حداد عادل: با ما شوخی كنید ولی زبان فارسی را جدی بگیرید

تهران- ایرنا- رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به طنزی كه هنرمندان «صبح جمعه» درباره پاسداشت زبان فارسی اجرا كردند، گفت: آن قدر در فضای مجازی با ما شوخی كردند كه رادیو هم با ما شوخی كرد. شما با ما شوخی كنید ولی زبان فارسی را جدی بگی

1401/04/15
|
15:18
|

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی «آیین سخن» ظهر امروز 14 تیرماه با حضور غلامعلی حداد عادل مشاور عالی مقام معظم رهبری و رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، سیدتقی سهرابی معاون حقوقی و امور مجلس سازمان صدا و سیما، شاهید مظفری قائم مقام معاونت صدا، محمدجعفر محمد زاده مدیر شبكه رادیویی ایران و رئیس شورای پاسداشت زبان فارسی معاونت صدا، یدالله گودرزی دبیر جشنواره ملی «آیین سخن» و نمایندگانی از سفارتخانه كشورهای فارسی‌زبان در سالن شماره یك شهدای رادیو برگزار شد.

پیشكسوتان رادیو و تلویزیون همچون محمدمحسن رفیعی و شمسی فضل‌الهی گویندگان برنامه با قدمت «فرهنگ مردم» ، بیوك میرزایی، اصغر سمسارزاده، مهین برزویی، مرتضی تبریزی، روشن پژوه، استاد غلامحسین نوری ،نیما كرمی، شوكت حجت، قاسم افشار(خواننده)، مینا قاسمی و داوود منفرد از دیگر حاضران در مراسم بودند.

هركس ملت را شاد كند، شایسته تقدیر است

حداد عادل در این مراسم با اشاره به طنزی كه هنرمندان صبح جمعه درباره پاسداشت زبان فارسی اجرا كردند گفت: آن قدر در فضای مجازی با ما شوخی كردند كه رادیو هم با ما شوخی كرد، شما با ما شوخی كنید ولی زبان فارسی را جدی بگیرید.

وی سپس از هنرمندان صبح جمعه تشكر و قدردانی كرد.

رئیس فرهنگستان زبان فارسی در ادامه اظهار داشت: ما ملت ایران همانطور كه یك زیست بوم طبیعی داریم یك زیست بوم فرهنگی هم داریم، دریاچه ها، كویر، هوا و... زیست بوم طبیعی ما است، چقدر می شنویم كه باید از زیست بوم مراقبت كنیم، خاك را آلوده نكنیم، كوه خواری نكنیم همه چیز را در طبیعت باید حفظ كنیم ما یك زیست بوم فرهنگی هم داریم كه ادبیات، اعتقادات و زبان فارسی ما است كه برخلاف زیست بوم طبیعی از جنس فرهنگ است.

حدادعادل افزود: بسیاری از مواقع احساس نمی‌شود ولی وجود دارد. اگر آلوده شود و از بین برود ترمیم آن ممكن نیست. در این ده سال اخیر دریاچه ارومیه از زیست بوم ما صدمه دیده؛ بررسی كنید برای جبران آن چقدر سرمایه گذاری شده و چقدر رنج كشیده شده است. دیگر نمی‌شود خسارت را جبران كرد زیست بوم فرهنگی هم همین گونه است. اگر صدمه ببیند ملت از بین می‌رود، زبان فارسی اگر از بین برود نمی‌توان آن را درست كرد.

نمی توانم تاسف خودم را از بی مبالاتی برخی برنامه‌ها بیان نكنم

وی خاطر نشان كرد: زبان فارسی حاصل هزاران سال اندیشه ملت است. فردوسی با شاهنامه آمده، مولوی، سعدی، نظامی، صائب را ببینید بیدل صدهزار بیت سروده است این زبان نتیجه تلاش نیاكان ما است. همه مردم ایران و فارسی زبانان مسئولند. اما اصحاب صدا وسیما از همه مسئول‌ترند. صاحبان حرفه دوست دارند ابزار كارشان درجه یك باشد، رادیویی‌ها و تلویزیونی‌ها به غیر از زبان چه در دست دارند؟ پس آنها باید حافظ زبان باشد.

حدادعادل گفت: می گویند صدای جمهوری اسلامی ایران یا سیمای جمهوری ایران، پس الگو است. ما اگر درست صحبت كنیم در رادیو ملتی درست سخن می‌گویند. بنده تماس مداوم دارم با دوستانم ومی دانم چقدر زحمت می كشید. همین جا لازم است از تمام دست اندركاران سپاسگزاری كنم. اما نمی توانم تاسف خودم را از بی مبالاتی برخی برنامه‌ها نگویم. خواهش می‌كنم از مدیران هشدار مقام معظم رهبری را جدی بگیرند و اجازه ندهند زبان آلوده شود برخی از سر عادت هر چه بر زبانشان می آید می‌گویند.

رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با انتقاد از یك برنامه ورزشی گفت: اگر فرصت دارید به فرهنگستان بگویید. ما صدها متخصص داریم. از جمله ما گروه ورزش داریم. به ما اصطلاحات ورزشی را بگویید تا ما هم استفاده كنیم. خواهش می كنم صدا سیما از زبان حمایت كند.

چندسالی است رادیو ایران پویش آیین سخن را آغاز كرد كه امسال این پویش رشد كرد وبه جشنواره رسید و امروز هم از برنامه‌سازان تقدیر می شود.

پاسداری از زبان كار تجملاتی نیست

مدیر رادیو ایران نیز در این مراسم با خواندن شعری از محمود اكرامی گفت: پاسداری از زبان فارسی یك كار تجملاتی نیست، پاسداری از هویت فرهنگی یك ملت و مهم‌ترین مولفه‌های هویت ایران زمین و همه فارسی گویان جهان است.

محمدزاده ادامه داد: این گونه برنامه‌ها فقط می‌تواند یك شروع خوب باشد و پاسداری از زبان پایان‌پذیر نیست و امیدوارم این شروع مناسبی باشد.

دسترسی سریع