روزنامه جام جم «ایران امروز» و روایت مشكلات و دغدغه مردم

«ایران امروز» یكی از برنامه‌های گفت‌وگو محور و شنیدنی رادیو ایران است

1401/06/19
|
14:14
|

این برنامه نزدیك به سه سال است كه روی آنتن ‌می‌رود؛ مجموعه‌ای كه هر روز به یك گروه برنامه‌ساز در رادیو ایران اختصاص دارد و روزهای شنبه از گروه ایران و جامعه پخش ‌می‌شود.

عشق، تنها رمز موفقیت یك برنامه رادیویی است

تهیه‌كننده ایران امروز، از سال‌های ورودش به رادیو، این خانه سحرانگیز صدا و موسیقی پرسیدم و گفت: من از اواخر سال 78 وارد رادیو شدم و حقیقتا نمی‌دانم چه شد كه تا الان هنوز در رادیو هستم. عشق، ناچاری، عادت یا نداشتن هنر دیگری جز فكر كردن و نوشتن و شاید هم علاقه شدید به موسیقی و شاید معجونی از این دلایل نمی‌دانم. اما من خوب ‌می‌دانم عشق و علاقه اقتداری به برنامه‌سازی موجب شده او یكی از بهترین تهیه‌كنندگان رادیو ایران باشد؛ تهیه‌كننده‌ای كه در رزومه كاری خود برنامه‌های درخشانی چون «نگاه روز» و «شناسا» را داشته‌است. اقتداری در ادامه گفت‌وگویش افزود : اولین تجربه من در حوزه ساخت برنامه‌هایی از این دست برنامه «ساعت بیست و پنج» شبكه جوان بود. خوب یادم هست بار اول آن‌قدر هول بودم كه سه مهمان حضوری دعوت كرده‌بودم، زمان گذشت و پاهایم روز به روز خسته‌تر، موهایم روز به روز سپیدتر، دستانم روز به روز لرزان‌تر، فكرم روز به روز شلوغ‌تر و اما قلبم روز به روز عاشق‌تر شد و عشق تنها رمز موفقیت یك رادیویی است، عشق ترتیب دادن ساعتی كه آدم‌ها در آن باهم گفت‌وگو كنند.

او ادامه داد: چند روز پیش در دیدار برنامه‌سازان با قائم‌مقام رئیس سازمان صداوسیما در امور فرهنگی و دبیر ستاد تحول آقای جلیلی بیان كردند: «از داشته‌ها بیشتر بگوییم» به صحبت‌های ایشان خیلی فكر كردم و برنامه ایران امروز با این‌كه از مشكلات ‌می‌گوید اما جزو برنامه‌هایی است كه از داشته‌ای بزرگ ‌حرف می‌زند.

حق انتقاد كردن و عصبانی شدن یك كارشناس از دست مسئولی كه كارش را به درستی انجام نداده، حق مطالبه‌گری و درخواست از مسئولان برای پاسخگویی و ... اینها به نظر من همه جزو داشته‌های آنتن ماست و ما این حق را داریم كه نقد كنیم. وی افزود : یكی از محورهای مهم برنامه ایران امروز، مجری ـ كارشناس برنامه است و مجری ـ كارشناس برنامه روزهای شنبه كسی نیست جز امیرحسین راسخ. او متولد شهریور 1350 است و از سال 1377 وارد سازمان صدا وسیما شده، در معاونت سیاسی مشغول گویندگی شده و تحصیلكرده روزنامه نگاری است و از سال‌های 84 به بعد با معاونت صدا همكاری می‌كند.

محملی برای نقد میان مسئولان

غلامرضا بحیرایی، مدیر گروه ایران و جامعه درباره این برنامه گفت: نقد و گفت‌وگو، تضارب آرا و نظرات در قالب یك میزگرد همیشه جزو برنامه‌های جذاب و شنیدنی در رادیو بوده‌است. شبكه رادیویی ایران برای استفاده از این قالب شنیدنی و برای ترویج فرهنگ نقد و گفت‌وگوی سالم، سال‌هاست برنامه «ایران امروز» را
در دستور كار خود داده‌است.

