آمار ابتلا و فوت كرونا دراین دولت كاهش جدی پیدا كرد

رئیس جمهور با تبیین شرایط كشور در زمانی كه دولت را تحویل گرفت از مهار كرونا به عنوان مهمترین اولویت دولت در آغاز به كار نام برد و گفت :امروز خدا را شاكریم آمار ابتلا و فوت هر دو كاهش جدی پیدا كرده است.

1400/09/15
|
14:02
|

به گزارش شبكه رادیویی ایران، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در سومین گفت‌وگوی خبری خود كه به مناسبت صدمین روز آغاز دولت سیزدهم از شبكه دوم سیما و رادیو ایران با مردم سخن می گفت، در پاسخ به این پرسش كه چه نمره‌ای به دولت پس از گذشت صد روز می‌دهد، اظهار كرد: نمره را باید مردم عزیز بدهند. قضاوت و داوری آنها در این باره منصفانه و عادلانه است.

بیش از 100 میلیون دز واكسن وارد كشور شد

وی با اشاره به هم شرایطی كه دولت را تحویل گرفت؛ هم از لحاظ شرایط شیوع كرونا، هم وضعیت و شرایط مالی اقتصادی و خزانه، گفت: از همه مهمتر امید و اعتماد مردم بود كه آسیب دیده بود و از وظایف مهم دولت این بود كه آن را بازآفرینی كند.

وی با تاكید بر اینكه از مهمترین مسائل، جان مردم است و دولت باید بتواند مردم را در مشكلات معیشتی همراهی كند و با مردم نسبت به گره‌گشایی‌ها گام بردارد، اظهار كرد: یادم نمی‌رود روز تنفیذ حكم رییس جمهوری مسائل اولویت دار را اعلام كردم كه كرونا و ضرورت واكسیناسیون كرونا مهمترین آن بود. در آن زمان روزی 700 خانواده ایرانی داغدار می‌شدند و این برای ما و مردم غصه شده بود كه چرا كار جدی تر از این انجام نمی‌شود.

رییسی ادامه داد: پاسخی كه آن روزها می‌شنیدم این بود تخصیص ارز به دلیل مشكلات ارزی امكان ندارد یا كشورها به دلیل شرایط تحریمی به ما واكسن نمی‌دهند. از 30 میلیون واكسن شاید 5 میلیون هم وارد نشده بود و امروز خدا را شاكریم آمار ابتلا و فوت هر دو كاهش جدی پیدا كرده است و باید در این رابطه از مساعدت مردم و كادر بهداشتی و درمانی قدردان باشیم كه در صدمین روز دولت اعلام می‌كنم بیش از 100 میلیون دز واكسن وارد شده است و برخی الان درحال تزریق دز سوم واكسن هستند.

رییس جمهوری با بیان اینكه بازهم باید اقداماتی برای صیانت از جان مردم انجام دهیم، گفت: به مردم توصیه می‌كنم حالا شرایط برای بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها و كسب و كارها فراهم شد و 100 هزار كسب و كار تعطیل شده دوباره شروع به فعالیت كرده‌اند، ممكن است موج دیگری در پیش داشته باشیم پس مردم مراعات كنند.

رییس دولت سیزدهم اضافه كرد: از این جهت خوشحالیم فضای كسب و كار دوباره دارد رونق می‌گیرد و به رغم مشكلات در كشورهای اطراف، بسیاری از شهرهای ما جز چند شهر در وضعیت خوبی قرار دارد كه این هم دارد دنبال می شود.

وی گفت: دولت در واكسیناسیون عمومی عملكرد قابل تقدیری از مردم داشته است. از مردم ممنونیم كه خوب همكاری كردند. آن روز مردم دنبال واكسن می‌گشتند امروز ما به دنبال مردم برای تزریق واكسن هستیم.

رییسی با اشاره به اینكه چه مراحلی برای واردات و تامین واكسن طی شد، اظهار كرد: من خودم به داروخانه نزدیك ریاست جمهوری سر زدم و صف مردم برای دریافت دارو را دیدم، خیلی متاثر شدم. با مسئولان مربوطه نشستم و گفتم چه ضرورتی دارد مراكز توزیع دارو را در تهران قرار بدهید. این را بین داروخانه‌های مختلف توزیع كنید. ظرف سه روز این چند مركز تبدیل به 300 مركز توزیع دارو شد.

