خبرگزاری دفاع مقدس از ناگفته‌های واكسن خارجی تا شرایط عادی‎تر نوروز 1400

جانشین قرارگاه پدافند زیستی درباره چرایی ممنوعیت ورود واكسن فایزر، ساخت واكسن مشترك با كوبا و شرایط عادی‌تر نوروز پیش رو سخن گفت.

1399/10/27
|
09:24
|

به گزارش گروه اجتماعی دفاع‌پرس، «محمد كریمی‌نیا» جانشین قرارگاه پدافند زیستی كشور در گفت‌وگو با برنامه رادیویی رویای آندلس درباره چرایی ممنوعیت استفاده از واكسن كرونای شركت فایزر اظهار داشت: این واكسن بر مبنای فناوری MRNA (فرایند تزریق ژنومی) ساخته شده است كه گرچه فرایندی پیشرفته به حساب می آید، اما باید بازه‌ی حداقل 10 ساله را پشت سر گذاشته تا داشتن یا نداشتن تاثیرات سوء آن مشخص شود. در حالی كه این واكسن بر پایه چنین فناوری هنوز دوره كلینیكال ترایال خود را سپری نكرده است.

وی تایید سازمان بهداشت جهانی یا سازمان غذا و داروی آمریكا را برای بهره گیری از یك واكسن ناكافی دانست و تصریح كرد: تایید یك دارو یا یك واكسن به وسیله fda یا سازمان بهداشت جهانی به معنی ارزیابی كردن آن به وسیله مراجع داخلی نیست و اگر بخواهیم از واكسن های تولید كننده‌ای خارجی استفاده كنیم باید خودمان به این نتیجه برسیم كه كدام نوع واكسن برای ما مناسب است.

چرا دیگر داروها را به ما نمی‌دهند؟!
جانشین قرارگاه پدافند زیستی كشور در بخش دیگر از صحبت های خود با یادآوری تحریم بسیاری از داروها به وسیله امریكا خاطرنشان كرد: بسیارخوب! به رفض كه ما واكسن فایزر را هم وارد كنیم، اكنون سوال این است كه چرا امریكا و همین شركت فایزر بسیاری از داروهای بیماران خاص همچون سرطانی ها یا برخی داروهای بسیار ساده تر و پیش پا افتاده تر از واكسن كرونا را در اختیار ما قرار نمی دهند؟ همین موضوع دلیلی برای بدبینی به نیت آنها به حساب می آید.

كریمی‌نیا واكسیناسیون را روشی منطقی برای مصون سازی كشور در برابر بیماری های واگیردار دانست و در عین حال افزود: اگر در زمینه مصون سازی جامعه به جای استفاده از الگوهای مطمئن و نیز بهره‌گیری از سرمایه‌های علمی و نخبگانی داخلی خود را وابسته به دیگران بكنیم این كار مانند آن است كه كشوری ارتش خود را منحل كرده و بگوید در زمان خطر ارتش كشور همسایه از من دفاع می‌كند.

وی در عین حال واردات واكسن را ضروری دانست اما تاكید كرد: اگر لازم باشد باید واكسن را وارد هم بكنیم اما این امر باید بر اساس تایید مراجع داخلی ما و از جاهایی باشد كه مورد تایید متخصصان خودمان قرار گیرد.

واكسن مشترك با كوبا؛ خوب یا بد؟
كریمی نیا در پاسخ به سوال دیگر مجری برنامه رویای آندلس درباره شبهات مطرح شده پیرامون تولید واكسن كرونا با كشور كوبا تصریح كرد: كوبا (برخلاف ادعاهای مطرح شده) كشوری پیشرو در حوزه سلامت و تولید واكسن بوده و ما پیشتر هم در زمینه تولید واكسنهای گوناگون همچون هپاتیت b تجربه موفقی در تولید مشترك با كشورهایی چون كوبا و هند را داریم. این روش راهیست كه دستیابی ما به واكسن كرونا را كوتاه تر می كند. ضمن آنكه كوبا به دلیل داشتن زیرساخت‌های مناسب جزو كشورهایی است كه مراحل تحقیق تا تولید واكسن كووید 19 را در بازه‌ای كوتاه تر پیموده است.

وی یادآور شد: با این همه اگر هم بنا بر تولید مشترك واكسن با هر كشوری را داشته باشیم باید فناوری تولید آن به كشور منتقل گردد. ضمن آن كه فراموش نكنیم كرونا بیماری‌ایست كه حدود یك سال بیشتر از ظهور و شیوع آن نمی گذرد. بنابراین كشورهای پیشرو در این عرصه همچون كوبا خیلی از ما جلوتر نیستند.

نوروزی عادی‌تر البته با شرط و شروط
بخش پایانی گفت‌وگوی جانشین قرارگاه پدافند زیستی سازمان پدافند غیرعامل كشور با برنامه رویای آندلس به موضوع نوروز 1400 اختصاص یافت.

كریمی نیا در این‌باره گفت: با توجه به كاهش نسبی آمار های كرونایی كه نتیجه همكاری خوب مردم با نظام سلامت است در صورت تداوم آن می‌توان امیدوار بود كه امسال نوروزی آرامتر و عادی تر را داشته باشیم. وی در پایان یادآور شد: البته این بدان معنا نیست كه بیماری پایان یافته باشد اما در صورت تداوم همكاری مردم و ادامه روند نزولی آمارها امكان آن خواهد بود تا دید و بازدیدهای در چارچوب شیوه نامه های بهداشتی برای نوروز امسال انجام گیرد.

دسترسی سریع