قیام 19 دی نشاندهنده عمق اعتقادات دینی مردم بود
رهبر انقلاب اسلامی در دیدار تصویری با جمعی از مردم قم خطاب به دولت تأكید كردند:لزوم عمل به وعدهها و ایجاد سازوكار استفاده از نظرات و مشاركتهای مردمی
رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (یكشنبه) در دیدار تصویری با جمعی از قشرهای مختلف مردم قم، قیام تاریخی 19 دی 1356 قم را نشان دهنده «عمق اعتقاد دینی» و «غیرت دینی همراه با عقلانیت» خواندند و با اشاره به كینه عمیق امریكا به نظام برخاسته از اعتقادات ملت ایران گفتند: باید با درك وظیفه كنونی، با امید و وحدت و قدرت به سمت چشم انداز روشنِ آینده حركت كنیم كه در این مسیر مسئولان نیز باید با تقویت و تكمیل ابعاد مردمی، تلاش های مشهود خود را برای حل مشكلات گسترش دهند.
رهبر انقلاب حادثه 19 دی 1356 را منشأ ایجاد حركتی سلسلهوار در شهرهای مختلف و در نهایت پیروزی انقلاب خواندند و افزودند: اینگونه حوادث كه مضامین قوی و پیامهای بزرگی برای نسلهای آینده دارند، نباید در غبار فراموشی، كمرنگ شوند.
ایشان افزودند: حادثه 19دی و دنبالههای سیاسی- اجتماعی آن، نشاندهنده عمق اعتقادات دینی مردم بود زیرا اگر امام به عنوان یك مرجع تقلید و عالِم دینی در مركزیت آن نبود، هیچ شخص و جریان دیگری نمیتوانست ملت را شهر به شهر به خروش و قیام وادارد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به محوریت علمای دینی شجاع و سیاستشناس در اغلب حوادث تاریخی و اجتماعیِ 150 سال اخیر ایران از جمله قضیه تنباكو، نهضت مشروطه، حادثه گوهرشاد، قیام 30 تیر و قیام 15 خرداد گفتند: عناصر با نفوذ ممكن است شماری از مردم را به حركت درآورند اما به موج درآوردن اقیانوس عظیم ملت در مقابل استعمار و استكبار و دنبالههای آنها، فقط كار عالِم و مرجع دینی است و از همین جا میتوان راز دشمنی عمیق مستكبران را با دین، علمای دینی، علمای سیاسی، فقه سیاسی و اسلام سیاسی درك كرد.
ایشان با اشاره به كسانی كه شعار «مرگ بر امریكا» را علت خصومت همیشگی استكبار با جمهوری اسلامی میدانند، افزودند: امریكا از بُن دندان با نظام اسلامی دشمن است زیرا این نظام را برخاسته از دین و مظهر اعتقادات دینی ملت میداند.
حضرت آیتالله خامنهای، غیرت دینی را از دیگر عوامل قیام 19 دی برشمردند و گفتند: برخی تلاش و تبلیغ میكنند كه غیرت دینی را «بیمنطقی و خشونت» بنامند اما حقیقت این است كه غیرت دینی همراه با عقلانیت و برخاسته از بصیرت است و بصیرت نیز شعبه و مظهری از عقلانیت است ضمن اینكه در عمل نیز در اغلب موارد، غیرت دینی با عقلانیت همراه بوده است.
ایشان امام خمینی(رض) را مظهر كامل غیرت دینیِ همراه با عقلانیت و خردمندی دانستند و افزودند: شاگرد شایسته امام، آیتالله مصباح نیز، هم در غیرت دینی در اوج بود و هم در عقلانیت یك فیلسوف به معنی واقعی كلمه بود.
رهبر انقلاب تصمیم رژیم طاغوت برای چاپ مقاله موهن درباره امام در یكی از روزنامهها را تصمیمی براساس محاسبه و نقشه خواندند و گفتند: طاغوت با درك نفوذ روزافزون امام در مردم، میخواست جایگاهِ انگیزهبخش و انرژیبخش ایشان را تنزّل دهد و مركزیت نهضت را از بین ببرد و اگر مشت محكم مردم قم در 19 دی 56 به سینه طاغوت نمیخورد، این حركت را در شكلهای مختلف ادامه میداد.
