دفاع مقدس باید بعد از آزادسازی خرمشهر پایان مییافت
رهبر معظم انقلاب:دفاع مقدس نشان داد صیانت از كشور با مقاوت به دست می آید نه با تسلیم
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در آیین تجلیل از پیشكسوتان دفاع مقدس، جنگ تحمیلی را، نتیجه سیاست راهبردی امپراطوری نظام سلطه در دشمنی با جمهوری اسلامی و ملت ایران خواندند و افزودند: با وجود حمایت همه جانبه قدرتهای جهانی از صدامِ جاهطلب و دیوانهی قدرت، جنگ در پرتو سه عنصر «قدرت جوشان انقلاب، رهبری بسیار مؤثر امام و خصوصیات فاخر و برجسته ملت ایران» از یك تهدید قطعی و بزرگ به یك فرصت بزرگ تبدیل شد كه روایت صحیح و دقیق این فصل شورانگیز و هیجانآور از تاریخ ایران به نسل جوان و نوجوان، استمرار موفقیتهای انقلاب را تضمین خواهد كرد.
فرمانده كل قوا، دفاع مقدس را حادثهای پرهیجان، پرمعنا و پر فایده برای امروز و فردای كشور خواندند و با عرض مراتب احترام و ارادت به پیشكسوتان دفاع مقدس افزودند: پیشكسوتان زودتر از دیگران نیاز حیاتی آن مقطع را شناختند و برای تأمین این نیاز به میدان پرحادثه جنگ و جهاد و ایثار شتافتند، بنابراین تمجید و احترام به آنها وظیفه ای قطعی و همگانی است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به اینكه با گذشت زمان، ابعاد و حقایقِ حوادثی نظیر دفاع مقدس، بیشتر و بهتر قابل درك میشود، افزودند: باید به گونهای عمل كرد كه معرفت و آگاهی به «حقایق دفاع مقدس به عنوان برههای درخشان و تأثیرگذار»، بطور مستمر افزایش یابد و نسل كنونی از واقعیات و حقایق آن دوران آگاه شود كه تلاش در این زمینه توقعی جدی از پیشكسوتان دفاع مقدس و متولیان اینگونه مسائل است.
ایشان با اشاره به اسناد و مدارك منتشر شده از جنگ تحمیلی از سوی غرب افزودند: این اعترافات، حقانیت حرفهای ما را كه زمانی ادعا و تصور میشد، ثابت میكند.
فرمانده كل قوا، تحمیل جنگ به ایران را واكنش طبیعی سلطهگران جهانی به پیروزی انقلاب اسلامی خواندند و گفتند: انقلاب ملت ایران، صرفاً شكست یك نظام وابسته و فاسد و یك ضربه مقطعی به آمریكا و استكبار نبود بلكه تهدید امپراطوری نظام سلطه بود و مستكبران غرب و شرق با درك عمق این تهدید، جنگ را با تشویق و تحریك صدام بر ملت ایران تحمیل كردند.
ایشان هدف از جنگ تحمیلی را جلوگیری از انتقال پیام و حرفهای نو ملت ایران به دیگر ملتها از جمله نهراسیدن از امریكا و ایستادگی و مقاومت در مقابل ظلم و تبعیض جهانی دانستند و افزودند: ظهور نظام سیاسی مستقل و الهامبخش، آن هم در كشوری كه نقطهی امید، اتكاء و طمعورزی امریكا به شمار میرفت برای امریكا و سلطه گران، اصلاً قابل تحمل نبود، بنابراین بعد از تحركاتِ ناكامی همچون كودتا، حمله به طبس و تحریك قومیتها، جنگی تمام عیار را به ملت ایران تحمیل كردند.
فرمانده كل قوا افزودند: این حملهی سراسری البته در ذهن انقلابیون، پیشبینی نمیشد اما برای عناصری از نیروهای مسلح كه مجرب بودند و برای شخصیتهای برجسته و مستقل جهان غیرمنتظره نبود.
رهبر انقلاب در همین زمینه به سخنان احمد سكوتره رئیس جمهور فقید گینه در دیداری خصوصی با ایشان اشاره كردند و گفتند: آقای سكوتره معتقد بود وقوع جنگ تحمیلی ناگزیر بوده است، چون امپریالیزم اگر نتواند انقلابی را تضعیف یا مهار كند حتماً جنگی سنگین را به آن تحمیل خواهد كرد.
