قاضی‌زاده هاشمی در رادیو ایران: برنامه بنیادین در حوزه كشاورزی دارم/لزوم نوسازی نظام مدیریتی كشور

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینكه در كشاورزی آسیب‌های زیادی داریم، گفت: ما در این حوزه برنامه‌های تحولی بنیادین داریم.

1400/03/10
|
08:44
|

سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی در برنامه «شمارش معكوس» كه از رادیو ایران پخش شد ضمن معرفی خود به بیان سابقه تحصیلاتی و اجرایی اش پرداخت و گفت: به عنوان كسی كه تقریبا همه زوایای كشور را شناخته و در حوزه‌های مختلف نظام نقش داشته‌ام، فكر می‌كنم یكی از كسانی هستم كه اشراف نسبی و قابل قبولی از همه موضوعات كشور دارم.

وی با بیان اینكه دو سال است مدیرعامل اندیشكده «گام دوم» هستم، افزود: در این اندیشكده با بیش از 100 نفر از متخصصین حوزه های مختلف، برنامه هایی برای مشكلات جدی مردم چه به صورت كوتاه‌مدت و چه به صورت بلندمدت طراحی كرده‌ایم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری به تشریح اولویت اصلی خود در حوزه اقتصاد پرداخت و گفت: شعار محوری دولت ما ثبات و آرامش و نام دولت «دولت سلام» است.

قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به اینكه آنچه باعث بی ثباتی ذهنی و روحی مردم می‌شود، گرانی هاست، اظهار داشت: گاهی گرانی به صورت مزمن و گاهی به صورتی جهشی اتفاق می افتد.

وی گفت: اولین مسئله‌ای كه در اقتصاد به آن می‌پردازیم ایجاد ثبات اقتصادی است. در 10 سال گذشته، تورم سالانه متوسط 22.5 درصد بوده است. در سال 99 تورم به 50 درصد رسید و علت این تورم سرسام‌آور خلق نقدینگی و جبران كسری بودجه است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: وقتی حجم پول نسبت به كالای نقدینگی افزایش پیدا كند، تورم بالاتر می‌رود. اگر به رشد نقدینگی در 10سال اخیر توجه كنید، چیزی حدود 27 درصد رشد كرده است، در حالی كه میانگین رشد اقتصادی ما در این سال‌ها نیم درصد بوده است. این عدم توازن بین رشد نقدینگی و رشد اقتصادی، رقم زده شده و ایران با این رشد نقدینگی جزو 10 كشور اول دنیا قرار گرفته است.

قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: بانك مركزی این موضوع را توجیه می‌كند و چون دولت‌ها به بانك‌ها تسلط دارند این روند استمرار پیدا كرده است. بانك ها همچنین در موضوع اعطای تسهیلات و وام های بدون بازگشت، خلق پول می كنند. وام های بسیاری داده شده كه صرفاً روی كاغذ برگردانده شده، چگونه هزار-هزار میلیارد خلق پول ایجاد شده است.

وی در نقد ساختار و عملكرد بانك ها، تصریح كرد: نكته دیگر این است كه نقدینگی هم در پول و هم در شبه پول ها افزایش پیدا كرده است، شبه پول مثل تسهیلات و رمزارزها در كشور ما افزایش یافته و متاسفانه شبه پول به راحتی قابلیت تبدیل پول را دارد. به محض اینكه اتفاقات سیاسی در كشور می افتد شبه پول به پول تبدیل شده و وارد هر حوزه‌ای مثل طلا، مسكن و ارز می‌شود و این حوزه را نابود می‌كند.


نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاكید كرد: قدرت تبدیل شبه پول به پول را نظام بانكی ما ایجاد كرده و تمام این موضوعات فقط در بخش نقدینگی اتفاق افتاده است. علاوه بر این‌ها موضوع چك، پروژه های عمرانی نیمه تمام، هزینه‌های بالای دولت و كسری بودجه و ... موضوعاتی هستند كه باعث تورم شده اند.

قاضی زاده هاشمی درباره برنامه های خود برای حوزه اقتصاد، گفت: یك برنامه ریزی جدی كرده‌ایم و در 51 پروژه، تورم را طی چهار سال به زیر پنج درصد می‌رسانیم.

وی افزود: در كتاب اعتماد این برنامه‌ها را چاپ كرده ایم و باید بگویم كه این روند در دنیا تجربه خوبی را كسب كرده است. كشور تركیه كه با تورم 70 درصدی مواجه بود در مدت دو سال و نیم توانست تورم خود را به 3 درصد برساند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینكه برنامه ما برنامه رویكردی است، اظهار داشت: برخی ساختارها به خصوص سیاست‌های بانك مركزی باید اصلاح شود.

قاضی زاده هاشمی درباره حل مشكل مسكن،افزود برای مسكن برنامه جدی داریم، امروز حدود 4.5 میلیون كمبود مسكن داریم. در این حوزه با سه مشكل روبه‌رو هستیم. بی مسكنی، بد مسكنی و گرانی مسكن. در دولت سلام مسئله بی مسكنی را حل خواهیم كرد.

