ویژه برنامههای رادیو در نوروز 97
معاون صدای رسانه ملی خاطر نشان كرد: توجه در حوزه ایران گردی، برگرفته از نگاه اقتصاد مقاومتی خواهد بود، بنابراین برنامه های ایران گردی در دستور كار همه شبكه های رادیویی است
نشست رسانهای اعلام ویژه برنامههای شبكههای رادیویی در نوروز 97 صبح امروز شنبه 19 بهمن ماه با حضور مدیران شبكههای مختلف رایویی صدا در ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.
حمید شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی در ابتدای این نشست گفت: در ابتدا بر خود واجب می دانم كه چند نكته درباره اهداف رسانه ملی عرض كنم. نقش رادیو می تواند در زندگی مردم می تواند نقش موثری باشد اگر با فرصت ها را به كار بگیریم. ما امیدواریم كه شبكه های رادیویی در فضا و انرژی جدید بتوانند خواسته های و علاقه مندی مردم را پوشش بدهند. دوری از فضای جناحی و سیاسی، نقش جدی رسانه در بخش آموزش در حوزه تكالیف شهروندی از جمله وظایف رسانه ملی است.
وی ادامه داد: ارتقاء معنویت در جامعه و توجه ویژه به جوانان از جمله فضاهایی است كه رادیو باید آنها را در نظر داشته باشد. ما از ابتدای سال 97 روی محورهای اصلی رادیو كارهای بیشتری خواهیم كرد. در 6 ماهی كه در كنار دوستان رادیو بوده ام، تمام تلاشمان این بوده كه به ارتقاء كیفیت ها و ظرفیت ها بپردازیم. امیدواریم كه در سال جدید در قالبهای شنیداری جدیدتر باعث رضایت مخاطبان شویم. نقش ما به عنوان یكی از كلیدی ترین بخش رسانه ملی نباید كم شود و در این راستا به كمك اهالی رسانه نیازمندیم. آخرین نظر سنجی ها نشان می دهند كه مخاطبان رادیو در طول سالهای اخیر بیشتر شده است. ما امیداواریم كه با تلاشهای جدی تر به ارتقا كیفی برنامه ها حركت كنیم، تا ضریب نفوذ بیشتری داشته باشیم.
شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی اظهار كرد: رویكرد رادیو در نوروز استفاده از آداب و سنن ایرانی و اسلامی است و تلاش می شود كه از فرصت ها استفاده شود. در شب اول عید نوروز به مناسبت شهادت امام علی نقی(ع) برنامه ویژه ای خواهیم داشت. امسال ما برای سال تحویل برنامه هایی در اماكن متبركه سراسر كشور خواهیم داشت. توسعه گردشگری و تلاش برای جذب ارز از جمله برنامه های رادیو خواهد بود. توجه به توفیقات كشور در سال 96 از جمله دستور كار های رادیو در نوروز 97 خواهد بود و با گزارش هایی درباره موضوع خواهیم داشت. برنامه هایی برای ارتقاء فرهنگ كتاب و كتاب خوانی. از 27 اسفند ماه تا 14 فروردین ماه ما 24 هزار دقیقه برنامه رادیویی خواهیم داشت. 13 برنامه از 13 شبكه رادیویی برای سال تحویل خواهیم داشت.
وی افزود: برنامه های خانوادگی، مسابقات و برنامه های مذهبی از جمله برنامه های نوروزی رادیو خواهد بود. آموزه های قرآنی را در رادیو قرآن تحت عنوان، «یك آیه، یك قصه» خواهیم داشت. برنامه طنز ورزشی با حضور ورزشكاران در رادیو ورزش خواهیم داشت. رادیو بهاران كه چندی پیش آغاز به كار كرد، به موضوع راهیان نور خواهد پرداخت. در ایام نوروز رادیو بیشتر از هر زمانی مورد توجه مردم قرار می گیرد. توجه ویژه به موسیقی های جذاب، به طور جدی در دستور كار رادیو است. اپلیكیشن ایران صدا امروز نسخه جدیدش رونمایی می شود. امیدواریم كه رادیو در نوروز 97 یك همراه برای همه مردم ایران باشد. رادیو پیام و رادیو آوا برنامه های ویژه ای دارند. رادیو نمایش با تعداد بسیاری نمایش های رادیویی جذاب برای نوروز 97 برنامه های جذابی را خواهد داشت. فرصت های جدید با امید به خداوند ایجاد می شود تا رادیو هر چه بیشتر در كانون توجه مخاطبان و مردم ایران قرار بگیرد.