وی ادامه داد: برای تامین واكسن با كشورهای مختلفی كه به راحتی می‌توانستند واكسن را تامین كنند، صحبت كردم و سیل ورود واكسن به كشور آغاز شد و وضعیت را متفاوت كرد. شخصاً با برخی كشورها تماس گرفتم و موضوع را پیگیری كردم.

رییس جمهوری با اشاره به اقدامات دولت برای تامین واكسن ادامه داد: مساله تامین ارز را آقای مخبر پیگیری كرد و معاون اول رییس‌جمهوری قرارگاه و ستاد جدید تشكیل داد. وزارت امور خارجه هم پیگیر تماس با كشورهای مختلف شد و غیر از تماس شخصی، از آقایان خواستم همه كارهای خود را معطوف به پیگیری و تامین واكسن كنند. تهیه واكسن اولویت نخست دولت شد. بنده، معاون اول، وزیر خارجه، و سفرای ما فعال عمل كردند و واكسن آمد.

باید از تولید واكسن داخلی حمایت كنیم

رییسی با یادآوری حمایت دولت از واكسن های تولید داخل تاكید كرد: از طرف دیگر هم حمایت از تولید داخلی را داشتیم و اكنون هم باید از تولید واكسن داخلی حمایت كنیم ما از این شرایط عبور كردیم و گشایشی در كسب و كارها و مدارس و دانشگاه‌ها شد. به نخبگان و صدا و سیما گفتم كار اقناعی برای متقاعدكردن مردم در تزریق واكسن را دنبال كنند.

حتی مرگ یك نفر هم بر اثر كرونا زیاد است

وی با تاكید بر اینكه امروز وضعیت فوتی‌ها دو رقمی است، تصریح كرد: مرگ یك نفر هم برای ما زیاد است و نباید به این شرایط قانع باشیم. بازهم تاكید می‌كنم كه باید پیگیری بیشتری انجام شود. كمیسیونی در حوزه معاونت اول همچنان فعال است. خود ما هم كه هر هفته جلسه داریم و مسائل را دنبال می‌كنیم تا از این شرایط عبور كنیم.

برای مساله كمبود پزشك متخصص به زودی تصمیم می گیریم

رییس‌جمهوری با اشاره به برنامه دولت در حوزه سلامت و مساله كمبود پزشك در شهرستان‌ها، گفت: مساله دسترسی آسان و ارزان به پزشك به‌ویژه پزشكان متخصص در سراسر كشور موضوع مهمی است. در شهرستان‌ها پزشك داریم اما آیا دسترسی به پزشكان متخصص برای همه مردم امكان‌پذیر است؟ در نخستین جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع كمبود پزشك و پزشك متخصص مطرح و در همان جلسه مقرر شد كارگروهی مامور شود و طرحی برای جذب پزشكان متخصص و دانشجویان مستعدی كه امروز آمادگی علم اندوزی و متخصص شدن دارند، آماده كنند.

وی ادامه داد: برای رفع مشكل كمبود پزشك متخصص در كشور به زودی تصمیم می گیریم. در عین حال چون نظرات پزشكان مختلف است گفتم باید نظرات موافق و مخالف را هم ببینیم. قرار است طرح جامعی تدوین شود. به جوانان و مردم وعده می‌دهم كه در اولین جلسه شورای انقلاب فرهنگی نسبت به این قضیه تصمیم گیری شود و خودم به این موضوع ورود كردم.

باید فاصله خود را با مردم كم كنیم

رییسی درباره سفرهای استانی دولت، یادآور شد: باید فاصله را با مردم كم كنیم. به همه دولت مردان توصیه كردم كه با مردم ارتباط بگیرید و حرف و درد دل مردم را بشنوید. در كنار مردم باشید. دولت ما دولت مردمی است. این برای ما یك افتخار است كه باید ارتباط با مردم را همواره افزایش دهیم. سخن مردم و مشكلات آنها را بشنویم.