وی ادامه داد: این برنامه هر روز به یك موضوع ویژه در حوزه‌های مختلف ‌می‌پردازد؛ در این میان شنبه‌ها سهم گروه جامعه شده تا با مرور موضوعات اجتماعی، محملی برای بحث و نقد میان مسئولان و صاحب‌نظران این حوزه فراهم آورد. ایران امروز از گروه جامعه به تهیه‌كنندگی عاطفه اقتداری روی آنتن ‌می‌رود.
عاطفه اقتداری از تهیه‌كنندگان نام آشنا و قدیمی ‌رادیو ایران است كه بیشتر در زمینه برنامه‌های گفت‌وگو محور و چالشی برنامه‌سازی ‌می‌كند. اقتداری در برنامه ایران امروز به موضوعات مختلفی چون طرح صیانت از فضای مجازی، طرح تحول آموزش و پرورش، نحوه برخورد با مجرمان جرایم خشن و پرداخت مهریه و چالش‌های پیش روی آن، حوزه نگهداری از معتادان متجاهر، مشكلات زنان سرپرست خانوار و قانون نگهداری از حیوانات خانگی پرداخته و افتخار میزبانی افراد صاحب‌مقام را داشته‌است.

«ایران امروز» صدای مردم است

امیرحسین راسخ، كارشناس ـ مجری درخصوص ایران امروز ‌می‌گوید: جاذبه این برنامه به نظرم تلاشی است كه در طول هفته برای انتخاب موضوع و یافتن مهمان برنامه صورت می‌گیرد. در واقع یك هفته عوامل درگیر مهمان و موضوع هستند تا یك ساعت پرفایده و هدفمند از آنتن رادیو ایران پخش شود.

راسخ معتقد است: وقتی یك هفته تلاش در كنار بیش از دو دهه دانش و تجربه همكارانم را می‌بینم، احساس می‌كنم همكارانم عهدی با مردم بسته‌اند ك ه صدای آنها باشند. من هم به سهم خودم تلاش می‌كنم قدر این عقبه گرانبها را بدانم. اجرای برنامه‌های چالشی و گفت‌وگو محور هم موضوع دیگری بود. او درباره‌اش گفت: آنچه در اجرای این قبیل برنامه‌ها مهم و حائز اهمیت است، باور عمیق قلبی به این نكته است كه خدا شاهد و ناظر ثانیه‌های اجراست. وقتی اجرا می‌كنم به این فكر می‌كنم موضوع و مشكلی كه مطرح شده مربوط به كسانی است كه پناهی جز خدا نداشته و به رسانه اعتماد دارند و معتقدند رسانه صدای آنهاست و این گرانبهاترین سرمایه عمر من در رسانه است. به همین دلیل هیچ وقت دست از مطالعه بر نداشتم، تصمیمات مهم مجلس و دولت‌های مختلف را به شدت پیگیری كرده و می‌كنم.

او در آخر با بیان خاطره‌ای یادآور شد: سال 84 بود كه من همچون طلبه‌ای آسیمه‌سر از استاد میرفخرایی وقت كوتاهی گرفتم فقط برای یك پرسش. این‌كه چطور بپرسم تا عزیز شوم. استاد میرفخرایی گفتند: همیشه بپرس چرا؟ نپرس آیا، زیرا چرایی، پاسخی درخور می‌طلبد و جواب آیا، بله و خیر است، دیگر این‌كه خوب است مجری در اوج چالش یك برنامه گفت‌وگو محور، كمی خجالتی هم باشد به این معنی كه وقتی مهمان از پاسخ طفره می‌رود ادامه ندهد.

دسترسی سریع