سهم برنامه های طنز در نوروز
پس از صحبتهای شاه آبادی خبرنگاران سوالهای خود را مطرح و وی در بخش پاسخ به رسانه ها ،توضیح كافی داد: در ابتدا فاطمه عودباشی خبرنگار روزنامه جام جم از سهم برنامه های طنز در نوروز و اینكه چطور رادیو سلامت می خواهد اتفاقات و سوانحی كه رخ می دهد را پوشش دهدپرسید كه شاه آبادی گفت: ویژه برنامه های طنز در نوروز 97 یكی از ویژه برنامه های مهم رادیو است و نگاه ویژه ای به آن شده است. شبكه رادیویی صبا قرار است كه برنامه های بسیاری در حوزه طنز پخش كند. خوشبختانه استقبال مردم از برنامه های طنز رادیو، استقبال مناسبی بوده است. در بخش برنامه های سلامت، شبكه های مختلف رادیویی از جمله رادیو سلامت برنامه های مناسبی خواهد داشت. ما تلاش داریم كه تولیدات مناسب در حوزه های شنیداری داشته باشیم. ضمن اینكه تمركز رادیو سلامت در تعطیلات عید نوروز روی 200 نقطه از نقاط حادثه خیز كشور خواهد بود و گزارش هایی از این نقاط پخش خواهد شد.
ستاره پروری در رادیو
آرزو فیروز فر در باره پرورش ستاره پروری در رادیو پرسید و اینكه وقتی ستاره ها به تلئویزیون می روند آیا رادیو باز به فكر تربیت ستاره هاست یا خیر كه وی بیان كرد: همیشه رادیو بخش مهمی از نیروهای انسانی صداوسیما را درون خود پرورش داده است. رادیو هیچ مشكلی با این موضوع ندارد كه همكاران كار خود را از این اداره شروع كنند و بعد در بخش دیگر از سازمان صداوسیما حضور پیدا كنند. 4 كار گروه در معاونت صدای رسانه ملی شكل گرفته است، كه در رسته های نویسندگان، گزارشگران، گویندگان و تهیه كنندگی كار كرده و افراد مناسب در این بخش ها را آموزش و جذب می كنند. چندی پیش جلسه ای با حضور تهیه كنندگان رادیو داشته ایم.تقریبا 400 تهیه كننده در شبكه های مختلف رادیو فعالیت می كنند .كار گروه گویندگان با مدیریت آقای بحیرایی برگزار شده چهره هایی كه تاكنون در رادیو حضور داشتند و حال در بخش دیگر كار می كنند از نظر ما بلامانع است. و ما در حال تنظیم آیین نامه ای درباره این جا به جایی های همكاران در بخش های مختلف سازمان هستیم.ضمن اینكه در حال مطالعه برای تقویت نیروی انسانی در رسته گزارشگری هستیم.
جذب پیشكسوتان در دستور كار معاونت صدا
معانی از هنر نیوز از جذب پیشكسوتانی كه كنار گذاشته شده اند پرسید و ادامه داد :آیا در تغیرات درو سازماین خود این نیروها را جذب خواهید كرد كه معاون صدای رسانه ملی بیان كرد: احیای باشگاه رادیوی در معاونت صدای رسانه ملی یكی از دستوركارهای سازمان است. در بحث بروداد معاونت صدا، یكی از تلاشها این است كه بسترهای لازم برای ایجاد درگاه های جدید به وجود آید، یكی از این تلاشها «ایران صدا» است. ظرفیتهای جدید شبكه ایران صدا، بستر كتاب های صوتی و موسیقی ها خواهد بود. ما تمام تلاشمان را به كار گرفته ایم كه از تمام ظرفیت های اینترنتی برای برای گسترش برون داد معاونت صدا استفاده كنیم. در اردیبهشت ماه ما رادیو كتاب را به مناسبت نمایشگاه كتاب خواهیم داشت و در ادامه رادیوهای فصلی به كار خود ادامه خواهند داد. رویكرد مخاطب محوری برای افزایش مخاطبان رادیو در دستور كار معاونت قرار خواهد گرفت.