وی با بیان اینكه ما قبل از سفر به استان ها، وضعیت استانها را بررسی می‌كنیم، تاكید كرد: مشكلات استان از زبان نمایندگان و امام جمعه، اساتید و مردم شنیده می شود. استاندار حرفها را می زند و مطالب جمع بندی می شود و نیازهای با اولویت مورد بررسی قرار می‌گیرد و در واقع اعتبارات پیش‌بینی می شود و دستگاه های مربوطه جلسه می‌گذارند كه چقدر امكان تامین اعتبارات است.

رییسی اظهار كرد: اولین ناظر مردم هستند كه كارها انجام شود، دوم استاندار به عنوان عالی ترین مقام دولت در استان و سوم در معاونت اجرایی ریاست جمهوری یك بخشی برای پیگیری مصوبات سفر است. مردم بدانند كه مصوبات سفر اجرایی شده است. امیدوارم كه در روزهای آتی بتوانیم به استان‌های دیگر سر بزنیم و مسائل اولویت دار استان ها را پیگیری كنیم.

رییس جمهوری ادامه داد: ما در استانها پروژه جدید آغاز نمی كنیم. آنقدر پروژه نیمه‌تمام در كشور داریم كه می توان گفت برای ده ها سال پروژه نیمه تمام در كشور وجود دارد. من جایی نمی روم كلنگ جدید بزنم همین كلنگ هایی كه زده شده باید پیگیری شود.

وی با بیان اینكه ما سفر به استانها را ادامه می دهیم و رابطه‌ مان را با مردم بیشتر خواهیم كرد، افزود: بركات زیادی در ارتباط با مردم وجود دارد. به همه دولتمردان در سراسر كشور، استانداران و فرمانداران، بخشداران و مدیران ادارات می گویم كه در ارتباط با مردم بركاتی نهفته است كه هرگز این ارتباط با نشستن در اتاق دربسته و در پشت میز كاری اتفاق نمی افتد.

ذخایر كالاهای اساسی در آغاز به كار دولت نگران كننده بود

رییس‌جمهوری با تاكید بر اینكه یكی از دغدغه های اولویت دار دولت، بعد از جان مردم، نان و معیشت آنان است، گفت: در شرایطی كه دولت را شروع كردیم اقتضا می‌كرد اقداماتی در این بخش انجام شود. ذخایر كالاهای اساسی نگران كننده بود و باید رفع نگرانی می‌شد. امروز تامین كالاهای اساسی به حد قابل قبولی رسیده كه نگرانی نداریم و در حوزه گندم هم مشكلی نیست و نگرانی از این جهت وجود ندارد.

رییسی یادآور شد: روزهای پایانی مرداد ماه زمانی كه هنوز دولت ما از مجلس رای اعتماد نگرفته بود و با اعضای دولت قبل جلسه تشكیل می‌دادم، موضوعی به نام حقوق كاركنان دولت در مرداد ماه مطرح بود كه از كدام منبع و بدون استقراض از بانك مركزی و خلق پول حقوق را پرداخت كنیم. امروز سه ماه می گذرد و بدون استقراض از بانك مركزی حقوق و دستمزد پرداخت می‌شود.

وی افزود: دولت هر ماه علاوه بر هزینه‌های خود، ماهیانه به طور متوسط 10 هزار میلیارد تومان فاكتورهای دولت قبل را باید پرداخت كند. این فاكتورها همان سر رسید اوراق مشاركت است و تاكید شد كه از بانك مركزی قرض نگیریم.

رییس جمهوری با تاكید بر اینكه استقراض از بانك مركزی به معنای خلق پول و دارای آثار تورمی است، گفت: قرار شد از این به بعد نسبت به خلق پول، افزایش نقدینگی و هر اقدام تورم‌زا به جد حساس باشیم و در بودجه 1401 هم تلاش شد ساختارهای بودجه طوری تنظیم شود كه ضد تورم باشد.

گزارش مراكز آمار حاكی از كنترل شدن تورم است

وی با بیان اینكه گزارش مراكز آمار در این مدت حاكی از كنترل شدن تورم است، گفت: این موضوع باید ادامه یابد تا گرانی كنترل شود. مساله سوم هم بحث تامین كالای مورد نیاز مردم و نظام توزیع كالاهای مورد نیاز است كه در توزیع كالاها متاسفانه شاهد صف‌هایی بودیم كه با كرامت مردم همخوانی نداشت. امروز توزیع با استفاده از خدمات و كسب و كار نوین هوشمند انجام می‌شود و این كار در برخی استان‌ها شروع شده است.

