درخشش دو اثر«به همین سادگی» و «مرز خوشبختی» از رادیو ایران در جشنواره مستند پژواك

نخستین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواك روز چهارشنبه چهارم خرداد با معرفی برگزیدگان به كار خود پایان داد.

1401/03/05
|
12:52
|

به گزارش شبكه رادیویی ایران، نخستین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواك با حضور پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما، علی بخشی زاده معاون صدا، شاهید مظفری قائم مقام معاونت صدا، محمد محسن رفیعی، بهروز رضوی، عذرا وكیلی، احمد طبعی، فاطمه آل عباس، داوود نماینده، علیرضا جاویدنیا، فاطمه نیرومند و عباس محبی از پیشكسوتان عرصه رادیو، محمدباقرپروین نژاد معاون صدای قزوین و جمعی از مدیران مراكز رادیویی و اهالی صدا در سالن همایش های سازمان صداوسیما برگزار شد و با معرفی برگزیدگان به كار خود پایان داد.
در بخش اصلی معرفی برگزیدگان احسان زارع برای اثر «به همین سادگی» متین السادات فیروزی برای اثر «مرز خوشبختی»، الهه الهی كهكیلویه و بویر احمر برای اثر دعوتی (عروسی) اسكند رحیمی از رادیو چیچست برای اثر «آخر قان»، سید محمد مهدی ركنی حسینی از رادیو معارف برای اثر «نگین كوهستان»، مجتبی حسنی از رادیو جوان برای اثر« از چیزی نمی ترسیدم» مورد تقدیر قرار گرفتند.
در ادامه این مراسم، جایزه ویژه هیات داوران به اثر «آستیكامت» حسین خلیل نژاد از رادیو جوان، «آل چادر» سیده لیلا اسراری از مركز فارس، «مهاجرت معكوس» صادق داوری فر از رادیو تهران، «پیك نیك» امیر اكبری از رادیو صبا، «مهمان ناخوانده» مریم امینی از مركز ایلام تعلق گرفت.
در بخش مستند دفاع مقدس، فاطمه محمدیان با مستند فرهنگ از رادیو فرهنگ برگزیده شد.
همچنین با حضور علیرضا قزوه (رییس دفتر موسیقی و سرود صداوسیما)، شاهید مظفری قائم مقام معاونت صدا، وحید كمالی مدیر كل استان های معاونت صدا و رحمان نظام اسلامی پیشكسوت رادیو، جایزه ویژه حاج قاسم سلیمانی به مهران مجیدپناه برای ساخت مستند «بازمانده» از مركز سمنان تعلق گرفت.
جایزه ویژه محیط زیست به رضا سلیمانی به اثر «معجزه كویر» از مركز خراسان رضوی، جایزه ویژه زبان فارسی به انسیه شمس اللهی و اثر «ماجرای نیما» از رادیو صبا، جایزه ویژه گردشگری به جلال قربانی به مستند «مال كنون» از استان لرستان، برگزیده بخش مستندنگاری به محمد مهدی ركنی حسینی و اثر «مغناطیس» از رادیو معارف تعلق گرفت.
در بخشی از برنامه با حضور هنرمندان رادیو، میرطاهر مظلومی و ایوب آقاخانی در بخش مستند روایی بخش مردمی دو جایزه به شركت كنندگان تعلق گرفت.
در ابتدا جایزه ویژه هیات داوران به دلیل تلاش ستودنی در تولید یك مستند برای مستند «رونوشت خدا» به مبین نوری تعلق گرفت.
لوح تقدیر و جایزه نقدی به مستند منتخب برای مستند «سایه روشن» (مونا مسلمی) اهدا شد.
تندیس جشنواره به مستند برتر «اتو پیا» برای مستند اهدا شد به آرمان پور اسماعیلی.
در بخش مستند گزارشی، لوح تقدیر و جایزه نقدی مستند منتخب به مستند «داستان عشق » از نیلوفر جعفری اهدا شد.
تندیس جشنواره و لوح تقدیر و جایزه نقدی مستند برتر، برای مستند «مرثیه ای برای یك خلیج» به ماندانا ابراهیمی میاندهی تعلق گرفت.