معاون صدا با بیان اینكه جذب پیشكسوتان در دستور كار قرار دارد ادامه داد: قرار بود نشستی با حضور 48 نفر از پیشكسوتان برگزارشود كه این امر میسر نشد انشاء الله در فروردین ماه این نشست برگزار خواهد شد.
شاه آبادی در ادامه صحبت های خود گفت: برنامه ای برای استفاده مناسب از پیشكسوتان عرصه صدا خواهیم داشت.ضمن اینكه برنامه های شاخص شبكه ها یكی از محورهای ما خواهد بود. آیین نامه ای را در دست نگارش داریم، در حال حاضر 46 برنامه به عنوان برنامه برند و شاخص انتخاب شده اند. برنامه های شاخص برنامه هایی خواهد بود كه مخاطبان خاص خود را دارد. تعداد عناوین برنامه های رادیویی از كثرت بالایی برخوردار است. برخی از مخاطبان برنامه هایی را برای خود در نظر دارند و برای شنیدن آن برنامه ها رادیو را روشن می كنند. تمركز ما بر روز برنامه های شاخص به اصحاب رسانه نیز كمك خواهد كرد تا با معاونت صدا تعاملات خوبی داشته باشد. این انگاره كه رادیو بخواهد نقش تلویزیون را ایفا كند انگاره غلطی است، رادیو مسیر خود را دارد و در آن مسیر به روشنی حركت خواهد كرد.
برطرف كردن مشكلات فنی رادیو
ایزد مهر آفرین از روزنامه جوان به بخش فنی رادیو و مشكلاتی كه در جاده ها وجود دارد اشاره كرد و گفت:آیا قرار است تصمیماتی اتخاذ شود كه این مشكلات فنی برطرف شود كه شاه آبادی گفت:پیام یك اثر رادیویی باید به طور تمام و كمال منتقل شود. در بخش فنی، ما در جاده ها از نظر آنتن دهی مشكل داریم. كارهای خوبی در این زمینه شده است ولی این كارها هنوز كامل نیست. در تلاش هستم كه تمام استانها، تمام شبكه های رادیویی رابر روی موج اف ام داشته باشند.تلاش داریم تا مشكلات آنتن در جاده های تهران – قم ،تهران – رشت و تهران – مشهدبه زودی بر طرف شود . در موج ای ام هنوز كارهای بسیاری مانده كه در حال تكمیل پوشش ها هستیم. در تهران موانع به بحث فنی مربوط نمی شود.جایی پوشش آنتن در نقاط كور قرار می گیرد . در حال حاضر پوشش رادیو ایران به 98 درصد رسیده است.
حمید رضا غیاثوند مدیر كل فنی صدای رسانه ملی نیز دراین نشست اظهار كرد: در بخش «اف ام» و «ای ام» كارهای بسیاری برای پوشش در راه ها و جاده ها انجام شده است. در شهر تهران در حال افزایش كیفیت آنتن دهی هستیم.
جلوگیری از تاثیر گذاری رسانه های غربی
سپس شاه آبادی گفت: در حوزه مستند ما متاسفانه دچار ضعف هستیم؛ اما در حال ترمیم این بخش هستیم. ما برنامه های بسیاری برای این حوزه داریم. فضای رسانه ای غرب به صورت بسیار گسترده بر روی كشور ایران گسترده شده است؛ اما ما نیز تمام تلاشمان را به كار گرفته ایم كه با ساخت برنامه های گوناگون از تاثیرگذاری رسانه های غربی كاسته شود.
نقدی بی رحمانه از رادیو
مهیار جوادی فر سردبیر سایت سینما ی نو گفت: متاسفانه ما اطلاع چندانی از برنامه های رادیو نداریم كه آن را نقد كنیم كه شاه آبادی گفت: دوران این كه ما بخواهیم از رسانه ها تنها برای انتشار اخبار استفاده كنیم گذشته است، من از همه رسانه ها می خواهم كه برنامه های رادیو را نقد كنید، بی رحمانه هم نقد كنید. ما به نظرات اهالی رسانه نیازمندیم. صدای رسانه ملی تلاش دارد كه برنامه محور باشد. متاسفانه برخی از پست ها از جمله پست روابط عمومی شبكه ها از سازمان حذف شده است و این به نظرم اتفاق بسیار بدی برای یك سازمان است.
