گزارشگری رادیو كار جدی میدانی میخواهد
گزارشگر پیشكسوت رادیو در گفت و گو با مهر درباره اهمیت گزارشگری در جریان مستندسازی رادیو سخن گفت.
عباس سنجری گزارشگر پیشكسوت رادیو در خصوص اینكه چه سیاستهایی را برای ترویج مستندسازی در رادیو میتوان پیش گرفت به خبرنگار مهر گفت: وقتی كه كسی كه سالهای سال در زمینه مختلف رادیویی كار میكند میتواند موفق باشد. یك گزارشگر هم میتواند تهیهكننده باشد، هم نویسنده، هم برنامه را تدوین كند.
وی ادامه داد: اصلا كار گزارش میتواند یك ویژگی خاص را برای مستند داشته باشد و اگر به جوانان آموزش داده شود خیلی مهم است. گاهی دیدهام فردی كه بهعنوان استاد، گزارشگری تدریس میكند اصلا خودش كار گزارش انجام نداده، او فقط كتاب مطالعه كرده است و میدانی كاری كه یك مستندساز عملا محقق كرده، انجام نداده است.
سنجری با اشاره به بهرهگیری از پیشكسوتها عنوان كرد: فكر میكنم، با بهرهگیری از پیشكسوتان میشود ترویج مستندسازی در رادیو را میتوان روز به روز بهتر كرد.
این گزاشگر تصریح كرد: وقتی شما میخواهید یك كار مستند تهیه كنید، باید به مكانهای مختلف بروید، با افراد مختلف صحبت كنید، از شمال شهر به جنوب شهر بروید تا بتوانید یك گزارش خوب تهیه كنید. به طور مثال من زمانی گزارشی را تهیه كرده بودم كه به بحث كتاب و كتابخوانی در یك آسایشگاه میپرداخت. خب من به چندین آسایشگاه رفتم و شاید ساعتها و روزها و هفتهها وقت صرف كردم تا یك گزارش مستند از كتاب و كتابخوانی تهیه كنم.
وی اضافه كرد: اگر قرار باشد كسی در زمینه تولید مستند كار كند باید به او امكانات بیشتری داد، تشویقش كرد تا بتواند یك ساختار مستند بسیار خوب را تهیه كند. باید به وسط میدان برود و كاری كه میتواند انجام بدهد با لحن خوبی ارائه دهد. متاسفانه خیلی از همكاران جوانمان در اتاق مینشینند و به خودشان اصلا زحمت نمیدهند كه برای تهیه گزارش مستند به خیابان و مكانها و نهادهای مختلف بروند.
این گزارشگر در پایان در خصوص تاثیر جشنوارهها بر همافزایی و افزایش همگرایی میان مدیران، برنامهسازان و مخاطبان گفت: كسی كه برنامهای را در رادیو تهیه میكند، او میشود ویترین همان رادیو وقتی شما از ابعاد مختلف به گزارش میپردازید این خودش بسیار حائز اهمیت است. میتواند هم برای مدیران و هم برنامهسازان مهم باشد و مخاطبان برنامه خوبی را میشنوند و لذت میبرند.