كارشناس مسائل بین الملل گفت: ترامپ میراث شومی برای بایدن به جا گذاشته است كه به این راحتی نمی تواند شرایط آمریكا را بهبود ببخشد.
علی رضوان پور كارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با برنامه «بحث روز» رادیو ایران در خصوص اتفاقات پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریكا گفت: انتخابات 2020 ریاست جمهوری آمریكا یكی از چالش برانگیزترین و جنجالی ترین انتخابات های تاریخ ایالات متحده بود. دونالد ترامپ پنجمین رییس جمهوری است كه نتوانسته برای بار دوم انتخاب شود و به كاخ سفید راه پیدا كند. پیش بینی می شود كه در روزهای آینده جنگ لفظی ادامه پیدا كند و البته شاهد تظاهرات گسترده هواداران بایدن و ترامپ خواهیم بود.
وی ادامه داد: جامعه آمریكا به لحاظ ملی رای خود را به جو بایدن داده است اما ترامپ تا هفتاد روز آینده قدرت سیاسی را در اختیار دارد و در تلاش است تا نتیجه انتخابات را به سود خود تغییر دهد. ظاهرا دیروز جلسه ای در كاخ سفید برگزار شده و دستیاران و مشاوران ترامپ از او خواسته اند تا پیروزی بایدن را بپذیرد و در تریبون عمومی اعلام كند كه نتایج را پذیرفته اما ترامپ این مسئله را قبول نكرده است.
رضوان پور با اشاره به دلایل نارضایتی مردم آمریكا از دولت ترامپ اظهار داشت: یكی از مهمترین دلایلی كه بدنه اجتماعی آمریكا با نارضایتی مواجه شده سیاست های نژادپرستانه ای است كه ترامپ در چهار سال ریاست جمهوری خود در آمریكا اجرا كرده است. شعارهای پوپولیستی و سیاست خارجی شكست خورده ترامپ هم باعث شده تا جامعه آمریكا از او روی گردان شوند، در حقیقت ترامپ میراث شومی برای بایدن به جا گذاشته است كه به این راحتی نمی تواند شرایط آمریكا را بهبود ببخشد.
وی در پایان درباره شعارهای دروغین آمریكا در زمینه حقوق بشر گفت: در دوره ترامپ پوچ بودن شعارهای حقوق بشری كاملا مشخص شد، به عنوان مثال دولت او قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار عربستانی را نادیده گرفت و علنا این پیام را داد كه آمریكا در هر شرایطی حتی در هنگام جنایت حامی حكام عربستان سعودی است. او در یك اقدام ضد حقوق بشری دیگر نیز كشورهای عربی را وادار كرد كه با رژیم كودك كش صهیونیستی به صورت علنی سازش كنند.
برد و باخت در انتخابات برای ترامپ حكم مرگ و زندگی دارد
احمد قدیری كارشناس حقوق بین الملل كه مهمان دیگر برنامه بود در مورد وضعیت ملتهب امروز جامعه آمریكا گفت: در سال 2000 هم رقابت بین جرج بوش و الگور نزدیك بود اما نه در آن دوره و نه در هیچ دوره دیگری شرایط جامعه آمریكا مثل امسال عجیب و ملتهب نبوده است. امروز وضعیت در آمریكا شبیه انبار باروتی است كه یك جرقه تا انفجار فاصله دارد. تاكنون این حد از اتهام افكنی، توهین، تحقیر و تمسخر در انتخابات آمریكا سابقه نداشته است. همچنین بحث ادعای تقلب هم كه دو نامزد دموكرات و جمهوری خواه از پیش از آغاز رای گیری مطرح كردند بی سابقه بوده است.
وی افزود: در سال 2016 وقتی كه هیلاری كلینتون در انتخابات ریاست جمهوری شكست خورد باخت را پذیرفت و به ترامپ تبریك گفت با این وجود در 50 شهر آمریكا علیه ترامپ تظاهرات شد یعنی در آن سال كه شرایط نسبت به امسال بسیار مساعدتر بود شاهد التهاب در جامعه آمریكا بودیم. حالا پس از 4 سال كه ترامپ دشمنان افراطی تری دارد و هر دو نامزد یكدیگر را به تقلب متهم می كنند و همچنین بی عدالتی و تبعیض نژادی در آمریكا تشدید شده است طبیعی است اتفاقات به مراتب سهمگین تر و خطرناك تری در این كشور اتفاق خواهد افتاد.
قدیری در پایان با اشاره به علت اصرار ترامپ برای حضور در قدرت اظهار داشت: ترامپ چیزی برای از دست دادن ندارد، در حقیقت او قاتل شهید حاج قاسم سلیمانی و یارانش است و می داند كه هر لحظه و در هر جا انتقام خون شهید سلیمانی از او گرفته شود، ترامپ هم ترس از ترور دارد و هم می ترسد كه از این به بعد هم نتواند در عرصه های سیاسی و اقتصادی نقش آفرینی كند. او با وضعیتی كه ایجاد كرده در كشورهای دیگر هم منفور است و نمی تواند فعالیت مهمی داشته باشد بنابراین برد و باخت در این انتخابات برای ترامپ حكم مرگ و زندگی دارد و تا جایی كه بتواند سعی می كند در قدرت حضور داشته باشد.
تمام صاحبنظران در اعتقاد به افول آمریكا هم نظر هستند
محمدجواد بهمن آبادی كارشناس مسائل بین الملل درباره افول قدرت آمریكا گفت: شمار زیادی از صاحبنظران سیاسی و اقتصادی معتقدند كه افول قدرت آمریكا آغاز شده و ادامه خواهد داشت، برخی دیگر مثل چامسكی نیز اعتقاد دارند كه این زوال شروع شده اما آمریكا پس از مدتی قدرت خود را بازسازی می كند. وجه مشترك نظرات هر دو گروه آغاز افول آمریكا است كه در این انتخابات نمونه واضح آن را همه دیدند.
بهمن آبادی در خصوص ناكامی ترامپ در زمینه تامین منافع آمریكا تصریح كرد: ترامپ در حوزه اقتصاد سیاسی در داخل آمریكا سیاست اقتصاد آزاد را پیگیری كرد و در نسبت با سایر كشورها سیاست اقتصاد دستوری را پیش گرفت اما سیاست های او در مجموع نتوانست منافع مردم آمریكا را تامین كند. در واقع منافع آمریكا در دوره ترامپ به خطر افتاد و رقبای این كشور همچون چین و روسیه صاحب قدرت بیشتری شدند.