خبرگزاری میزان عزیزیخادم: اصلاح اساسنامه فدراسیون فوتبال باید شفاف باشد
خبرگزاری میزان- شهابالدین عزیزیخادم در خصوص ایرادات وارده به اساسنامه فدراسیون فوتبال گفت: اصلاح اساسنامه باید شفاف باشد و اساسنامه اصلاح شده در اختیار اعضای مجمع قرار گیرد.
خبرگزاری میزان - شهابالدین عزیزیخادم عضو سابق هیئت رییسه فدراسیون فوتبال در گفتوگو با برنامه "ایران امروز" رادیو ایران در خصوص ثبتنام در انتخابات پیشروی فدراسیون گفت: من از فردای خود خبر ندارم، اما بیمیل نیستم كه در انتخابات فدراسیون فوتبال شركت كنم و اعتقاد دارم باید اجماع ملی برای فوتبال صورت گیرد و امیدوارم فدراسیون آتی فدراسیونی باشد كه قابلیت اجرایی داشته باشد و فدراسیونی علمی و دانش بنیان باشد و از انجام كارهای نمایشی و شعار دادن فاصله بگیرد.
وی پیرامون فراز و نشیبهایی كه فدراسیون فوتبال با آن دست و پنجه نرم میكند، افزود: فدراسیون فوتبال تنها یك نهاد ورزشی و فوتبالی نیست و نشانگر قدمت و تمدن یك كشور است و هرگونه آسیب در فدراسیون فوتبال تمدن و وجاهت تاریخی كشور را مخدوش خواهد كرد.
عزیزیخادم پیرامون اساسنامه فدراسیون فوتبال اظهار كرد كه فیفا به عنوان یك نهاد فرادستی و فرا ملی ورود كرده است و مواردی كه بوده، نیاز به بازنگری خیلی جدی دارد و به روز كردن اساسنامه موجود خیلی حائز اهمیت است.
رییس هیئت مدیره باشگاه سایپا در پاسخ به این سوال كه زمان علی كفاشیان فدراسیون به صورت جزیرهای اداره میشد و در حال حاضر شرایط چگونه است گفت: باتوجه به ایراداتی كه به اساسنامه گرفته شده است، یكی از موارد بومی كردن اساسنامه و منطبق كردن آن با شرایط ورزشهای داخلی است و برای ورود در مباحث فنی باید از تك روی، انحصار گرایی و خودپسندی جلوگیری كرد و اینها تماما آسیبهای زیادی را به فوتبال كشورمان وارد كرده است و آدمهای كاردان و نخبه میتوانند با ورودشان كمك حال فدراسیون باشند تا از این شرایط خارج شویم.
عضو سابق هیئت رییسه فدراسیون فوتبال پیرامون بحث اساسنامه گفت: مجمع فدراسیون فوتبال نقش بی بدیلی را دارد و اینكه بخواهیم نامهنگاریها با فیفا را محرمانه جلوه دهیم كار قشنگی نیست و باید اطلاعات در اختیارمجمع قرار گیرد كه نقش تماشاگر بودن را برای مجمع فدراسیون فوتبال قائل نشویم. اصلاح اساسنامه باید خیلی عریان و شفاف باشد كه دوباره كاری اتفاق نیفتد و به گوش باشیم كه خطر تعلیق بیخ گوش فدراسیون فوتبال است.
وی درخصوص تصمیماتی كه پشت درهای بسته گرفته میشود گفت: بی سبب نباید چیزی را پیچیده كنیم و همین امروز فردا به دوستانمان در مجمع ایرادات اساسنامه را اعلام كنند كه با شفافیت كار به جلو رود و با توجه به ورود فیفا به قضیه اساسنامه باید اساس نامه جدید مدرن و بروز شود و افرادی باید قرار بگیرند كه بتوانند شرایط موجود را تغییر دهند و مشروعیت افراد و مشروعیت بخشی مشاركت اعضای مجمع در فرایند خلق اساسنامه و به هر مقدار به اعضای مجمع میدان داده شود میتوانند كمك حال فدراسیون باشند. از اعضای هییت رییسه تقاضا دارم مشكلات اساسنامه را در سایت فدراسیون گذاشته و راجع به آن بحث و تبادل نظر كنند و در نهایت اساس نامه باید در مجمع مصوب شود.
عزیزیخادم در پاسخ به این سوال كه اعضای مجمع تنها سالی یك بار یا دوبار كنار هم میشوند چگونه میتوانند اساس نامه را با نظر خودشان اصلاح كنند گفت: در این فضای موجود رسانهها و ذینفعان باید اظهار نظر كنند و با خرد جمعی تعهدی را ایجاد كرد كه بتواند در آینده پاسخگو باشد اگر با پنهان كاری دردی دوا میشد كه وضعیت فوتبال ما اینگونه نبود و در این دورهی گذار نیاز به فداكاری و گذشت داریم كه دوستانمان در هییت رییسه فدراسیون فوتبال تمام تلاش خود را انجام خواهند داد.
وی در پاسخ به سوالی كه فیفا اشاره كرده است كه وزارت ورزش نمیتواند حق رای داشته باشد در مجمع آینده فدراسیون گفت: اینكه فیفا حساس است و برای چندمین بار در حال نامهزدن به فدراسیون فوتبال كشورمان است و مشكل عدم شفافیت فدراسیون فوتبال است و با شفافیت تمام وارد را باید بر روی سایت فدراسیون قرار دهند و دولتها نقش اساسی دارند در توسعه فوتبال و ورزش و اقتصاد 90 درصدی كه دولت نقش اصلی را در آن ایفا میكند نقشی است كه نمیتواند نادیده گرفته شود و باید با ساز و كاری حقوقی كه هم فوتبال آسیب نبیند و هم استقلال قدراسیون فوتبال خدشهدار نشود باید به سرعت و دقت انجام شود و مشكلات حل شود.
