باشگاه خبرنگاران مناظره معاون سابق باشگاه استقلال با نماینده كارگزار پُرحاشیه؛ چرا به قرارداد الحاقیه اضافه شد؟
پندار توفیقی و خاكسار در مناظره ای، در خصوص قرارداد كارگزار سابق با باشگاه استقلال نكاتی بیان كردند.
به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، پندار توفیقی معاون سابق باشگاه استقلال درباره علت بدهیهای فراوان 2 باشگاه استقلال و پرسپولیس و متضرر شدن این 2 باشگاه از انعقاد قرارداد با كارگزار اظهار داشت: باشگاههای استقلال و پرسپولیس برند خود را برای كارگزاران به عرضه میگذارند و كارگزاران هم فضای تبلیغاتی این 2 باشگاه را مورد بهره برداری قرار میدادند و از آن درآمدزایی میكردند. كارگزاران در قبال درآمدی كه كسب میكردند مبلغی را هم به باشگاهها پرداخت میكردند. حقیقت این است كه باشگاهها خودشان زیرساختهای لازم برای این كار را در اختیار ندارند، زیرا افراد اقتصادی و پول ساز در باشگاهها حضور ندارند. منظور از افراد اقتصادی، كسانی هستند كه برای باشگاه درآمدزایی كنند، نه این كه پولی به باشگاه قرض بدهند و بعد آن را مطالبه كنند.
پول قرض دادن به باشگاه ها، تنها بار مالی آنها را بیشتر میكند
توفیقی افزود: این روش كه به باشگاهها پولی قرض میدهند و بعد پولشان را مطالبه میكنند، روز به روز باشگاهها را بدهكارتر میكند. با توجه به این كه استقلال و پرسپولیس باشگاههای دولتی هستند، برای واگذار كردن فضای تبلیغاتی خود طبق قانون باید مزایده برگزار كنند. اگر به بهانه محدودیت زمانی مزایده برگزار نكنند، باید مجوز ترك تشریفات را از مجمع بگیرند. نمیدانم برای این باشگاهها چنین روندی طی شده است یا خیر.
انعقاد قرارداد با شركتهایی كه در آن سهام دارید، ناقض قانون منع مداخله كاركنان دولت است
معاون سابق باشگاه استقلال در ادامه گفت: از لحاظ قوانین دولتی، این كه شما با شركتهایی قرارداد ببندید كه خودتان یا خانواده هایتان در آن سهام دارند، ناقض قانون منع مداخله كاركنان دولت است و خلاف اداری محسوب میشود. جدا از تمام این ها، برای این كه با شركتی قرارداد ببندید باید از مجمع مجوز بگیرید و اگر مجمع این مجوز را به باشگاه استقلال داده باشد، مجمع گزارش را بررسی میكند و اگر قانع كننده باشد با آن موافقت میكند. كارگزار باید بهترین شرایط برای درآمدزایی را داشته باشد تا مجمع با عقد قرارداد باشگاهها با آن موافقت كند.
زمانی قرارداد بعدی قابل انعقاد است كه قرارداد اول اقاله شده باشد
او افزود: در قرارداد استقلال با كارگزار، طرفین در قبال یكدیگر تعهداتی دارند. باشگاه باید برخی از فضاهای تبلیغاتی و درآمدزایی از طریق تولید محصولات و محتوا را در اختیار كارگزار بگذارد و موانع آن را رفع كند. كارگزار نیز باید بخشی از درآمدی كه كسب میكند را به باشگاه بدهد. اگر كارگزار پیشین استقلال این روال را طی كرده و مجوزهای لازم را گرفته، اما به تعهداتش عمل نكرده، بحثی قانونی است كه كارشناسان دادگستری باید راجع به آن نظر بدهند. اگر طرفین در دادگاه حل اختلاف با یكدیگر به توافق نرسند، كارگزار بعدی باشگاه نیز باید همین مراحل را طی كند. ضمنا زمانی قرارداد بعدی قابل انعقاد است كه قرارداد اول اقاله شده باشد.