رییسی ادامه داد: معاون اول مسئول ستاد تنظیم بازار است و در ستاد اقتصادی دولت هم مسئولان بحث می كنند تا كالای مورد نیاز مردم به سهولت به دستشان برسد و مردم نگرانی در این جهت نداشته باشند.

دولت بدون استقراض از بانك مركزی چگونه توانست حقوق كارمندان را پرداخت كند؟

رییس‌جمهوری در پاسخ به این پرسش كه دولت بدون استقراض از بانك مركزی چگونه توانست حقوق كارمندان را پرداخت كند، تاكید كرد: باید به داشته‌های كشور توجه كنیم و بدانیم برای تامین بودجه نیاز به راه های مختلفی است. یكی از درآمدهای دولت، درآمد بر مالیات است. باید از این درآمد به درستی استفاده شود. فرار مالیاتی امروز همه را رنج می‌دهد. افرادی هستند كه درآمد سرشاری دارند و از مالیات فرار می‌كنند.

رییس‌ دولت سیزدهم با تاكید بر اینكه مولدسازی دارایی‌های دولت منبع درآمد دیگر دولت است، گفت: دولت باید زمین و امكانات را به كار بگیرد. امكاناتی امروز وجود دارد كه به آن توجه نشده است دولت باید نسبت به همه آنها توجه كند. با این كار می‌توانیم كشور را بدون اینكه اقدامات دولت آثار تورمی داشته باشد اداره كنیم.

باید تا آخر سال مساله كسری بودجه را حل كنیم

وی افزود: یكی از موضوعاتی كه دنبالش بودیم و هستیم و از مجلس هم خواستیم مصوباتی نداشته باشد یا به حداقل برساند، مساله هزینه‌های جدید برای دولت است. ما با كسری جدی بودجه مواجهیم و باید تا آخر سال این موضوع را حل كنیم. درآمدها را باید افزایش یابد و هزینه‌ها را كاهش دهیم.

وی تاكید كرد: راه انجام این كار كمك دولت و مجلس است تا به سمت افزایش درآمد و كاهش هزینه برویم. دولت پرخرج نباید داشته باشیم.

رییسی با بیان اینكه لایحه بودجه 1401 مراحل نهایی را می‌گذراند، یادآور شد: این لایحه هم در این راستا است كه بر محور عدالت باشد و توزیع امكانات براساس عدالت انجام شود.

رییسی در ادامه درباره ملاك و معیار عدالت گفت: آمایش سرزمینی ملاك است. برخی بخش‌ها در كشور غیر برخوردار یا كم برخوردار است و باید عدالتی در توزیع ایجاد كنیم تا به رضایت همگانی بینجامد. آمایش سرزمینی و عدالت در توزیع بین مناطق برخوردار و كمتر برخوردار رضایت همگانی را به دنبال دارد كه ممكن است نارضایتی عده‌ای را بدنبال داشته باشد ،اما رضایت همگانی برای ما مهم است.

ماحصل دو سفر خارجی اخیر رئیس جمهور برای ایران

رییس‌جمهوری با اشاره به حضور خود در دو نشست بین‌المللی در عشق‌آباد و دوشنبه طی این مدت اخیر ، اظهار كرد: در این مدت 100 روز در ارتباط حضوری با هیاتهای خارجی و ارتباطات تلفنی آنچه محور بود، این بود كه اراده جمهوری اسلامی بر گسترش ارتباطات اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی با جهان است.

وی افزود: در اجلاس شانگهای با سران حاضر در اجلاس دیدار و در این دیدارها بر توسعه روابط ایران با این كشورها تاكید داشتم. هیچكدام قانع به این میزان ارتباط نبودیم.

رییسی با بیان اینكه از زمان سفر به عشق‌آباد تاكنون بر اساس آمار وزارت امور خارجه، تجارت ما با تاجیكستان سه برابر افزایش یافته است، گفت: پس از پذیرش عضویت دائم ایران در شانگهای از فعالان اقتصادی خواستم فعال شوند.