وی همچنین با تاكید بر ضرورت تولید، بیان كرد: در موضوع مهم، تولید باید بگویم اگر موضوع تولید را حل كنیم به توسعه اشتغال كمك كرده‌ایم.در این راستا یك برنامه ضربتی دو ساله و همچنین برنامه های میان‌مدت و طولانی‌ مدت را در نظر گرفته ایم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری معضل بیكاری را قابل حل دانست و گفت:برای كسانی كه علاقه مند به كار هستند و نه علاقه مند به پشت میز نشینی ، شغل موقتی تهیه كرده‌ایم كه آنها را ظرف دو سال به یك شغل با حقوق قابل قبول می رسانیم.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینكه در موضوع كشاورزی برنامه تحولی بنیادین و برنامه حمایتی موقت داریم، افزود: ارزان نگهداشتن و در دسترس نگه داشتن غذا، همیشه برای سفره ایرانی حائز اهمیت است. در بخش كشاورزی با آسیب های متفاوتی از جمله مهارت، اراضی كوچك، كمبود آب، عملكرد سنتی و نقص زنجیره‌ای كشاورزی مواجه هستیم.

وی تاكید كرد: باید مدیریت بخش كشاورزی را به مدیران زنجیره‌ای بسپاریم و باید تمام فرآیند بخش كشاورزی به یك زنجیره تبدیل شود به طوری‌كه حاكمیت و دولت اقدامات خود را به آن مدیر زنجیره‌ای بسپارند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری به تبیین برنامه های خود در حوزه كشاورزی پرداخت و گفت : كشور را به 50 قسمت تقسیم كرده و به 50 مدیره كشاورزی واگذار می‌كنیم و تامین غلات را به آنها می سپاریم.

قاضی زاده هاشمی با تاكید بر اینكه دخالت دولت باید در بخش حمایت از كشاورزی باشد، اظهار داشت: در دولت سلام، مجموعه محصولات قیمت گذاری در بورس كالا اتفاق می‌افتد، دولت ورود دستوری در قیمت گذاری‌ها نمی‌كند. دولت برای حمایت از تولیدكننده با خرید تزریقی وارد میدان می شود و در مورد مصرف كنندگان با پرداخت یارانه از آنها حمایت می‌كند.

وی تاكید كرد: جایی كه دولت باید در كشاورزی دخالت كنند، تعرفه است. تعرفه باید برای حمایت از تولید كننده باشد. همچنین درباره حل معضل كمبود آب كشاورزی، برنامه‌های جدی مثل طرح قنات ملی ایران، طرح «لوپ آبی» و طرح ایران سبز داریم. در این طراحی‌ها ایران در مسیر سبز شدن، پیش خواهد رفت.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری به بیان دیدگاه ها و برنامه های خود در حوزه صنعت پرداخت و گفت: زنجیره‌ای كردن روند فعالیت‌ها علاوه بر كشاورزی در موضوع صنعت هم مطرح است.

قاضی زاده هاشمی درباره تعاونی‌ها هم، گفت: مدل ما ایجاد موسسات سهامی كشاورزی است. این مدل، بر مبنای توسعه سهامداری در شركت های سهامی كشاورزی در سطح كشور است كه آنها خودشان مدیر زنجیره تولید و توزیع محصولات كشاورزی خواهند شد.

وی خاطر نشان كرد: البته اینجا به یك حلقه میانی نیاز است، دولت باید كنار آنها قرار بگیرد تا این كار به صورت حرفه ای جلو برود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره بیمه محصولات كشاورزی، اظهار داشت: امروزموضوع پرداخت خسارت مطرح است. بیمه یك صنعت و سرمایه گذاری است از این رو بیمه باید مقدمات عدم ضرر و زیان كشاورز را فراهم كند و این كار را با آموزش و مراقبت و پیش بینی های لازمه انجام دهد.

قاضی زاده هاشمی افزود: باید آموزش های لازم به كشاورزان داده شود و همچنین پیش‌بینی‌های لازم انجام شود تا محصولات در مناطقی كشت شوند كه احتمال خسارت آنها كمتر باشد.

وی افزود: بر اساس نرخ سال 98 به ازای هر ایرانی یك بسته غذایی ماهانه 300 هزار تومانی طراحی كرده ایم كه با این مبلغ بتوانیم غذای كافی با كالری مناسب و كیفیت مناسب و تنوع خوب در اختیار مردم قرار بدهیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تاكید بر اینكه از بذر تا سفره ایرانی برنامه ریزی كرده‌ایم، تصریح كرد: برای مدیریت محصولات در واردات و صادرات برنامه داریم. یكی از صنایع پیشران در ایران موضوع صنایع خلاق و جدید «استارت آپ ها» در حوزه صنایع غذایی است و ما این ظرفیت را با توجه به موقعیت بی نظیر كشور داریم.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینكه بسته مفصلی تحت عنوان كشاورزی و غذا به گونه ای كه هیچ ایرانی گرسنه نباشد، طراحی كرده ایم، گفت: تراز تجاری ما در حال حاضر در كشاورزی 6 میلیارد دلار است، اما در طراحی ما در سال 1404 این عدد به 24 میلیارد دلار خواهد رسید.