اختلافات استقلال با كارگزار را وزارت ورزش باید حل میكرد
توفیقی گفت: نكته جالبی كه در این مدت ما آن را در رسانهها رصد میكردیم، درگیری میان اعضای هیئت مدیره بود. اختلافات استقلال با كارگزار را وزارت ورزش باید حل میكرد، زیرا شركت دولتی است و طرفین نمیتوانند در دادگاه و رسانهها با یكدیگر درگیر شوند. همان مجمعی كه در انعقاد قرارداد نقش داشته و افراد را منصوب كرده، باید قبل از رسانهای شدن اختلافات، مشكل را برطرف كند. این موضوع خیلی راحتتر در وزارت ورزش قابل حل بود.
طبق ماده 37 اساسنامه باشگاه استقلال با این باشگاه قرارداد بستیم
در ادامه این گفت و گو خاكسار، نماینده كارگزار پیشین استقلال كه با این باشگاه دچار اختلاف شده و حكم جلب سعادتمند را گرفته، درباره قرارداد شركت مطبوع خود با باشگاه استقلال گفت: طبق ماده 37 اساسنامه باشگاه استقلال با باشگاه قرارداد بستیم. قبل از این كه قرارداد شركت ما با باشگاه استقلال در تاریخ 26 خردادماه منعقد شود، موضوع همكاری مطرح شد و ما در رقابت با چند شركت دیگر، نقشههای اقتصادی خودمان را مطرح كردیم كه پس از تایید تمام اعضای هیئت مدیره قرارداد منعقد شد.
تمام فضاهای روی پیراهن استقلال در اختیار شركتهای دیگر بود
خاكسار در ادامه گفت: ایجاد ساختار سازی مدتی زمان میبرد و با توجه به بررسیهای ما، باشگاه استقلال و دیگر باشگاههای ایرانی در بخشهایی میتوانند درآمدزا باشند. درباره بحث اسپانسرینگ لباس باید بگویم كه تمام فضاهای پیراهن استقلال در اختیار حامیان مالی قرار گرفته بود. برای درآمدزایی پایدار استقلال، این باشگاه نیاز به یك ساختار سازی داشت. ایجاد كانال یوتیوب به نام باشگاه استقلال یكی از برنامههای ما بود. باید بگویم تمام ساختارهایی كه ما ایجاد كردیم، به طور رسمی و قانونی به نام باشگاه استقلال است و تاییدیههای لازم را دارد.
درآمدزایی ارزی برای استقلال یكی از اهداف ما بود
خاكسار در واكنش به این كه شبكه اجتماعی یوتیوب طبق قوانین جمهوری اسلامی، در ایران فیلتر است گفت: برنامه ما این بود كه برای باشگاه درآمد ارزی هم به دست بیاید. ما با امكاناتی كه در خارج از كشور داشتیم، بسترهای لازم را فراهم كردیم تا كانال رسمی باشگاه استقلال افتتاح شود، زیرا كانالهای جعلی زیادی به نام باشگاه استقلال در حال فعالیت هستند. ما میخواستیم از این كار جلوگیری كنیم و براساس تولید محتوا برای باشگاه درآمدزایی ارزشی شود تا وجوه به دست آمده را به حساب باشگاه واریز كنیم.
دریافت دیركرد روزانه 40 میلیونی از استقلال دروغ محض است
نماینده كارگزار پیشین باشگاه استقلال در واكنش به این كه گفته میشود شركت او مبلغی را به باشگاه استقلال قرض داده و این باشگاه برای هر روز دیركرد در بازپرداخت مطالبات باید مبلغ 40 میلیون تومان پرداخت كند گفت: این صحبت كاملا دروغ است. از لحاظ قانونی قراردادها در برخی مراجع خاص قابلیت ارائه و مطالعه و بررسی دارند، اما متاسفانه دوستان كاری كردند كه از لحاظ اخلاقی و حرفهای درست نبود. طی 11 ماه به باشگاه پرداختی داشتیم كه عمده پرداخت آن به بازیكنان داخلی و خارجی بود و لیست آن هم موجود است. پس از این كه باشگاه با مشكلات شدیدی مواجه بود و در موضوعاتی مانند كسب مجوز حرفه ای، پرداخت مطالبات میلیچ و حتی هزینه بازگشت تیم به سفرها دچار مشكل بود، شركت ما منابع مالی لازم را برای باشگاه تامین كرد.
