بازی سازی جایگزین مناسب برای اقتصاد نفتی
مدیر اداره بررسی و مدیریت مصرف بنیاد ملی بازی های رایانه ای گفت: ایرانی ها پارسال بیش از 4 هزار میلیارد تومان برای بازی رایانه ای هزینه كردند كه با توجه به شیوع كرونا احتمالاً امسال تا حدود 8 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
به گزارش شبكه رادیویی ایران، دكتر محمدصادق دهنادی مدیر اداره بررسی و مدیریت مصرف بنیاد ملی بازی های رایانه ای در گفتگو با برنامه رویای آندلس گروه سیاسی رادیو ایران از هزینه كرد حدود 4 هزار و 300 میلیارد تومانی ایرانی ها در سال 98 برای بازیهای رایانه ای خبر داد و افزود: این آمار كه به وسیله معاونت پژوهش این بنیاد گردآوری شده رشدی حدود 33 درصدی را نشان میدهد كه برای پیش از شیوع كرونا بوده و با توجه به محدودیتهای اعمال شده بر مراكز تفریحی ورزشی پس از همه گیری این بیماری احتمالاً این هزینه در سال 99 به حدود دو برابر و نزدیك به 8 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است كه البته هنوز پیمایش نشده است.
دهنادی درباره آفت بازی های رایانه ای خارجی برای اقتصاد این صنعت در ایران هشدار داد: از آنجایی كه بسیاری از بازیهای رایانه ای خارجی در كشورمان قفل شكسته هستند از این رو كاربر ایرانی آنها را رایگان یا با هزینه ای به مراتب كمتر از قیمت این بازی ها در خود كشورهای تولید كننده شان دریافت میكنند. از این رو كاربران انتظار دارند تا بازی های ایرانی را هم مانند این دست بازیهای رایانه ای رایگان دریافت كنند كه این موضوع میتواند صنعت بازی های رایانهای داخلی را نه آسیب زده كه آنها را نابود كند. بنابراین می طلبد تا هموطنان این بازیها را از بازارهای غیر مجاز تهیه نكرده و حداقل برای تهیه بازی خارجی آنهایی را كه دارای مجوزهای قانونی هستند خریداری كنند تا لااقل پول هزبنه شده در راه آسیب زدن به بازی های ایرانی صرف نشود.
مدیر اداره بررسی و مدیریت مصرف بنیاد ملی بازیهای رایانهای به سود بالای اقتصادی صنعت بازیهای رایانهای برای كشور هم اشاره و تصریح كرد: از آنجایی كه اقتصاد ما در حال تغییر رویكرد از نفت به سمت صنایع خلاق است، بنابراین چاره ای نداریم حز اینكه به سراغ ثروت موجود در اذهان خلاق جوانان مهندسمان برویم تا بتوانیم از ظرفیت چند هزار میلیاردی بازی بازی های رایانه ای به نفع اقتصاد كشور بهره ببریم.
وی با انتقاد از نگاه كلیشه ای بسیاری از خانواده ها به رشته های دانشگاهی تصریح كرد: با توجه به شرایط كرونایی به وجود آمده در جهان و پیش بینی های صندوق بین المللی پول و سازمان بین المللی كار، یكی از مشاغلی كه هنوز امكان رشد و توسعه را دارد صنعت بازی های رایانه ایست. پس می طلبد تا به جای روانه كردن استعدادهای جوانمان به سمت كرسی های محدود علوم تجربی برای رشتههای پزشكی یا بسیاری از رشته های مهندسی كه فارغ التحصیلان شان بیكار هستند، آنها را به سمت رشته های علوم رایانه سوق دهیم تا از ظرفیت آنان در عرصه تولید بازی های رایانه ای استفاده گردد.
وی در عین حال خاطرنشان كرد: متاسفانه برخی آمارها بیانگر آن است كه بیش از 35 درصد فارق التحصیلان علوم رایانه در حوزههای غیر مرتبط با رشته تحصیلی خود شاغل اند كه اگر بتوانیم زمینهای را فراهم كنیم تا این جوانان در عرصه تولید بازیهای رایانهای مشغول به كار شده و از سویی برای بازیهای رایانه ای ساخت آنان بازار سازی شود، میتوان بر بسیاری از مشكلات بیكاری ناشی از دیجیتالیزه شدن غلبه كرد.