باشگاه خبرنگاران جوان زبان هویت و میراث یك جامعه است

یك استاد ادبیات گفت: زبان یكی از اركان هویتی هر جامعه‌ای است و باید در حفظ و نگهداری آن كوشا بود و زبان فارسی یك زبان و میراث ملی است.

1401/04/08
|
11:10
|

اكرامی‌فر گفت: از دو منظر زبان را می‌توان واكاوی كرد؛ منظر نخست اینكه زبان یك «وسیله» است، وسیله‌ی ارتباطی كه تفهیم و تفاهم را بین انسان‌ها تسهیل می‌كند. زبان می‌تواند دانش و دانسته‌های انسان‌های قبل را منتقل كند و برای آیندگان انباشتگی فرهنگی تولید كند. و از منظر دیگر، از آنجایی كه زبان معنا را با خودش حمل می‌‌كند قابل اعتناست.یعنی هر كلمه یك بار معنایی دارد و كلمه در خلاء نیست و این بارِ معنایی شامل دانسته‌ها و فرهنگ معنوی جامعه می‌شود و از این حیث كه هر كلمه به عنوان یك عنصر فرهنگی، فرهنگ معنوی جامعه را در خود نهفته دارد قابل اعتنا است.

به گفته این استاد ادبیات، اگر یك كلمه در طول زمان گم شود، عملا معناهای نهفته در آن كلمه هم فراموش می‌شود و چنین می‌شود كه زبان فقیر و ناتوان به اصطلاح از حیّز انتفاع ساقط می‌شود.

او می‌گوید: زبان پویاست و در طی زمان تغییر می‌كند اما این تغییرات نباید با سرعتی همراه باشد كه از آن تحت عنوان تحول یاد كنیم.ما ناگزیر از وام گرفتن واژه‌ها هستیم اما باید مراقب باشیم در حد امكان واژه‌هایی را كه می‌گیریم بومی سازی كنیم. سازمان‌ها و نهادهایی كه در حوزه زبان فارسی كار می‌كنند باید مردم را دغدغه‌مند زبان فارسی كنند؛ این دغدغه‌مند‌سازی حركتی رو به جلوست.

دسترسی سریع