باشگاه تعهدش در قبال كارگزاری را انجام نداد
نماینده كارگزار در ادامه گفت: در هیئت مدیره باشگاه استقلال هم تصویب شد كه این وجوه پس از 10 تا 11 ماه بازگردانده شود كه این اتفاق نیفتاد و باعث شد قراردادی تنظیم شود كه الزام آورتر باشد. این قرارداد یك الحاقیه داشت، اما متاسفانه كسی درباره آن صحبتی نكرد و مستقیما صحبتهایی درباره دیركرد روزانه 40 میلیون تومانی مطرح شد. در نامه به سعادتمند گفتیم به خاطر این كه شما تازه به باشگاه آمدید و نمیخواهیم به شما فشاری وارد شود، با وجود این كه مهلت پرداخت بدهیهای باشگاه برج 9 و 10 است تا اردیبهشت 99 به شما فرصت میدهیم.
بخش خصوصی وقتی وارد فوتبال میشود، دنبال درآمدزایی و سود است
توفیقی نیز در ادامه این بحث عنوان كرد: بخش خصوصی وقتی وارد فوتبال میشود، دنبال درآمدزایی و سود است. اگر بخش خصوصی تنها به خاطر سوددهی به باشگاهها وارد فوتبال شود، چنین كاری خطرناك است. خاكسار درست میگوید كه طبق اساسنامه انعقاد قرارداد با هیئت مدیره است، اما از آن جایی كه استقلال شركت دولتی سهامی خاص است كه مجمعی را بالای سر خود میبیند و ردیف بودجه و هزینه كرد برای آن پیش بینی شده، طبیعتا باید مجوزهای لازم را از مراجع بالادستی بگیرد كه این كار در حیطه كاری خاكسار نیست و از وظایف هیئت مدیره باشگاه است.
هیئت مدیره قرارداد را منعقد میكند، اما مجمع نیز باید برخی كارها را انجام دهد
معاون سابق باشگاه استقلال افزود: هیئت مدیره باید براساس گزارش فنی مالی كه دریافت میكند، مجمع را قانع كند تا بتوانند مجوز ترك تشریفات بگیرند. در دوره ما نیز شرایط به همین صورت بود. درست است كه هیئت مدیره قرارداد را منعقد میكند، اما مجمع نیز باید برخی كارها را انجام دهد.
كارگزار با باشگاه 2 قرارداد بسته است
توفیقی گفت: با توضیحات خاكسار متوجه شدم كه 2 قرارداد بسته شده است. یك قرارداد اصلی وجود دارد كه در آن باشگاه برخی تعهدات به كارگزار دارد و كارگزار نیز برخی تعهدات مالی در قبال كارگزار دارد. فضای سامانه هواداری باشگاه استقلال به دست یك شركت دیگر بوده و از آن جا تولید محتوا و تمام فضاهای تبلیغاتی نیز دست شركتهای دیگر بود. تبلیغ روی شانه پیراهن تیم نیز در اختیار یك بانك خصوصی بود كه بعدها زیر مجموعه بانك دیگری شد. این فضاها برای سالهای بعد هم خارج از قرارداد است.
كسانی كه برای عقد قرارداد با استقلال پیش قدم شدند باید میدانستند خبری از فضای تبلیغی روی پیراهن نیست
معاون سابق باشگاه استقلال اظهار داشت: در قراردادهایی كه با اپراتورهای تلفن همراه بسته شده بود، تمام فضای لباس تیم در اختیار آنها بود. دوستانی كه برای قرارداد بستن با استقلال پیش قدم میشدند، باید با این اشراف به باشگاه میآمدند كه فضاهای تبلیغی روی پیراهن در اختیارشان نیست. حق پخش تلویزیونی و تبلیغات محیطی هم ندارند.
اگر كارگزار به قرارداد اول پایبند بود، چرا الحاقیه اضافه شد؟
توفیقی گفت: طبق قرارداد اول خاكسار و شركتش با استقلال، آنها برخی تعهدات مالی نسبت به باشگاه داشتند و باشگاه نیز متقابلا تعهداتی داشت. آیا نسبت به قرارداد اول تمام تعهدات مالی پرداخت شده و مازاد بر آن مجبور شدند الحاقیهای برای جبران كسری بودجه باشگاه تصویب كنند یا الحاقیهای كه نوشتند مفاد قرارداد اول را نقض كرده است. اگر قرارداد اول براساس بودجه باشگاه نوشته میشد، قاعدتا باشگاه به كسری بودجه برنمی خورد. این امكان هم وجود دارد كه طرفین تعهدات خود را نسبت به یكدیگر انجام ندادند و بعد الحاقیهای پیش بینی شده است.
