مقایسه ویروس كرونا با كلام عمر و عاص از زبان مالك اشتر سریال امام علی(ع)

بازیگر و كارگردان تئاتر، سینما و تلویزیون ادر برنامه زنده «بهار همدلی»رادیو ایران از تجربه های همدلانه خود در روزهای سخت مبارزه با ویروس كرونا گفت.

1399/01/26
|
10:34
|

به گزارش شبكه رادیویی ایران، داریوش ارجمند، بازیگر و كارگردان تئاتر و سینما و تلویزیون در گفتگوی زنده رادیویی در برنامه بهار همدلی كه با تهیه كنندگی حسین معصومی و اجرای فاطمه آل عباس از رادیو ایران پخش شد، گفت: اگر قرار باشد به همدلی مردم ایران نمره بدهم، نمره قبولی عالی می گیرند.
اما نمی شود صد در صد دید. همه اینطور نیستند. اگر شما سری به فضای مجازی بزنید، می بینید كه چه آدم های بیراهی هم هستند اما من امیدم به مردم ایران است و اكثریت قاطعی كه پشت مردم ایران ایستاده اند. همیشه بودند و خواهند بود.
وی افزود: آن اقلیت كوچكی كه بازی در می آورند را باید دور ریخت. همدلی در فرهنگ ما شاخصه بزرگی دارد. در شعر و ادبیات ما گفته شده كه همدلی از همزبانی بهتر است. همزبان یعنی من همزبان شما هستم به این معنا كه بگویم خیلی خوب یا خیلی بد است، برویم و بیاییم و كمك كنیم. اما همدلی یعنی عمل كردن.
ارجمند تاكید می كند: من فكر می كنم مردم ایران همه با هم همدل بودند از خیلی روزگار قدیم از سال های 55 یا 56 تا بیایید به 8 سال دفاع مقدس و الان با این پروانه های سپید بال نجات دهنده، منجی ما در بیمارستان ها و درمانگاه ها و در جاهایی كه شهرداری و آتش نشانی و نیروی انتظامی دست به دست هم داده اند، همه پشت هم هستند كه بنا به گفته مقام معظم رهبری این ویروس منحوس را از كشورمان بیرون بیاندازیم.
این هنرمند كشورمان خاطرنشان كرد: حرف فایده ندارد. به همین دلیل همدلی خوش تر از همزبانی است. همانطور كه در ایام جنگ با همدلی، صدام و منافقین را شكست دادیم. به همین دلیل من معقدم كه مردم ایران نمره خوبی می گیرند. به چشم می بینم كه راننده تاكسی با درآمد حداقل خود مواد ضدعفونی می خرد و ماشین خود را ضد عفونی می كند به خاطر مردم، رستورانی كه دایما در حال ضد عفونی است تا خانه های مان.
وی ادامه داد: می خواهم پیامی بدهم كه حتی اگر یك نفر اشكالی داشته باشد، شما هم همه جا را ضدعفونی كرده باشید، كافی است كه یك ویروس از جایی به جای پاك برود و به همه منتقل شود. صحنه ای از سریال امام علی(ع) یادم است كه وقتی مالك اشتر می خواست به مصر برود، قرار بود ترورش كنند. عمر و عاص نزد معاویه است و معاویه می گوید این كار شدنی نیست. عمر و عاص گوش خود را به زمین می چسباند و می گوید صدای یك قلب را می شنوم. یك قلب برای من كافی است و همان قلب را گیر می آورد و مالك را مسموم می كنند و می كشند.
ارجمند بیان كرد: می خواهم بگویم این ویروس هم یك دانه اش فقط كافی است؛ بنابراین باید ریشه اش را بكنیم. این دشمن ماست. من می توانم همدستش شوم، بقیه كه توجه نمی كنند هم می توانند. باید این بی توجهی را از خود دور كنیم. من فكر می كنم مردم ایران بسیار فهمیده هستند. مردمی كه اجاره شان را بخشیدند، همدلی نیست؟ دولتی كه بودجه می دهد برای كسانی كه كار روزمزدی دارند و الان ندارند، همدلی نیست؟
بازیگر نقش مالك اشتر در پایان گفت: من نمره بسیار بالایی به مردم می دهم. مردمی كه به خود من زنگ می زنند برای تامین سبد كالا و خودم هم كمك می كنم همدلی می كنند. باید به هم كمك كنیم كه همه زندگی شان را بكنند. ویروس می رود و روسیاهی به زغال می ماند و اگرهمدلی نكنیم، حسرت به دل می ماند كه ای كاش رفتگر محله مان را می دیدیم. ای كاش همسایه مان را كه نداشت، می دیدیم. مردم ایران آن پرستاری است كه عروسی خود را ترك می كند و بالای سر بیمارش در بیمارستان می ماند.

دسترسی سریع