بحث روز دوشنبه از ساعت 12:40 به مدت 40

رادیو ایران

بحث روز

جمهوری خواهان و دموكرات ها در استراتژی هم نظر هستند/ترامپ یا بایدن فرقی نمی كند؛ افول آمریكا حتمی است

كارشناس مسائل بین الملل گفت: حزب جمهوری خواه و حزب دموكرات در استراتژی خود با یكدیگر كاملا هم نظر هستند.

1399/08/14
|
19:48
|

ابوالفضل ظهره وند كارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با برنامه «بحث روز» رادیو ایران در خصوص افزایش مشكلات آمریكا در دوره ریاست جمهوری ترامپ گفت: ترامپ پیش از شیوع كرونا هم با مسائل و مصائب زیادی در عرصه های مختلف روبرو بود و كرونا مشكلات دولت او را بسیار افزایش داد. واقعیت این است كه كرونا ضربه مهلكی به اقتصاد آمریكا زده و حدودا 32 درصد تولید ناخالص داخلی این كشور كاهش یافته است. از سوی دیگر دولت ترامپ با لشگر بیكاران مواجه شده و تعداد بیكاران آمریكا از 32 میلیون نفر به 44 میلیون نفر رسیده است.
وی ادامه داد: برخی می گویند آمریكا سرزمین فرصت هاست اما باید گفت كه این كشور سرزمین فرصت برای سرمایه است نه برای افراد. بنابراین همه چیز حول محور سرمایه داری و قدرت تعریف می شود و آینده آمریكا در گرو موقعیت این سرمایه است. 28 میلیون نفر در آمریكا فاقد بیمه درمانی هستند.
ظهره وند در پایان گفت: حزب جمهوری خواه و حزب دموكرات در استراتژی خود با یكدیگر كاملا هم نظر هستند. به عنوان مثال آمریكا در دوره جرج بوش به منطقه غرب آسیا لشگركشی می كند و اوباما هم همان سیاست را ادامه می دهد. آمریكا در طی تنها دو دهه 7 تریلیون دلار در غرب آسیا هزینه كرد اما این هزینه هنگفت دستاورد خاصی برای این كشور نداشت. به نظر من ترامپ آخرین شانس آمریكا است كه یا اقتصاد و سیاست این كشور را نجات می دهد یا باعث فروپاشی و به هم ریختگی می شود.


ترامپ یا بایدن فرقی نمی كند؛ افول آمریكا حتمی است



حسن عابدینی كارشناس مسائل بین الملل كه مهمان دیگر این برنامه بود درباره چالش ها و بحران های حال حاضر آمریكا اظهار داشت: یكی از مهمترین چالش های آمریكا در حال حاضر بحران كرونا است كه 230 هزار كشته روی دست این كشور گذاشته است. این مسئله نشان می دهد كه آمریكا كه ادعای ابرقدرتی در جهان دارد به هیچ عنوان نتوانسته این بحران را مدیریت كند.
وی افزود: علاوه بر این، جامعه و حاكمیت آمریكا امروز با شدیدترین دوقطبی تاریخ خود پس از جنگ های داخلی روبروست. به طوری كه برخی از رسانه ها این وضعیت را با اتفاقاتی كه در افغانستان رخ داده بود مقایسه می كنند. در افغانستان آقایان اشرف غنی و عبدالله عبدالله هر دو ادعای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری كردند و حالا در آمریكا اتفاقی شبیه آنچه در افغانستان رخ داد در جریان است.

عابدینی ادامه داد: آمریكا امروز در داخل با بحران هویت، بی اخلاقی، تبعیض نژادی مواجه است و در خارج نیز با چالش هایی نظیر تشدید اختلافات با متحدان، قوی شدن رقبا، واگرایی با نهادهای جهانی، نقض معاهدات بین المللی و نبود راهبرد صحیح در سیاست خارجی روبروست كه هر كدام از نامزدهای دموكرات و جمهوری خواه به ریاست جمهوری برسند باید برای حل این بحران ها و چالش ها آماده شوند.

وی در خصوص سیاست های انزاطلبانه ترامپ عنوان كرد: البته كار ترامپ برای اینكه یك اجماع جهانی برای همراهی سایر كشورها با آمریكا ایجاد كند بسیار سخت تر است. به نظر می رسد كه ترامپ با سیاست هایش آمریكا را به سمت انزوای هر چه بیشتر سوق می دهد. او حتی به حلقه یاران نزدیك خودش هم رحم نكرد و در حال حاضر تنها دامادش در كنار او حضور دارد و بقیه همراهانش را عزل كرده است.
عابدینی در پایان گفت: در این دوره بایدن یا ترامپ هر كدام رییس جمهور شوند افول آمریكا حتمی است و شاید بایدن روند این افول را تا حدی كاهشی دهد و گرنه جلوگیری از این افول به گفته تمام كارشناسان غیرممكن است.

هیچ نشانه ای برای همگرایی در جامعه آمریكا وجود ندارد


محمد خواجویی كارشناس مسائل بین الملل نیز در خصوص انتخابات ریاست جمهوری امریكا گفت: ویژگی اصلی انتخابات این دوره ریاست جمهوری آمریكا حاكمیت فضای دو قطبی شدید است. این فضای دو قطبی فراتر از شكاف همیشگی بین دو حزب جمهوری خواه و دموكرات است كه پس از قتل جرج فلوید سیاهپوست آمریكایی تشدید شده است.

وی ادامه داد: ایالات متحده آمریكا با ادعای نشر دموكراسی به منطقه غرب آسیا لشگركشی كرد اما امروز خودش در زمینه دموكراسی با چالش روبرو شده است. همانطور كه می دانید ترامپ در روزهای اخیر بارها ساختار انتخاباتی آمریكا را زیر سوال برده است ، طنز تلخ ماجرا اینجاست كه او خودش چهار سال در همین سیستم رییس جمهور بوده و قدرت را در اختیار داشته است.
خواجویی در پایان گفت: به نظر می رسد با تشدید فضای دو قطبی در آمریكا در روزهای آینده بحران عمیق تر خواهد شد و هیچ نشانه ای برای همگرایی در جامعه این كشور وجود ندارد.

دسترسی سریع
بحث روز