خبرگزاری فارس نمایشگاه كتاب؛ دریچه ای رو به «باغ هنر»
برنامه «باغ هنر» از رادیو ایران در ایام نمایشگاه بین المللی كتاب هر روز از ساعت 16 تا 16:40 به صورت زنده با تمركز بر پاسداشت زبان و ادبیات فارسی و كودكان تقدیم مخاطبان می شود.
خبرگزاری فارس: عبدالله علایی، تهیه كننده برنامه«باغ هنر» از رادیو ایران با تاكید بر اینكه این برنامه بر پاسداشت زبان و ادبیات فارسی تمركز دارد، گفت: در ایام نمایشگاه بین المللی كتاب برنامه باغ هنر هر روز از ساعت 16 تا 16:40 به صورت زنده از محل برگزاری نمایشگاه به صورت صوتی و تصویری از اپلیكیشن ایران صدا و سایت رادیو ایران تقدیم مخاطبان می شود. در این برنامه ما دو دغدغه اصلی داریم. یك بحث اینكه كتاب به چه میزان در زندگی مردم تاثیر دارد، به خصوص در حوزه زبان و ادبیات فارسی.
وی معتقد است: "باغ هنر" یكی از برنامه های شاخص این حوزه است و به نوعی به دلیل فعالیت چند ساله نگهبان زبان فارسی در رسانه ملی شناخته می شود. به همین دلیل تمركز ما بر كتاب های حوزه فرهنگ و ادبیات فارسی است و در كنار آن به حوزه های دیگر به صورت كامل می پردازیم. علاوه بر این، گزارش آسیب شناسی ناشران در حوزه كتاب و مشكلاتشان در این فضا هم ارائه می شود. حساسیت دوم ما بحث كودكان است. یعنی اینكه چگونه زبان، ادبیات و فرهنگ ایرانی و فارسی را به كودكان از طریق نوآوری هایی كه می شود، منتقل كنیم. همچنین نگاهی به ساده نویسی، روان نویسی و نوآوری در حوزه كودكان داریم. اینكه چگونه كودكان را ترغیب به كتاب خواندن كنیم و اینكه چه كتاب هایی بخوانند. آسیب شناسی كتاب های حوزه كودك و نوجوان از دیگر مواردی است كه به آن می پردازیم، این دو حوزه دغدغه اصلی ماست.
وی ادامه داد: در این برنامه معرفی كتاب در حوزه های مختلف خواهیم داشت اما متمركز در دو حوزه ای كه تاكید كرد، هستیم. مباحث كارشناسی و آسیب شناسی بیشتر در این دو حوزه صورت می گیرد. مهمانان ما از ناشران، مسئولان نمایشگاه و مردم هستند و سعی می كنیم از دولت هم در مباحث انتقادی در مسائل و مشكلات اگر انتقادی داریم، استفاده كنیم تا ضمن حضور و پاسخگو باشند.
علایی با اشاره به وجه تمایز برنامه باغ هنر با سایر برنامه های شبكه های رادیویی خاطرنشان كرد: وجه تمایز ما با سایر برنامه هایی كه از شبكه های رادیویی از نمایشگاه كتاب روی آنتن می رود، در تمركز ما بر زبان و ادبیات فارسی است؛ چرا كه مادر فرهنگ ما زبان است. پل ارتباطی بین علوم زبان فارسی است. زبان فارسی یك زبان معیار است و باید به عنوان چهارچوب فرهنگی ایرانی حفظ شود.