رادیو ایران مسئول ویژه برنامه های گردشگری تبریز و همدان
محمد صادق عابدینی خبرنگار روزنامه جوان با اشاره به اینكه تبریز 2018 پایتخت گردشگری و همدان 2018 میزبان گردشگری كشورهای آسیایی است آیا رادیو برنامه هایی در این مهم دارد ؟معاون صدای رسانه ملی خاطر نشان كرد: توجه در حوزه ایران گردی، برگرفته از نگاه اقتصاد مقاومتی خواهد بود، بنابراین برنامه های ایران گردی در دستور كار همه شبكه های رادیویی است. برنامه های رادیو امسال به بحث راهیان نور برنامه های ویژه ای است و نگاه ویژه ای به این موضوع شده است.
احیاء رادیوی «صدای آشنا»
وقتی جعفر ملك خبرنگار خبرگزاری ایرنا در باره برنامه های رادیو برای ایرانیان مقیم از خارج ایران پرسید شاه آبادی گفت: تعطیلی «صدای آشنا» یكی از تأسف های بزرگ ما در صدای رسانه ملی است، برنامه ما احیای این شبكه در آینده نزدیك است. شبكه رادیویی«صدای آشنا» پیش از این برنامه های مهمی را برای مخاطبان برون مرزی ما داشته است. اخیراً ما درخواستی از كشورهای مختلف خصوصا استرالیا داشته ایم كه به ما گفته اند حاضرند كمك مالی به سازمان صدا و سیما داشته باشند تا این شبكه احیا شود.
جذب بودجه
عطیه موذن از خبرگزاری مهر در باره جذب بودجه و رایزنی از هنرمندان موسیقی پرسید كه معاون رسانه ملی گفت:ما برای جذب سرمایه برای صدای رسانه ملی تمام تلاشمان را انجام داده ایم. ما در بودجه سال آینده درخواست های جدی داشته ایم. برخلاف تلویزیون تمام تولیدات رادیو توسط همكاران قراردادی ما انجام
می شود. تا زمانی كه تمام تولیدات ما توسط كارمندانمان انجام می شود نمی توانیم به رقابت بپردازیم. در تلاش هستیم كه طراز تولید در معاونت صدا را تغییر بدهیم.قرار است 5 درصد تولیداتمان در سال آینده توسط برون سپاری انجام پذیرد. در بحث موسیقی سیاست هایی در معاونت صدا وجود دارد، مدیریت موسیقی در معاونت صدا در سال آینده وظیفه تنظیم موسیقی ها و برنامه ریزی برای پخش آنها خواهد بود. بخش عظیمی از فضایی رادیو را موسیقی ها برعهده گرفته اند. برخی از خوانندگان در گذشته اثری را برای سازمان صدا و سیما خوانده اند و این اثر در مالكیت سازمان است.ضمن اینكه بحث افزایش حجم موسیقی را نمی پسندیم ولی سعی داریم كه موسیقی ها تبدیل به اثری ماندگار شود و روی قطعات ارزشمندمان متمركز شویم.
تقدم روحیه ایجابی و روحیه سلبی
وقتی یوسفیان گزارشگر رادیو جوان از شاه آبادی پرسید آیا معاونت صدا قصد دارد كه با تولید برنامه هایی در رفع برخی از مشكلات كشور قدم بردارد كه شاه آبادی گفت: تقدم روحیه ایجابی و روحیه سلبی یكی از رویكردهای مدیریت جدید است. ما اگر می خواهیم تولیداتمان در كشور موثر باشد باید از شیوه های نوین در تولیدات و كارهایمان استفاده كنیم. رویكرد رادیو باید رویكردی ایجابی باشد و از رویكردهای سلبی خودداری شود. رادیو باید فراغ بالی برای مخاطبان خود فراهم آورد. ما برای انجام كارهای اساسی نیازمند تعامل هستیم و این تعاملات از بخش های مختلفی روی می دهد. در حال حاضر 1200 پژوهشگر در مركز افكار سنجی در حال جمع آوری نظرات مختلف درباره شبكه های مختلف رادیو است. خوشبختانه مدیران شبكه های مختلف رادیو به خوبی توانسته اند از این روحیه استفاده كنند.