برنامه «رهاورد» یكشنبه سی ام مهر، با حضور كارشناسان از دانش ژنتیك و فناوری ویرایش ژنی به اسم «كریسپر» می گوید.
به گزارش شبكه رادیویی ایران، سیستم نوین «كریسپر» یك فناوری منحصر به فرد است كه متخصصان ژنتیك و محققان پزشكی را قادر میسازد تا قسمتهایی از ژنوم را ویرایش كنند؛ این كار با حذف، افزودن یا تغییر بخشهایی از توالی دیانای صورت میگیرد. این روش در حال حاضر سادهترین، پركاربردترین و دقیقترین روش دستكاری ژنتیكی است. این سیستم دارای پتانسیل زیادی به عنوان ابزاری برای درمان طیف وسیعی از بیماریهای دارای مؤلفه ژنتیكی از جمله «سرطان، هپاتیت B یا حتی كلسترول بالا است» همچنین میتوان از این سیستم در درمان بیماریهای عفونی، دیابت و اچآیوی بهره برد.
مریم بانو فطرتی تهیه كننده برنامه «رهاورد» بیان كرد: «كریسپر» در جهت امنیت غذایی و تولید گیاهان مقاوم به تنش های محیطی و بهبود محصولات كشاورزی نیز كاربردهای فراوانی دارد.
وی ادامه داد: از همین رو در برنامه روز یكشنبه میزبان دكتر محمود تولایی رئیس انجمن ژنتیك ایران، دكتر صادق شجاعی عضو هئیت مدیره انجمن بیوتكنولوژی و دكتر بابك جهانگیری دكترای تخصصی ژنتیك مولكولی خواهیم شد و پیرامون ویرایش ژنی به اسم «كریسپر» گفت و گو خواهیم كرد.
گفتنی است مستند علمی «رهاورد» یكشنبه 30 مهر، به تهیه كنندگی مریم بانو فطرتی و گزارشگری سمیه رحیمی ساعت 13:30 از رادیو ایران پخش می شود.
تنظیم كننده: سمانه حیدرزاده