یك كارشناس اقتصادی، در گفتوگو با رادیو ایران به بررسی وضعیت فعلی اقتصاد ایران پرداخت و چالشهای تخصیص منابع توسط بانكها در شرایط تورم و كاهش قدرت خرید مردم را مورد تحلیل قرار داد.
به گزارش روابط عمومی رادیو ایران، دكتر مرتضی عزتی، در برنامه «دستور كار» با اشاره به مشكلات تولیدكنندگان و ضرورت اولویتبندی در تخصیص منابع از سوی بانكها، توضیح داد: بانكها باید در ارائه تسهیلات به بنگاهها، صنعت و كشاورزی را در اولویت قرار دهند.
وی در ادامه گفت در اقتصاد ایران دو نوع بانك داریم؛ بانكهای دولتی و خصوصی و افزود: بانكها خود نیز بهعنوان بنگاههای اقتصادی به دنبال منافع هستند و باید به این نكته توجه كرد كه چگونه منابع تخصیص یافته به تولید و سایر بخشها، به اقتصاد كشور كمك میكند.
این كارشناس اقتصادی در مورد تسهیلات تكلیفی توضیح داد: دولتها میتوانند منابعی را برای وامدهی به بانكها تعیین كنند و در این فرآیند، اهداف مختلفی مانند حمایت از تولید، واردات، صادرات، یا حمایت از طرحهای اجتماعی مانند ازدواج و فرزندآوری را دنبال كنند. اما نكته مهم در این فرآیند این است كه تخصیص منابع باید به گونهای باشد كه به رشد اقتصادی و رفاه عمومی كمك كند.
عزتی همچنین به چالشهای مربوط به منابع مختلف پرداخت و اشاره كرد: بانكها باید در تخصیص وجوه مردم و دولت دقت بیشتری داشته باشند تا از دخالتهای نامناسب جلوگیری شود و منابع بهطور مؤثرتر در جهت توسعه اقتصادی به كار گرفته شود.
گفتنی است «دستور كار» به تهیه كنندگی سیما پاتیمار و اجرای علی مروی از شنبه تا چهارشنبه بعد از خبر ساعت 19:00 از رادیو ایران تقدیم می شود.