مشروح بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدارِ مردمیِ عید غدیر خم
هزاران نفر از مردم پنج استان كشور با رهبر معظم انقلاب اسلامی،سهشنبه 5 تیرماه 1403 در سالروز عید سعید غدیر و در آستانهی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم دیدار كردند.
به گزارش شبكه رادیویی ایران، دیدار هزاران نفر از مردم پنج استان كشور با رهبر معظم انقلاب اسلامی، سهشنبه 5 تیرماه 1403 در سالروز عید سعید غدیر و در آستانهی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم برگزار شد.
ایشان، واقعه غدیر را زمینهساز استمرار حاكمیت اسلامی و تداوم الگوی زیست اسلامی برشمردند و با اشاره به برخی فضائل امیرمومنان(ع)، تأكید كردند: مردمی بودن نظام اسلامی و اعتقاد به تأثیر حضور فردفرد مردم در سرنوشت كشور را از مولای خود آموختهایم.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین با اشاره به انتخابات بسیار مهم روز جمعه، مشاركت حداكثری مردم و انتخاب اصلح را موجب سرافرازی ملت و جمهوری اسلامی برشمردند و با تبیین ویژگیهای نامزد اصلح، آحاد ملت را به حضور در پای صندوقهای رأی فراخواندند و تأكید كردند: هركس به ایران قوی و سرافراز علاقمند است و هركس معتقد به حمایت از نظام است، در انتخابات مشاركت كند.
رهبر انقلاب با تبریك «عیدالله الاكبر» به همه ملت ایران و مسلمانان جهان، برگزاری جشنهای مردمی عید شریف غدیر در معابر عمومی را ابتكاری بسیار خوب خواندند و مأیوس شدن كافران از شكست دادن اسلام را تعبیر بسیار برجسته قرآن در موضوع عید غدیر و اعلام خلافت و ولایت أمیرمومنان(ع) برشمردند.
ایشان تداوم حاكمیت سیاسی اسلام در پرتو فرمان پروردگار مبنی بر ابلاغ جانشینی و امامت أمیرمومنان از زبان مبارك پیامبر(ص) را علت ناامیدی كفار دانستند و افزودند: تداوم حاكمیت و سیاست اسلامی كه در امامت جلوهگر است، استمرار روح اسلام است.
رهبر انقلاب، مقام امامت را از مهمترین شئون انبیای الهی و بالاتر از مقام رسالت خواندند و افزودند: در رسالت، پیامبران، فرامین الهی را برای مردم بیان میكنند اما در شأن امامت، پیامبر فرامین الهی را در دل و اندیشه و عمل و كاركرد مردم جاری میسازد.
حضرت آیتالله خامنهای استمرار حاكمیت اسلامی در پرتوی امامت و ولایت را باعث تداوم الگوی زیست اسلامی برشمردند و گفتند: هدف از تلاش و مبارزات 250 ساله ائمه كه برخی بزرگان شیعه نیز بعدها دنبال كردند و در عصر حاضر با مجاهدتهای امام راحل و ملت ایران ادامه یافت، حاكمیت اسلام بود كه منجر به گسترش زیست اسلامی در جامعه میشود.
ایشان در تبیین خطوط اصلی الگوی زیست اسلامی به «عدالت» ، «اشداء علی الكفار»، «رحماء بینهم»، «درك رنج و سختی مردم از جانب حاكم جامعه» و «همراهی و اطاعت و كمك مردم به حاكمیت اسلامی» اشاره كردند و افزودند: غدیر زمینهساز تحقق این خطوط تعالیبخش زیست اسلامی است و با این نگاه میتواند مایه وحدت همه فِرق اسلامی باشد و نباید آن را نقطه اختلاف شیعه و سنی قرار داد.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دوم سخنانشان، در تبیین فضائل مولای متقیان، تأكید كردند: چشمِ خرد و افكار عمیق انسان نیز قادر به درك جمال معنوی و رتبه عرشی مولا(ع) نیست و حداكثر قادر است تصویری كلی را در ذهن خود ترسیم كند اما میتوان با رجوع به نهجالبلاغه كه از نعمات بزرگ الهی است و اختصاص به شیعیان هم ندارد، مبانی، معیار و روشها را از امیرمومنان فراگرفت و با فضائل او آشنا شد.