حضرت آیت الله خامنهای با انتقاد از سخنان كسانی كه غیر مسئولانه ایران را مسئول جنگ تحمیلی میدانند و میگویند دفاع مقدس باید بعد از آزادسازی خرمشهر پایان مییافت گفتند: حادثهی پایان جنگ یعنی حمله و پیشروی صدام بعد از پذیرش قطعانه 598 از جانب ایران و بعد از آن، حملهی مرصاد، نشان داد كه اگر در مقطع آزادی خرمشهر، دفاع پایان مییافت صدام حتماً مجدداً پیشروی میكرد به خصوص اینكه بخشهای زیادی از ایران عزیز، در آن مقطع هنوز در اشغال متجاوزان بود.
ایشان تجزیهی ایران و جدا كردن خوزستان به عنوان بخشی مهم از كشور، به زانو در آوردن ملت، براندازی جمهوری اسلامی و در دست گرفتن سرنوشت ملت ایران را اهداف اصلی امپراطوری كینهتوز سلطه از تحمیل جنگ به ایران برشمردند و گفتند نباید این حقایق آشكار را فراموش كرد.
حضرت آیت الله خامنهای، تبدیل جنگ 8 ساله از تهدیدی بزرگ به فرصتی بزرگ را دومین حقیقت دفاع مقدس دانستند و گفتند: «جوشش انقلاب، رهبری تعیین كننده امام خمینی و خصوصیات برجسته و تاریخی ملت ایران»، سه عنصر و عامل مهمی بودند كه این حقیقت شورانگیز را رقم زدند كه باید در تبیین آن بخوبی كار شود به خصوص اینكه فرصتهای بوجود آمده از دل تهدید سهمگین جنگ، هنوز برای اكثر مردم ناشناخته است.
فرمانده كل قوا، دادن درس عبرت به ملتهای دیگر را از جمله اهداف زیادهخواهان جهانی از به راه انداختن جنگ تحمیلی برشمردند و افزودند: آنها میخواستند با سركوب ملت ایران، باب گشوده شدهی مقاومت را كاملاً ببندند اما ملت، همه اهداف جبهه استكبار را خنثی كرد و برخلاف تصور دشمنان، خود را بالا كشید و فرصتهای بسیار آفرید.
رهبر انقلاب اسلامی یكی از دستاوردهای دفاع مقدس را ایستادگی مردم بویژه مردم خوزستان و عرب زبانها و بیتوجهی آنها به وسوسههای دشمن برای تجزیه كشور دانستند و گفتند: دفاع مقدس همچنین زمینهساز بروز باورهای دینی و برترین سجایای اخلاقی ملت ایران شد.
حضرت آیت الله خامنهای با اشاره به بروز گذشت، فداكاری و دین باوری در دوران دفاع مقدس بویژه گذشت خانوادههای رزمندگان و شهدا افزودند: در دوران دفاع مقدس، همهی كشور به عمق دفاعی جبههها تبدیل شد و شهر و روستا، مسجد و هیأت، حوزه و دانشگاه، همه در خدمت دفاع و انقلاب قرار گرفتند.
ایشان اتحاد و انسجام ملت را از دیگر دستاوردهای دوران دفاع مقدس برشمردند و خاطرنشان كردند: در سالهای ابتدایی انقلاب به دلیل اختلافات سیاسی در سطوح بالای كشور و اقدامات تفرقه افكنانه گروهكها، مردم دسته دسته شده بودند اما دفاع مقدس همه آحاد مردم را یكپارچه كرد.
رهبر انقلاب اسلامی یكی دیگر از دستاوردهای دفاع مقدس را كه زمینهساز تبدیل تهدید به فرصت شد، مسئله اقتدار نظامی كشور دانستند و گفتند: در شروع جنگ تحمیلی وضع كشور از لحاظ نظامی خوب نبود اما دفاع مقدس از یك طرف تبدیل به آزمون وفاداری ارتش به نظام مقدس جمهوری اسلامی شد و از طرف دیگر زمینهساز سربرآوردن سپاه به عنوان یك حقیقت درخشنده شد.
فرمانده كل قوا با تأكید بر اینكه اقتدار نیروهای مسلح موجب محبوبیت آنها نزد مردم و ایجاد احساس امنیت برای كشور شد، افزودند: البته این نكته باید مد نظر فرماندهان محترم ارتش و سپاه باشد كه این محبوبیت و اقتدار تا زمانی است كه حركت پیشرونده نیروهای مسلح با همان شتاب قبلی ادامه داشته باشد و دستخوش توقف و عقب گرد نشود زیرا هرگونه توقف در مقابل حركت رو به جلوی دشمن، به معنای عقبگرد است و بر همین اساس مسئولان نظامی و كشوری، پشتیبانی از نیروهای مسلح را از كارهای واجب خود بدانند.