رییس‌جمهوری با اشاره به سفر خود به تركمنستان و شركت در اجلاس سران اكو گفت: ما 5 سال با تركمنستان مشكل داشتیم. با انجام این سفر هم ارتباط برقرار شد و هم مساله ترانزیت حل شد. همچنین قرارداد سواپ گاز میان تركمنستان، ایران و آذربایجان برقرار شد و این قرارداد می‌تواند زمینه خوبی باشد برای اینكه ایران را هاب ترانزیت منطقه‌ای قرار دهیم. با توجه به دریا و سواحلی كه در اختیار داریم، می‌توانیم موفق عمل كنیم.

وی یادآور شد: در تركمنستان در نشستی با فعالان اقتصادی قول دادم قرارداد گازی را احیا كنم. با حسن نیتی كه بین دو كشور ایجاد شد، راه ها باز شد. همچنین قراردادهایی با برخی كشورهای همسایه منعقد كردیم كه اعلام نكردیم و در چند وقت اخیر اعلام خواهد شد. این قراردادها با مبالغ بسیار سنگین و اقدامات بسیار مهمی بوده كه با كشورهای همسایه منعقد شده است.

دو متن ارائه شده از سوی ایران براساس برجام بود

رییسی درباره مذاكرات برای رفع تحریمها تاكید كرد: از آغاز دولت دو كار را آغاز كردیم؛ یكی خنثی‌سازی تحریم‌ها بود كه در قرارگاهی با مسئولیت معاون اول رییس‌جمهور در دستور كار قرار گرفت و دیگری موضوع رفع تحریم‌ها بود.

وی یادآور شد: فكر می‌كردند ما در مذاكرات شركت نمی‌كنیم و حرفی برای گفتن نداریم درحالی كه برای دنیا ثابت شد ایران عزت‌مندانه و مقتدرانه در مذاكرات حاضر شد. دو متن ارائه دادیم كه این متون كاملا بر اساس آنچه در برجام است، ارائه شد و كار دنبال می‌شود.

رفع تحریم ها با قوت دنبال شد

رییس جمهوری با بیان اینكه موضوع رفع تحریم‌ها با قوت دنبال شد و مساله خنثی سازی تحریم‌ها هم دنبال می‌شود، تصریح كرد: با این همه اقتصاد و بودجه 1401 را با این مسائل ارتباط نمی‌دهیم و هر دو مساله را دنبال می‌كنیم.

دولت مصمم به خاتمه دادن روابط ناسالم است

وی درباره كنترل قیمت اجناس و نظام عدالت توزیع و كوتاه كردن دست دلالان گفت: ما معتقدیم سامانه جامع باید فعال شود. بخش های مختلفی سامانه دارند اما جامعیت ندارد و به هم متصل نیست كه نمی توانیم بهره مندی كامل از آن داشته باشیم. باید بنادر و گمركات و بخش های وزارت صمت به یكدیگر متصل شوند.

رییسی ادامه داد: سامانه جامع تجارت و سامانه جامعی كه بتواند به موقع وضعیت مالی و اقتصادی را تشخیص دهد و بتواند تبادلات را كاملا رصد كند، كه در این صورت فرار مالیاتی كمتر اتفاق می افتد.

وی گفت: یكی از كارهای با اولویتی كه در كشور انجام می دهیم و وزیر اقتصاد و صمت هم اعلام كردند بحث شكل دادن این سامانه جامع است كه یكی از آرزوها است. من به مردم نوید می دهم بزودی این سامانه جامع مورد بهره برداری قرار می گیرد و كارهای مقدماتی آن انجام شده است.

رییس جمهوری با اشاره به مصوبات مجلس درباره فضای كسب و كار و رونق تولید گفت: شاید من بتوانم به 7 قانون در این زمینه اشاره كنم كه همه آنها در وضعیت اقتصادی موثر هستند. دولت مصمم است كه مصوبات را دنبال كند و مشكلات را رفع كند و مانع را از سر راه تولید كننده و كارآفرین بردارد تا با سهولت كار سرمایه گذاری در كشور انجام شود.