ابتدا باید بسترسازی میكردیم تا آپشنهای جدید اضافه شود
خاكسار نیز در پاسخ به اظهارات توفیقی گفت: از توضیحات كامل توفیقی تشكر میكنم. باید بگویم كه علاوه بر فضای روی پیراهن، 15 آیتم دیگر به صورت انحصاری در اختیار اپراتور بود. ما در جریان بودیم كه اپراتور از برخی فضاهای تبلیغاتی استفاده میكند. با این شرایط گفتیم ابتدا باید بسترسازی كنیم تا آپشنهای جدید اضافه شود. نمونه آن هم كانالی بود كه ایجاد شد.
بودجه مشخصی را برای پرداخت در نظر گرفته بودیم، اما سقف مشخصی نداشت
خاكسار عنوان كرد: براساس برنامهای كه ارائه كردیم در جریان بودجه نبودیم. طبق تعهد شرایطی فراهم كردیم كه باشگاه نیز همكاری كند تا ما هم بودجهای در اختیار باشگاه بگذاریم. بودجه مشخصی را برای پرداخت در نظر گرفته بودیم، اما سقف مشخصی نداشت. نقش ما این بود كه بتوانیم ارزشهای باشگاه را كشف كنیم و نمونه آن این بود كه قیمت لباس باشگاه، 3 برابر باارزشتر از چیزیی بود كه در اختیار شركتهای دیگر قرار گرفته، اما ما توان و اختیار لغو قرارداد را نداشتیم.
با خلیل زاده یا هیچ شخص دیگری ارتباط نداریم
نماینده كارگزار در پاسخ به این سوال كه ایا خلیل زاده، رئیس هیئت مدیره باشگاه در این شركت سهام دارد گفت: هر شركتی اساسنامه و چارچوب مشخصی دارد. ما با خلیل زاده و هیچ شخص دیگری ارتباط نداریم و هر دستگاهی كه بخواهد میتواند به این ماجرا ورود كند.
باید مشخص شود چه مبلغی قرار بود به باشگاه تزریق شود و چرا مجبور شدند الحاقیه تدوین كنند
توفیقی اظهار داشت: طبق قرارداد اول مبلغ مشخصی باید تامین میشد، زیرا باشگاه براساس آن برنامه ریزی كرده است. باید مشخص شود چه مبلغی قرار بوده به باشگاه تزریق شود و چرا این رقم تادیه نشده كه مجبور شدند الحاقیه تدوین كنند و آن را به جای قرارداد اول جا بزنند.
هوادار استقلال هستم و به دلیل مشكلات باشگاه و درخواست 2 نفر از اعضای هیئت مدیره، به باشگاه كمك كردیم
خاكسار نیز در واكنش به صحبتهای توفیقی گفت: قرارداد اول و دوم به یكدیگر هیچ ارتباطی ندارد. قرارداد ما كاملا شفاف است. برنامههای اقتصادی ما كاملا مشخص و بخش جدانشدنی قرارداد است. من هوادار استقلال هستم و به دلیل مشكلات باشگاه و درخواست 2 نفر از اعضای هیئت مدیره، به باشگاه كمك كردیم.
درباره قرارداد اول تردید دارم و نمیدانم تعهدات مالی كارگزار انجام شده یا خیر
توفیقی نیز پس از صحبتهای نماینده كارگزار گفت: من از صحبتهای خاكسار این طور برداشت كردم كه قرارداد اول برای هزینههای باشگاه كافی نبود، اما نمیدانم آیا سقف تعهدات طرف دیگر تكمیل شده بوده و باشگاه درخواست كرده مبلغ قرض الحسنه بگیرد. من هنوز درباره قرارداد اول تردید دارم و نمیدانم تعهدات مالی انجام شده یا خیر.
ماه اول قرارداد، 3 میلیارد به حساب خزانه ریختیم
خاكسار نیز اظهار داشت: قرارداد دوم قرارداد اول را جدا نكرده است. همان ماه اول قرارداد، 3 میلیارد به حساب خزانه ریختیم. این 2 قرارداد همدیگر را نقض نمیكند و ما در قرارداد اول تعهداتمان را انجام دادیم. در این قضیه همه چیز شفاف است.