ایشان تأكید كردند: به لطف الهی امروز كشور از لحاظ دفاعی به مرحله بازدارندگی رسیده است و از لحاظ تهدید خارجی نگرانی وجود ندارد و دشمنان نیز این موضوع را به خوبی میدانند.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه به یك نكته مهم اشاره كردند و گفتند: برخی اوقات در مورد دفاع مقدس تعابیری همچون استفاده از موج انسانی بكار برده میشود در حالیكه محور تمام حركات و اقدامات و عملیات در 8 سال جنگ، تدبیر و عقلانیت بود و روشها و راهكنشهای ابتكاری در عملیات مختلف قابل تدریس در دانشگاههای نظامی است.
حضرت آیت الله خامنهای از جمله دستاوردهای دفاع مقدس را ثابت شدن یك اصل مهم برای ملت ایران دانستند و تأكید كردند: در دوران دفاع مقدس ثابت شد كه صیانت كشور و بازدارندگی در مقابل تهدیدهای دشمن، تنها از راه مقاومت بدست میآید و نه تسلیم.
ایشان افزودند: در همان اوایل جنگ افرادی معتقد به تسلیم بودند و غیر مستقیم این موضوع را مطرح میكردند اما امام محكم ایستاد و در نهایت برای ملت ایران نیز ثابت شد كه پیروزی و پیشرفت و صیانت كشور با مقاومت حاصل میشود.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به استفاده از اصل مقاومت در مسائل مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی خاطرنشان كردند: این مقاومت هوشمندانه موجب شد اولاً یك اطمینان و اعتماد به نفس داخلی در فعالین سیاسی و فرهنگی بوجود آید، ثانیاً به دشمن آموخت در محاسبات خود، همواره قدرت داخلی ایران را به حساب بیاورد چرا كه ما با همین روحیه توانستیم در بسیاری از موارد همچون فشار حداكثری یا طرح خاورمیانه جدید و یا تعرض به مرزهای هوایی و دریایی از جمله ساقط كردن پرنده متجاوز دشمن یا توقیف شناورهای خاطی آنان، دشمن را ناكام بگذاریم.
ایشان به تأكید مكرر خود بر لزوم روایتگری درست، اشاره كردند و گفتند: فعالیتهایی كه تاكنون در این زمینه انجام شده خوب است اما همه آنها زیرساخت هستند و باید خروجی كارها مشاهده شوند.
رهبر انقلاب اسلامی تأكید كردند: هنگامی میتوانید از نتیجهی كار خود در روایتگری دفاع مقدس احساس رضایت كنید كه نوجوان دبیرستانی و جوان دانشگاهی با همان چشمی كه شما به دفاع مقدس نگاه میكنید، به مسائل آن بنگرد و همان برداشت را داشته باشد.
حضرت آیت الله خامنهای با تأكید بر اینكه اگر این مهم اتفاق بیفتد موفقیت در میدانهای گوناگون آینده، حتمی خواهد بود، افزودند: حضور جوانهایی كه برای دفاع از حرم به میدان رفتند و برخی هم به شهادت رسیدند از تأثیرات روایت درست بود زیرا این جوانها دفاع مقدس را ندیده بودند.
فرمانده كل قوا با اشاره به تلاش دشمن برای انكار فرازها و اوجهای دفاع مقدس و بزرگنمایی برخی نقاط ضعف احتمالی گفتند، آنها با كار «فرهنگی، تبلیغاتی و رسانهای» پرحجم تلاش میكنند زرق و برق دروغین استكبار را به رخ جوانان بكشند و تلخیها و تاریكیهای خود را پنهان كنند و در مقابل، با پنهان كردن نقاط قوت و دستاوردهای دفاع مقدس، زمینهساز ترس مردم از قدرت و هیبت ظاهری استكبار شوند كه نتیجهی آن، ترس از دشمن در میدان سیاسی و خود كم بینی در مقابل دشمن در میدان فرهنگی است.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان پاسخگویی به روایتهای دروغ و مخدوش از دفاع مقدس و اصل انقلاب اسلامی را ضروری خواندند و افزودند: امریكاییها و صهیونیستها با نگارش كتاب و تولید فیلم در این زمینه مشغول هستند كه باید با استفاده از افراد اهل فكر و هنر در مقابل آنها تلاش و اقدامات مناسب انجام داد.
در این دیدار، سردار سرلشكر محمد باقری رئیس ستاد كل نیروهای مسلح با اشاره به برگزاری «سومین آیین تجلیل و تكریم سراسری از یك میلیون پیشكسوت دفاع مقدس و مقاومت»، گزارشی از برنامهها و فعالیتهای انجامگرفته در زمینه حفظ و ترویج فرهنگ و ارزشهای دفاع مقدس بیان كرد.
در آغاز این مراسم كه با ارتباط تصویری با مراكز 31 استان همراه بود آقای صادق آهنگران دقایقی به نوحهسرایی پرداخت.