وی گفت: اگر به سمت مردمی كردن موضوعات برویم و كارها را به خود مردم بسپاریم نتیجه به مراتب بهتر از زمانی خواهد بود كه كار بر عهده كارشناسانی از بدنه دولت باشد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره دیدگاه های كلان اقتصادی «دولت سلام»،گفت: باید به صنایع پیشران نگاه كنیم كه بتواند زنجیره ای از مشاغل و صنایع را ایجاد كند، ارزش صادراتی داشته باشد و غیر از اینكه داخل كشور شغل و ثروت و درآمد ایجاد می كند برای كشور از طریق ارز آوری درآمد مكفی ایجاد كند تا برای كالاهایی كه نمی توانیم خودمان تولید كنیم توانمند باشیم.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینكه نگاه ما به حوزه تولید، غیر علمی و غیر حرفه ای شده است، اظهار داشت: برخی محصولات را نمی توان در كشور تولید كرد. مهم ترین كار این است كه بازار محصولات خودمان را توسعه بدهیم و با 600 میلیون نفر همسایه تبادلات اقتصادی قوی ایجاد كنیم.

وی با تاكید بر اینكه نباید فقط نفت بفروشیم، تصریح كرد: ما باید كالا و خدمات و دانش فنی خود را بفروشیم. كشور ما امتیازات ویژه ای مثل معدن در اختیار دارد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان كرد: نباید یك قطره نفت خام یا یك تكه سنگ خام صادر كنیم. جوانان خوبی داریم كه می توانند دانش فنی را تولید كنند، حتی اگر تولید هم نشد باید دانش فنی را وارد كنیم. نباید كارخانجات دست دوم داشته باشیم، باید خودمان تولید كننده ماشین آلات باشیم.

قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینكه در موضوع واردات ماشین آلات تعرفه ها را كاهش نخواهیم داد، گفت: به جای كاهش تعرفه ها كه ما را به وارد كننده ماشین آلات اروپایی و ژاپنی تبدیل كند، از شركت های دانش بنیان كمك خواهیم گرفت تا جوانان ما بتوانند ماشین آلات تولید كنند و بعد از این مرحله، باید به تولید دانش فنی بپردازیم.

وی بهترین سازوكار برای آمایش صنعت كشور را مبتنی بر دو محور مزیت‌های جغرافیایی و عدم توسعه یافتگی دانست و اظهار داشت: مدلی كه ما طراحی كرده ایم برای اداره كشور، مدل« شهركشوری » است، یعنی هر منطقه اختیاراتی از دولت و وزیران را دارد و هر شهری به نوعی یك پایتخت است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: به جای آنكه یك پایتخت داشته باشیم، پایتخت هایی را خواهیم داشت. پایتخت سیاسی تهران است، پایتخت صنایع دریایی جاسك، پایتخت پسته دامغان و پایتخت مذهبی و زیارت مشهد است. یعنی هر شهری به عنوان یك پایتخت یك ماموریت ملی و یك ماموریت اداره خود را بر عهده دارد.

قاضی زاده هاشمی با تاكید بر اینكه كار یك دولت خوب، خوب گوش كردن است، تاكیدكرد: دولت باید خود را به عُرف عقلای متخصص حوزه‌های مربوطه بسپارد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه مهم ترین چالش پیش روی نظام جمهوری اسلامی ایران چیست و برای آن چه برنامه‌ای دارید،؟گفت: محدودیت هایی كه در تحریم ها، تجارت بین الملل، دشمنی های سیاسی و رقابت های امنیتی كه روی اقتصاد ما اثر گذاشته را نمی توان كتمان كرد، اما زمانی باید به این مسائل فكر كنیم كه مسائل ابتدایی داخلی را حل كرده باشیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در كشور یك ناوگان اداری صد ساله با فرهنگ صد سال پیش داریم. قوانین تجارت ما متعلق به صد سال پیش است و مفاهیم جدید در آن معنایی ندارد. در نظام مدیریت كشور باید نوسازی ایجاد كنیم. هیئت دولت بعدی یك شركت دانش بنیان است كه بناست بر اساس علم جدید جهان، ناوگان سازوكار جهان را به روز كند.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینكه به روز سازی نباید برای امروز باشد، بلكه باید برای آینده باشد،اظهار داشت: دولت هوشمند، دولت آینده است كه پدیده های مختلف را در آینده می بینند و برای آن برنامه ریزی می كند.

وی گفت: نباید منتظر رخداد ها باشیم تا وقتی ایجاد شدند كاسه «چه كنم- چه كنم» دستمان بگیریم. دولت هوشمند، دولت تازه نفس، دولت گام دومی و جوان، دولتِ سلام برای ایرانی جدید است. هدف این دولت ساخت ایران است.

دسترسی سریع