ایشان همه فضائل حضرت علی (ع) را در اوج خواندند و با استناد به نهجالبلاغه افزودند: «یقین و عاری بودن از ذرهای یأس و شك و تردید»، «حساس بودن به تك تك آحاد مردم با هر دین و آیین»، «عدالت غیر قابل توصیف»، «فریب نرمشهای ظاهری دشمن را نخوردن و هوشیاری كامل در مقابل او» را از فضیلتهای بسیار برجسته امام علی بن ابیطالب(ع) برشمردند.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین اعتقاد عمیق به مردمی بودن حكومت و حقوق متقابل مردم و حاكم را از فضائل امیرمومنان خواندند و گفتند: مردمی بودن كامل نظام اسلامی را از مولای خود و آیات قرآنی آموختهایم اما برخیها به غلط میگویند جمهوری اسلامی، انتخابات، دموكراسی و مردمسالاری را از غربیها یادگرفته است.
ایشان، اهمیت دادن به حرفها و مشورتهای مردم آنهم در حالیكه علم و حكمت امام علی(ع) به مخزن الهی متصل بوده است و تأكید بر حضور و تأثیر فردفرد مردم –حتی ضعیفترین آنها- در سرنوشت جامعه و كشور را دو فضیلت دیگر امام علی(ع) دانستند و افزودند: نهجالبلاغه معدن كشف و درك ابعاد بسیار گوناگون شخصیت امیرمومنان است و شایسته است كه آحاد مردم بهخصوص جوانان نهجالبلاغه بخوانند و با آن انس بگیرند و از آن درسهای بینظیر بیاموزند.
رهبر انقلاب در بخش بعدی سخنانشان به انتخابات بسیار مهم ریاست جمهوری پرداختند و گفتند: سه روز دیگر ملت ایران در مقابل آزمون مهم انتخابات قرار دارد كه اهمیت آن بیش از همیشه است.
ایشان، برگزاری انتخابات، 40 روز پس از فقدان و تشییع میلیونی رئیسجمهورِ خوب، محبوب، مردمی، كاری و علاقهمند را امری كمنظیر در دنیا دانستند و ابراز امیدواری كردند كه خداوند ملت ایران را در این انتخابات سرافراز كند.
حضرت آیتالله خامنهای سرافرازی در انتخابات را در گرو مشاركت حداكثری مردم و انتخاب اصلح خواندند و گفتند: علت اصرار و تأكید بر مشاركت چشمگیر در انتخابات این است كه مهمترین اثر مشاركت بالا، سرافرازی جمهوری اسلامی است.
رهبر انقلاب با اشاره به استمرار خصومتها علیه جمهوری اسلامی از لحظه تشكیل آن تاكنون، انتخابات و مشاركت بالا را از عوامل فائق آمدن بر دشمنیها برشمردند و افزودند: جمهور و مشاركت مردم در ذات جمهوری اسلامی است كه انتخابات و تعیین مسئول كشور، مهمترین مظهر آن است.
ایشان با اشاره به این واقعیت كه هر گاه میزان مشاركت در انتخابات كم بوده، زبان ملامت دشمنان علیه جمهوری اسلامی بلند شده است، خاطرنشان كردند: هر وقت میزان مشاركت در انتخابات بالا بوده است، زبان بدگویان كوتاه شده و نتوانستند ملامت و شادی كنند بنابراین علت دیگر اصرار بر مشاركت بالا این است كه دشمنشاد نشویم.
حضرت آیتالله خامنهای با فراخوان عموم مردم به مشاركت و پرهیز از تنبلی و بیاعتنایی و دست كم گرفتن انتخابات گفتند: انتخابات فقط برای شهرها نیست بلكه در همه روستاها و بخشهای كشور مردم در انتخابات شركت كنند تا جمهوری اسلامی در دنیا سرافراز شود.
رهبر انقلاب در بیان ویژگیهای فرد اصلح گفتند: اصلح كسی است كه در درجه اول به مبانی انقلاب و نظام و به این راه، اعتقاد قلبی و واقعی داشته باشد همچنانكه شهید خدمت، رئیسی عزیز واقعاً اعتقاد داشت و كاملاً محسوس بود كه او با دل و جان و اعتقاد كار میكند.
ایشان كارآمدی را ویژگی مهم فرد اصلح خواندند و گفتند: كارآمدی یعنی شب و روز نشناسد، دنبال كار باشد، توانایی كار كردن داشته باشد و از عناصر و همكاران خوب استفاده كند.
حضرت آیتالله خامنهای، توان و نشاط انجام كار همراه با اعتقاد راسخ به مبانی انقلاب را از دیگری شاخصهای فرد اصلح دانستند و افزودند: فرد اصلح با این خصوصیات، قادر است از همه ظرفیتهای متنوع و پر شمار كشور برای پیشرفت استفاده كند.
ایشان دولتهای قبل را در استفاده از ظرفیتهای كشور یكسان ندانستند و گفتند: دولت سیزدهم از دولتهایی بود كه از ظرفیتهای كشور به خوبی استفاده كرد و اگر این دولت ادامه مییافت احتمال زیاد میدادم بسیاری از مشكلات اقتصادی حل شود.