رهبر انقلاب با اشاره به پشتگرمی طاغوت به حمایت واشنگتن و سخنان كارتر رئیسجمهورِ وقتِ امریكا در 10 دی 56 در تهران افزودند: كارتر براساس محاسبات غلط امریكاییها كه همچنان ادامه دارد، ایرانِ پهلوی را «جزیره ثبات» نامید اما قیام مردم قم و سلسله قیامهای بعد از آن، بهگونهای نقشه محاسباتی رژیم و امریكا را بر هم زد كه كارتر مجبور شد سال 57، ژنرالی بهنام هایزر را به ایران بفرستد تا با كشتار، كودتا یا هر روش دیگر، نهضت اسلامی ملت ایران را سركوب كند كه به فضل الهی ناكام ماند.
حضرت آیتالله خامنهای به شهادت رساندن سردار سلیمانی را نمونه دیگری از استمرار محاسبات غلط امریكاییها دانستند و افزودند: تروریستها میخواستند حاج قاسم را بهعنوان نماد حركت عظیمی كه نمایندهاش بود از بین ببرند اما حركت عظیم و ابراز ارادت و محبت عمومی ملت ایران و مردم كشورهای دیگر در دومین سالگرد شهادت سردار، به عنوان یك حركت عظیم ناشی از دست قدرت خداوند، نشان داد كه دستگاه محاسباتی امریكاییها حقاً و انصافاً معیوب و خراب است.
رهبر انقلاب با اشاره به گذشت 43 سال از روزهای پر شكوه پیروزی انقلاب و برپایی نظام مردمسالاری دینی، وظیفه یك ملتِ زنده را عبرت گرفتن از گذشته، شناخت وظایف كنونی، و تعیین چشمانداز و گامهای استوار برای حركت پر قدرت به سمت آن چشم انداز دانستند و افزودند: این وظیفهدانی و آیندهشناسی موجب كامیابی و پیروزی نهایی یعنی حیات طیبه ملت ایران و تأمین دین، دنیا و رفاه روحی و جسمی برای ملت خواهد شد.
ایشان با ابراز خرسندی از گسترش فكر و عمل جوانان مؤمن و حزباللهی در سراسر كشور، گفتند: برخی اظهار نظرها و گزارش ها گویای حقیقت ملت نیست و باطن و احساسات واقعی مردم را باید در مسائلی همچون تشییع شهید سلیمانی درك كرد.
حضرت آیتالله خامنهای در ادامه چند تذكر مهم خطاب به مردم و مسئولان برای حفظ نشاط و حركت رو به پیشرفت انقلاب اسلامی بیان كردند.
ایشان «غیرت دینی» را عامل نجات كشور در بزنگاههای مختلف و تبدیل كردن تهدیدها به فرصت خواندند و افزودند: غیرت دینی را حفظ كنید زیرا این غیرت دینی مردم بود كه كشور را در دفاع مقدس -یعنی آن جنگ بینالمللی كه آمریكا، شوروی، ناتو و ارتجاعِ آن روز برای به زانو در آوردن انقلاب به راه انداخته بودند- پیروز كرد.
رهبر انقلاب، تشییع تاریخی شهید سلیمانی را نمونه دیگری از فورانِ غیرتِ فرصتساز مردم دانستند و گفتند: در آن مراسم، ملت ایران بار دیگر وحدت و هویت دینی و انقلابی خود را عیان كرد و اگر آن پیكر مقدس به سوریه، لبنان و پاكستان نیز میرفت، همانند ایران و عراق مورد استقبال عظیم ملتهای مسلمان قرار میگرفت.
ایشان 9 دی 88 را مصداق دیگری از تجلّی غیرت دینی مردم خواندند و خاطرنشان كردند: در آن حادثه نیز غیرت دینی مردم آثار سوء تهدیدها را از بین برد و آنها را به فرصت تبدیل كرد، بنابراین باید گویندگان، نویسندگان و صاحبان نفوذ تلاش كنند تا غیرت دینی مردم محفوظ بماند.
حضرت آیتالله خامنهای «حساسیتزدایی از اصول و مبانی انقلاب بهوسیله تبلیغات وسیع در فضای مجازی و رسانههای بیگانه و برجستهسازی سخنان افراد كممایه و پر ادعا» را از دیگر برنامههای دشمنان دانستند و گفتند: اصول انقلاب از جمله «شكلگیری حكومت و جامعه بر اساس هندسه دینی»، «استقلال» و«مبارزه با فساد و بیعدالتی» نباید تضعیف شوند.
ایشان در همین زمینه افزودند: «تسلیم نشدن در برابر دشمن مستكبر و زورگو» نیز جزو اصول انقلاب است و اینكه در مقطعی با دشمن مذاكره، صحبت و تعامل شود به معنای تسلیم شدن در مقابل آن نیست، همچنانكه تا كنون تسلیم نشده و از این پس نیز نخواهیم شد.
