذاكرات برجام گفت: رهبر انقلاب در همان ابتدای مذاكرات برجام به مسئولان هشدار دادند كه به این مسیر خوشبین نیستند اما علی رغم این مسئله به دلایلی اجازه دادند كه مذاكرات انجام شود. پس از بیش از 5 سال وقتی به كارنامه برجام نگاه می كنیم می فهمیم كه همان طور كه رهبر انقلاب هم اشاره كردند برجام خسارت محض بود.
ظهره وند در پایان تصریح كرد: در مقطعی قرار داریم كه به گفته بسیاری از اندیشمندان سیاسی، قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است و پارادایم سلطه غربی ها در حال فروپاشی است. به عنوان مثال اخیرا نماینده ویژه سازمان ملل در امور فقر گزارش داد كه 25 درصد از مردم اروپا در آستانه فقیر شدن هستند و آمریكا نیز 70 تریلیون دلار بدهی جهانی دارد كه به معنی افول حتمی این كشور است.

برجام ثابت كرد اعتماد به آمریكا نتیجه ای جز پشیمانی ندارد

مسعود بصیری رییس سازمان بسیج رسانه كه مهمان دیگر برنامه بود درباره مذاكرات برجام و اتفاقات پس از آن گفت: ایران در حالی وارد مذاكرات برجام شد كه تیم مذاكره كننده ایرانی به دنبال حل و فصل پرونده هسته ای به هر شكل ممكن بود و این مسئله را امتیازی برای خود و دولت یازدهم می دانست تا در داخل كشور تبلیغات به راه بیاندازد.یادمان نرفته كه در زمان امضای برجام دولتی ها ادعا می كردند كه تمام تحریم ها بالمره لغو خواهند شد اما دیدیم كه متاسفانه این اتفاق نیفتاد و حتی طرف غربی تحریم های ظالمانه خود علیه ملت ایران را افزایش داد.
بصیری با اشاره به فعالیت امپراطوری رسانه ای غرب برای فریب افكار عمومی مردم ایران یادآور شد: سان تزو نویسنده و جنگاور معروف چینی در كتاب مشهورش، «هنر جنگ» می نویسد اگر فرمانده ای تمام جهان را فتح كند اما نتواند قلب های ملت ها را فتح كند آن فرمانده پیروز نیست، آمریكایی ها این مسئله را به خوبی می دانند و بنابراین سرمایه گذاری سنگینی در بخش امپراطوری رسانه ای كرده اند، در ماجرای برجام نیز امپراطوری رسانه ای غرب به ویژه آمریكا بیش از گذشته فعال شد و بسیاری در داخل فریب این جریان را خوردند و تصور كردند كه برجام تمام مشكلات كشور را حل می كند در حالی كه دیدیم اعتماد به آمریكا و رسانه های وابسته به این كشور ثمره ای جز پشیمانی به دنبال ندارد و ما باید از تجربه برجام درس بگیریم.

دسترسی سریع
بحث روز