تهیه‌كننده رادیو مطرح كرد: حقیقتی كه جشنواره پژواك رادیو درباره شهید نصرالله كشف كرد

مریم هدیه‌لو تاكید كرد: با اثر «آزاد مرد عزیز» در چهارمین جشنواره پژواك رادیو شركت كردم و این اثر درباره شخصیت شهید سیدحسن نصرالله است.

1404/01/26
|
09:27
|

مریم هدیه‌لو، تهیه‌كننده رادیو كه در سومین دوره جشنواره ملی مستند رادیویی پژواك در بخش مستندنگاری با پژوهش «باورهای اصیل یك كودك كش» توانست دیپلم افتخار جشنواره پژواك را از آن خود كند، گفت: اثر «آزادمردعزیز» به این علت نامگذاری شد كه درباره شهید سیدحسن نصرالله است، چون من دو كتاب را مورد مطالعه قرار دادم. یكی كتاب «آزادترین مرد جهان» و دیگری كتاب «سید عزیز». در واقع نام این اثر جشنواره پژواك، بر اساس این دو تا كتاب گرفته شد.

وی ادامه داد: این اثر درباره شخصیت شهید سیدحسن نصر‍‌الله است و در مورد جنگ و مبارزات او نیست. در این اثر از خاطرات شخصی شهید سیدحسن استفاده كردم. در واقع این اثر، پرتره زندگی شهید نصرالله است. این پرتره از اینجا شروع می‌شود كه در كتاب «آزادترین مرد جهان» گفته شد كه در دوره‌ای در دهه 60 سیدحسن نصرالله امام جماعت مسجدسیدالشهداء تهرانپارس تهران بود. من بارها از جلوی این مسجد بزرگ عبور كردم، اما هیچ وقت نمی‌دانستم در دوره‌ای سیدحسن نصرالله حدود دوسال امام جماعت مسجد بود. این كلیدی بود كه باعث شد من به دنبال این موضوع بروم.همه ما شخصیت سیدحسن را در حوزه مبارزاتی، جنگ و لبنان می‌شناسیم و هیچ وقت نمی‌دانستیم كه در ایران درس می‌خواند یا امام جماعت بود و ....

تهیه‌كننده برنامه‌های «جهان سیاست» و ویژه‌ برنامه‌های مناسبتی رادیو ایران تصریح كرد: بعد از بررسی این موضوع به سراغ افرادی رفتم كه چهل سال قبل در این مسجد بودند. بعد از تحقیقات متوجه شدم همه این موارد زاییده تخیلات آدم‌هایی است كه تاریخ شفاهی را بیان می‌كنند و این موضوع كاملا رد شد كه ایشان امام جماعت تهران بودند. در مجموعه در اثر «آزاد مرد عزیز»، شخصیت تاثیرگذار شهیدسیدحسن پرداخت شد كه خیلی معادلات جنگ را برای اسرائیل سخت كرده بود.

این مستندساز در خصوص جشنواره پژواك گفت:این جشنواره خدمت بسیار بزرگی به برنامه‌سازی رادیو در بخش مستند كرد، چون همه را به تكاپو انداخت.مستندسازی جزو گونه‌های بسیارسخت رادیویی است كه زمانبر است. به دلیل كمبود بودجه و سخت بودن مسیر كمتر كسی سراغ مستندسازی در رادیو می‌رود. این گونه از برنامه‌سازی مغفول مانده بود كه جشنواره پژواك احیا كرد.

دسترسی سریع