رهبر انقلاب در بیان ظرفیتهای مهم كشور گفتند: انبوه جمعیت جوان و تحصیلكرده، هوش و استعداد ذاتی ایرانی، معادن عظیم و متنوع، موقعیت جغرافیایی، مرزهای طولانی آبی، تعداد بالای همسایگان، بازارهای بزرگ منطقهای، بازار 80 میلیونی داخلی، تنوع اقلیمی، شبكه ریلی و جادهای، توانمندیهای فنی جوانان در امر مسكن، جاده، سدّ و صنعت، مناطق آزاد تجاری و میراثهای فرهنگی و تمدنی از جمله ظرفیتهای كشور است.
ایشان افزودند: مردم واقعاً مؤمن و معتقد هم ظرفیت بسیار مهمی هستند؛ حتی اگر برخی از آنها در ظاهر پایبندی درستی به شرع نشان ندهند.
حضرت آیتالله خامنهای با انتقاد از تصور برخی سیاسیون كشور مبنی بر ناگزیر بودن از آویزان شدن به این قدرت یا آن قدرت دنیا برای پیشرفت و توهم اینكه همه راههای پیشرفت از آمریكا میگذرد، گفتند: كسانی كه چشمشان به خارج از مرزها است، قادر به دیدن و شناختن ظرفیتهای مهم درونی و طبعاً قادر به برنامهریزی برای استفاده از آنها نیستند.
ایشان با تأكید بر اینكه جمهوری اسلامی به توفیق الهی بدون تكیه به بیگانگان و با وجود موذیگری و چالشگری آنها مسیر پیشرفت را طی كرده است، گفتند: در آینده نیز بحول و قوه الهی ملت ایران اجازه نخواهد داد كه سرنوشتش را دیگران بنویسند.
رهبر انقلاب با اشاره به توهم یا سوء تعبیر برخی افراد از «تأكید بر استفاده از ظرفیتهای داخلی» به «حصاركشی دور كشور و قطع ارتباط با دنیا»، گفتند: ما از اول به دنبال ارتباط با همه دنیا به جز یكی دو استثنا بودیم و اتفاقاً در دولتهایی مانند دولت شهید رئیسی كه به شدت به مبانی پایبند بودند، ارتباطات بینالمللی كشور هم تقویت شد.
ایشان چشم ندوختن به بیگانگان را به معنی شجاعت و استقلال ملی خواندند و گفتند: با وجود این دو مؤلفه، ملت ایران توانایی و شخصیت و قدرت خود را نشان میدهد و احترام آن در دنیا بیشتر خواهد شد.
حضرت آیتالله خامنهای در پایان دو توصیه مهم خطاب به مردم و نامزدها بیان كردند.
ایشان در توصیه اول با اشاره به شعار «ایران قوی و سرافراز»، گفتند: ایران قوی طرفداران خیلی زیادی دارد؛ البته قوی بودن ایران فقط به داشتن انواع موشك نیست -كه ما انواع و اقسام مفید و كاربردی آن را هم داریم- بلكه قوی بودن، ابعاد علمی، فنی، اقتصادی و سیاسی هم دارد كه یكی از ابعاد بسیار مهم آن، حضور در میدان سیاست و انتخابات است.
رهبر انقلاب تأكید كردند: بنابراین هر كس علاقهمند به ایران قوی است باید در انتخابات شركت كند و هر كس معتقد به لزوم حمایت از نظام جمهوری اسلامی است، باید در این زمینه اهتمام مضاعف داشته باشد.
ایشان در توصیه بعدی خطاب به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، از آنها خواستند با خداوند عهد كنند كه در صورت كسب مسئولیت، اطرافیان و كارگزاران خود را از كسانی انتخاب نكنند كه ذرهای با انقلاب اسلامی زاویه دارند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأكید به نامزدها مبنی بر اینكه هر فردی ذرهای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه داشته باشد به درد شما نمیخورد و همكار خوبی برای شما نخواهد بود، گفتند: كسی كه دلبسته آمریكا باشد و تصور كند بدون لطف آمریكا نمیشود قدم از قدم برداشت و همچنین كسی كه به راهبرد دین و شریعت بیاعتنایی كند، همكار و مدیر خوبی نیست. بنابراین همكارانی انتخاب كنید كه اهل دین، شریعت، انقلاب و اعتقاد كامل به نظام اسلامی باشند.
ایشان افزودند: اگر با نیت خالص و عهد با خدای متعال در انتخابات كار و فعالیت كردید، همه كارهایتان نزد خداوند حسنه است و ثواب خواهد داشت.