در بخشی دیگر از این جشنواره با حضورعلی بخشی زاده و پیمان جبلی از خانواده شهدای دفاع مقدس رادیو تجلیل شد.
گفتنی است در آغاز مراسم علی بخشی زاده و پیمان جبلی درباره این مراسم صحبت كردند.
پیمان جبلی رییس رسانه ملی در بخشی از سخنانش خطاب به برگزیدگان نخستین جشنواره مستند رادیویی پژواك و همچنین همكارش در رسانه ملی گفت: خدمت شما و خدمت همكاران عزیز دیگر در حوزه مستندسازی عرض می كنم، خیلی مسئولیت سنگینی بر عهده دارید. شما راویان افتخارات فاتحان قله های بلند تاریخ، فرهنگ و ارزش ها و انقلاب این ملت هستید. ما امانتدار داشته‌های این ملت هستیم. شما باید این امانت را با افتخار بیشتری سر دست بگیرید و آن را به مقصد برسانید. شما راویان این افتخارات هستید. امیدوارم كه خداوند به همه ما در رسانه این توفیق را بدهد كه بهترین امانتدار و بهترین یار برای ملتمان و برای مردممان كه ولی نعمتان ما هستند باشیم. ما مقابل تك‌تك‌شان مسئولیم؛ ملت بزرگی كه تمام سختی ها، تمام چالش ها و تمام دشمنی های دشمنان را به جان خریده و تحمل كرده است. همه ما باید در برابر بزرگی این ملت تواضع و خضوع داشته باشیم و امیدواریم كه خداوند به همه ما توفیق بدهد كه در خدمت مردم عزیز باشیم.
علی بخشی زاده، معاون صدا هم در این مراسم خاطرنشان كرد: رسانه های گروهی و فناوری های آن بخش تفكیك ناپذیر زندگی امروز ما هستند در این بین نقش رادیو به عنوان قدیمی ترین رسانه در عرصه اطلاع‌رسانی، فرهنگ‌سازی و جریان آفرینی بسیار اساسی بوده است. رسانه گرم فراگیر و جریان‌ساز رادیو امروز نیز مطابق با گفتمان هویت محوری و عدالت گستری، وظیفه دارد تا همپای ملت شریف ایران هم دانشگاه تولید و تعمیق هویت ملی و اسلامی باشد و هم در مطالبه حقوق مردم و عدالت گستری در سطح جامعه اسلامی قدم بردارد و پیشتاز شود. از همین رو می توان تصریح كرد نقش رادیو در تقویت اعتماد عمومی و افزایش سرمایه اجتماعی اساسی است و ساختارهایی مانند نمایش، برنامه های تركیبی، گزارش، برنامه‌های گفت‌وگو محور و مسابقه و مجله سابقه‌ای طولانی دارند.

بخشی زاده با بیان اینكه مستند از دیرباز با كم توجهی مواجه بوده است، ادامه داد: هر چند سخت بودن فرآیند تولید مستند و هزینه‌های بالای آن می تواند از جمله دلایلی باشد كه باعث شده كمتر برنامه سازان و مدیران رادیو به این ساختار رادیویی اقبال داشته باشند اما با رویكرد تحولی ریاست محترم سازمان دكتر پیمان جبلی و حمایت های او از رویكردهای بدیع و جذاب در رادیو این مسیر ناهموار، هموار شد و ذیل همین توجه ویژه مقام عالی سازمان، معاونت صدای رسانه ملی با هدف احیای ساختار و ارتقای جایگاه مستند تصمیم گرفت نخستین جشنواره مستند های رادیویی را با درونمایه امید و همبستگی ملی با عنوان پژواك برگزار كند تا نقطه آغاز و البته عطفی در پیوند عمیق رادیو با مستندسازی شود.

دسترسی سریع