رهبر انقلاب، حساسیتزدایی از اصول انقلاب را بخشی از جنگ نرم وسیع و متنوع علیه ملت دانستند و با دعوت از اهل فكر و قلم و صاحبان فعالیتهای اجتماعی و مجازی برای مقابله با این نقشه، افزودند: این تصور كه اصول انقلاب برای مردم و آینده سودمند نیست خلاف واقع و بیانصافی محض است.
ایشان با تأكید بر اینكه پایبندی به اصول انقلاب از مهمترین ابزارهای پیشرفت كشور است، خاطرنشان كردند: در طول این 43 سال هر جا پیشرفت و حركت كردهایم، محصول روحیه و مجاهدت افراد مؤمن و انقلابی بوده و هر جا كار زمین مانده، پای فرصتطلبی، فساد، اشرافیگری و نگاههای غیرانقلابی در میان است.
حضرت آیتالله خامنهای در تذكری دیگر، همگان را به «حفظ وحدت و انسجام ملی» فراخواندند و تأكید كردند: البته در خصوص بعضی كه در مقابل انقلاب میایستند، انقلاب چارهای جز ایستادگی ندارد اما نباید «اختلاف نظر و سلیقه» به جبههگیری در مقابل یكدیگر، تضعیف امید و مخدوش شدن انسجام عمومی منجر شود.
ایشان با اشاره به تخصص برخی دشمنان انقلاب در سیاست «تفرقه بینداز و حكومت كن» و تلاش آنها برای ایجاد اختلافهای مذهبی و درگیر كردن شیعه و سنّی، افزودند: نباید اجازه داد این مسائل در كشور اتفاق بیفتد و اوج بگیرد، همچنانكه قرنها است شیعه و سنّی در كشور در كنار یكدیگر و بدون درگیری و اختلاف زندگی كردهاند، بنابراین نباید برای اختلافها بهانهای بهوجود بیاید كه خوشبختانه نیز بهوجود نیامده است.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: حالا یك كسی حرف غلطی میزند و یك نفر هم احساس تكلیف میكند اما این مسائل را نباید ادامه داد و همه باید انسجام عمومی را حفظ كنند.
ایشان، جمهوری اسلامی ایران را مظهر اسلام و حاكمیت امت اسلامی خواندند و با اشاره به اظهار علاقه و تعصب اهل سنت در كشورهای مختلف به جمهوری اسلامی، گفتند: مراسمهای عظیم تجلیل از شهید سلیمانی در كشورهای اسلامی نمونهای از این علاقه و تعصب و پشتیبانی امت اسلامی از جمهوری اسلامی از شرق آسیا تا غرب آفریقا است.
حضرت آیتالله خامنهای در توصیه بعدی با تأكید بر لزوم تقویت امید به آینده، گفتند: جوانِ امیدوار، بهتر كار و تلاش و تحقیق میكند البته تقویت امید فقط با حرفزدن نیست و مسئولان باید با كار و تلاش خود كه امروز بحمدالله به آن مشغول هستند، دل جوانان را از امید لبریز كنند.
ایشان با اشاره به مكتوم ماندن موفقیتهای جمهوری اسلامی در عرصههای گوناگون، افزودند: با وجود مشكلات اقتصادی و معیشتی بخصوص برای طبقات ضعیف و مشكلاتی همچون مشكلات بانكی و مالیاتی، جمهوری اسلامی دستاوردهای مهمی در بخشهای مختلف داشته كه باید برای مردم و كسانی كه فقط با بیان مشكلات از این موفقیتها غافل هستند، بیان شود.
حضرت آیتالله خامنهای با تحسین گرایش مردمی و محسوس دولت، تقویت و تكمیل این حركت را ضروری خواندند و افزودند: باید به وعدهها نیز در موعِد خود عمل كرد و اگر به هر دلیلی اجرای وعده ممكن نشد، صریح و صادقانه برای مردم توضیح داد.
ایشان ایجاد سازوكاری برای استفاده از دیدگاهها و شیوههای پیشنهادی صاحبنظران، متخصصان و مردم و بررسی چگونگی استفاده از مشاركتهای مردمی را در اقدامات دولت لازم دانستند و به دولتمردان توصیه كردند از ظرفیتهای مردمی برای نظارت عمومی بر مسائلی نظیر فساد و ویژهخواری نیز استفاده كنند.
رهبر انقلاب در پایان سخنانشان تأكید كردند: مسئولان با همه وجود برای مردم كار كنند و با نیت خالص، كار و تلاشِ محسوسِ فعلی را گسترش دهند تا خداوند این تلاشها را هرچه بیشتر پُر بركت گرداند.