وی در خصوص شفافیت دورهی ریاست كفاشیان گفت: نباید هرچیزی را صفر و صد نگاه كرد، ولی شفافیت دوران چهار سالهی دوم كفاشیان بسیار شفاف و موفق بوده است و مدیریت علی كفاشیان بی عیب و نقص بود و چهار سال مثبتی ارزیابی میشود. به روز كردن و قانع كردن فیفا بدون دروغ و با ظرافت خاصی باید صورت بگیرد و چون از فوتبال حرفهای صحبت میكنیم از اخلاق حرفهایم باید الگو برداری كرد و بتوانیم چیزی را عرضه كنیم كه مشتركا هم فیفا و هم فضای داخل را بتوانیم قانع كنیم و بتوانیم برنامهریزی كنیم وضعیت فرا آشفتهی فدراسیون را بهبود ببخشیم و این هیچ ربطی به فدراسیون موقت و سه ماهه و چهار ماهه ندارد. برنامهریزی اگر درست بود امروز با همچین حفرهها و چالههایی روبهرو نبودیم و با تصمیمات خلق الساعه باعث میشویم گرفتاریهایی جدیدتری به وجود آید.
عزیزیخادم افزود: موضوع اقتصادی و پول بدون برنامه به مراتب خطرناكتر از بی پولی است و در حال حاضر به نقطهای رسیدهایم كه نه پول است و نه برنامه و در سه دهه گذشته باید این مشكلات را میدیدیم و برنامهریزی میكردیم. در زمانی كه من عضو هیئت رییسه بودم شورای راهبردی راه انداختیم و مسئولیت آن بر عهدهی بنده بود و معتقد بودم برای فوتبال یك مملكت تصمیم میگیرید باید در این فوتبال ملی، نگاه ملی داشته باشید. اگر روزی به فدراسیون فوتبال برگردم یكی از مراكزی را كه باید قدرتمند و قوی به آن بپردازیم بانك اطلاعاتی فدراسیون فوتبال است كه در زمان من حتی دبیرخانه بانك اطلاعاتی هم تشكیل شد و در دورهی بعد این كار نیمه تمام باقی ماند. فوتبال همگانی را نباید دست كم گرفت و زیر مجموعه فوتبال قهرمانی است و بستر فوتبال قهرمانی از فوتبال همگانی ساخته میشود.
رییس هیئت مدیره باشگاه سایپا در پاسخ به نقش باشگاهها در پیشبرد اهداف كلان فدراسیون افزود: وقتی گفتمان قالب گفتمان برنامه محوری نباشد چه در حوزهی همگانی و چه در حوزهی حرفهای با آن الزامات انجام نگرفته است و آثار مخرب بار دیگری خواهد داشت. باشگاههای فوتبال كشورمان در شرایط بد اقتصادی قرار دارند و 4 تیم خصوصی لیگ برتر كشورمان به سختی در حال تیمداری كردن هستند و نمیتوان انتظار كمك از باشگاهها داشت. افرادی كه با سختی در این فضا دارند كمك میكنند و در بخش خصوصی فعالیت میكنند تا یك جایی توان دارند و این برمیگردد به شرایطی كه در فدراسیون ترسیم نكردیم و شرایط همانند زیان انباشته در یك شركت است و با شرایط موجود مجبوریم دست به انتخابهایی بزنیم كه امكان دارد آن انتخاب تبدیل به انتهار شود.
وی در خصوص دورهی ریاست مهدی تاج و جایگزینی اسلامیان به جای خودش در هیئت رییسه فدراسیون فوتبال گفت: دربارهی آن زمان صحبتی نمیكنم و رجوع شود به افكار عمومی به صلاح فوتبال كشورمان است.
عزیزیخادم درباره مخالفت محمود گودرزی با ریاست شما در فدراسیون فوتبال خاطرنشان كرد: من تمام صحبتهایم را همان موقع در برنامه 90 كردم و خیر در آن بود كه برای ما اتفاق افتاد و قربانیان زیادی را به خود گرفت و من به عنوان عضوی از مجمع تاكید دارم اساس نامهای را تدوین نكنیم كه سرشار از ابهامات و تناقضات باشد و مجددا قربانیان زیادی را به خود بگیرد، اساسنامه نباید به گونهای باشد كه از حضور افراد نخبه و كارآمد جلوگیری به عمل آورد و نتیجهی این اتفاق حال حاضر فوتبال كشورمان است. كسی كه بر منصب ریاست فدراسیون مینشیند باید فردی ملی باشد كه نگاهی فرا ملی داشته باشد و تصمیم ملی بگیرد و ارتقا فوتبال و برگرداندن اعتبار و اعتماد افكار عمومی به فوتبال باشد.
عضو سابق هیئت رییسه فدراسیون فوتبال در خصوص اینكه افرادی كه در فدراسیون حضور دارند از اتفاقات در فدراسیون خبر ندارند گفت: این برمیگردد به ماموریتها و تفكیك وظایف كه متاسفانه در حال حاضر در زمانگذار فدراسیون قرار داریم و مشكلاتی را به وجود آورده است.