وی تاكید كرد: ما باید در این رابطه دست های ناسالم را قطع كنیم و دولت مصمم است كه روابط ناسالم را خاتمه دهد چرا كه این روابط ناسالم به كشور و بازار ضربه می زند.

كاری كه به اقتصاد شوك وارد كند انجام نمی دهیم

رئیسی با اشاره به رویكرد دولت درباره ارز ترجیحی گفت: در قانون 8 میلیارد برای تامین كالاهای اساسی در سال جاری پیش بینی شده است. این رقم در آغاز به كار دولت سیزدهم تمام شد. یعنی پولی كه باید در كل سال استفاده شود در اوایل دولت كه تازه كار را شروع كرده بود پایان مبالغی بود كه در قانون پیش بینی شده بود. ما هم به مردم گفته بودیم كه كاری كه به اقتصاد شوك وارد كند انجام نمی دهیم و مردم را غافلگیر نمی كنیم.

رییس جمهوری گفت: در جلسات تخصصی بررسی شد كه مساله ارز ترجیحی چگونه خواهد شد و در این رابطه باید چه كاری انجام شود. تمهیداتی هم در دولت برای این قضیه اندیشیده شده است كه بتوانیم دست دلال ها را قطع كنیم و این امكان مستقیم در جیب مردم قرار بگیرد. در دولت بنا داریم در نظام توزیع و هم در تخصیص اعتبارات جریان دلالی و سوداگری را قطع كنیم و به طرف این برویم كه مردم بهره مند شوند.

وی افزود: من قبلا هم قول دادم و دوباره هم می گویم ما در تصمیمات اقتصادی مردم را غافلگیر نخواهیم كرد و با مردم همه مسایل را در میان می گذاریم. اگر اصلاحات و اقداماتی انجام دهیم، هم از نظر اقتصادانان و اندیشمندان بهره مند می شویم و هم مردم و بازار را در جریان می گذاریم.

رییس دولت سیزدهم درباره واقعی كردن پرداخت یارانه‌ها و مشتركان پرمصرف گفت: دولت درباره پرمصرف ها موظف بود از اول فروردین این كار را انجام دهد كه این كار انجام نشد. به این معنا كه آیین نامه هایی در رابطه با گاز و برق و آب باید تهیه می شد و به تصویب دولت می رسید و اجرای عدالت را در این رابطه بر اساس قانون عملیاتی می كرد.

رییسی افزود: كار دولت را كه شروع كردیم با این مساله مواجه شدیم كه تبصره ها عملیاتی نشده است. بنابراین هم وزارت نیرو و هم وزارت نفت را مامور كردیم كه آیین نامه ها را فورا تهیه كنند و كاری كنند كه اجرای عدالت انجام شود.

وی خاطرنشان كرد: از پرمصرف ها در این رابطه باید وجهی كه مدنظر است از آنها دریافت شود. كم مصرف ها هم كه مصرف خود را انجام می دهند و نسبت به بعضی دهك ها هم كه باید مساعدتی انجام شود.

رییس جمهوری گفت: سخن ما با 80 درصد از مردم نیست، 80 درصد از خانه ها نیست. یك مقدار مصرف صنعتی و یه مقدار مصرف خانگی داریم. هر دو مصرف وجود دارد یعنی هم در مصرف صنعتی و هم خانگی پُرمصرف‌هایی داریم. نسبت به پرمصرف‌ها آیین ها در دولت در همین مدت تصویب شد كه امر اجرا توسط وزارت نفت و وزارت نیرو دنبال خواهد شد.

درباره سندتحول دولت

رییسی همچنین درباره سند تحول دولت گفت: از آغاز به كار دولت سیزدهم نگارش سند تحول آغاز شد كه بیش از 15 اندیشكده در این زمینه با دولت همكاری دارند. سند تحول با در برگرفتن موضوعات مختلف در كشور آماده است و بودجه سال 1401 ، مبتنی بر این سند تدوین شده است. این سند بسیار مهمی است چون رسالت دولت تحول است و محور تحول هم عدالت است.

رییس دولت سیزدهم با اشاره به وجود بحران‌های فراوان در 100 روز آغاز به كار این دولت، یكی از این بحران‌ها را حمله سایبری دانست و تصریح كرد: دولت با اعتماد مردم موثر عمل كرد و این بحران مدیریت و مسئله حل شد. شایعاتی پخش شد كه دولت به دنبال افزایش قیمت بنزین است، اما مردم دیدند این كذب است و فتنه‌ها با اعتماد مردم خنثی شد.

هیچ بن بستی وجود ندارد

وی با تاكید بر اینكه در قبال همه مردم چه آنانی كه به من رای دادند و چه آنانی كه به من رای ندادند احساس وظیفه می‌كنم، اظهار كرد: در خدمتگزاری مصمم هستیم تا مشكلات را از پیش پای مردم برداریم. من بیش از همیشه به آینده كشور امیدوارم. هر چه كار دولت پیش می‌رود با وجود مشكل، راهكار هم هست و هیچ بن‌بستی وجود ندارد. جوانان و مردم انسداد را حس نمی‌كنند و راه برون‌رفت وجود دارد.

رییس‌جمهوری با اشاره به اینكه مشكلات را با كمك مردم حل خواهیم كرد، گفت: ساعتی نیست كه از دغدغه‌های مردم غافل شوم، مبالغه نمی‌كنم. از بعد از نماز صبح كه كارم آغاز می‌شود، دغدغه‌های مردم را پیگیری می‌كنم.

بدنه دولت باید خود را برای یك كار به موقع و به هنگام برای مردم آماده كند

رییسی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه آیا بدنه دولت هم با شما همراهی دارند، گفت: بدنه دولت باید همراه شود. ما خدمتگزار مردم هستیم. بدنه دولت باید خود را برای یك كار به موقع و به هنگام برای مردم آماده كند. مردم كار با تاخیر را نمی پسندند. آن چیزی كه مردم پسند می كنند و از همه بالاتر خدای این مردم پسند می كند كار به موقع و به هنگام است و ما بنا داریم كار را به هنگام انجام دهیم.این كار به موقع اعتماد مردم را افزایش می دهد و امید مردم را افزون می كند.

رییس دولت سیزدهم اظهار كرد: یكی از گلایه هایی كه در كشور وجود دارد، مساله این است كه كاری را برای پروژه ای می خواهند شروع كنند بدلیل بروكراسی اداری دستگاه ها كار صدور مجوز و دیگر اقدامات با كندی و سختی پیش می رود.

وی تاكید كرد: هیچ كارمند دولت حق ندارد به هیچ عنوان كار امروز را به فردا بیندازد. كسانی كه به نام دولت كار می‌كنند بدانند كه باید كار را در موقع انجام دهند و حتی باید كارها را جهادی و زودتر از حد تصور انجام داد. گلایه مردم باید تمام شود.

رییسی در پایان اظهار كرد: اشكالات و گلایه‌ها مردم در زمینه طولانی شدن امور را به حق می‌دانم. مشاهده می‌كنم كه كاری به ناحق و با تاخیر انجام شده است. همه دستگاه ها باید به خط شوند و به مردم خدمت كنند.

رئیس جمهوری در ادامه با اشاره به بحران آب اظهار كرد: مساله آب یك بحران است و مساله خشكسالی تنها برای یك استان نیست وحتی برای ایران نیست و برای كل منطقه و دنیاست، اما به هر حال مدیریت آب برای ما بسیار مهم است لذا در این بخش به مسئولین گفتیم كه باید اقدام متفاوتی را نسبت به گذشته انجام دهند و درون مسئله قرار بگیرند، الحمدالله وزیر نیرو در این بخش به اصفهان و چهار محال و بختیاری رفت و كار را دنبال كرد، بنابراین مساله در حال بررسی است.

رئیسی با بیان اینكه بحران آب در كمیسیون‌های مختلفی در دولت مورد پیگیری قرار گرفته است، تاكید كرد: همچنین این موضوع در مركز بررسی های استراتژیك ریاست جمهوری و در قالب كمیته ای از سوی معاون اول رئیس جمهور مورد پیگیری قرار دارد تا بتوان راهكارهای كوتاه مدت، میان مدت و بلندمدتی را در این بخش دنبال كرد.

دسترسی سریع