آیتالله مروجی (ره) شخصیتی متواضع، خداباور و خداترس بود
مدیر رادیو ایران گفت: آیتالله مروجی (ره) دارای شخصیتی متواضع، خداباور و خداترس بود و اهتمام ویژهای در وفاداری به انقلاب، امام(ره)، رهبری و راه شهدا داشتند.
به گزارش شبكه رادیویی ایران، محمدجعفر محمد زاده مدیر شبكه رادیویی ایران در گفتوگو با خبرنگار سفیرافلاك، ضمن گرامیداشت دهمین سالگرد ارتحال آیتالله مروجی (ره)، اظهار داشت: اولین آشنایی بنده با مرحوم آیتالله مروجی به مجالس روضه است، ما در آن زمان كودك بودیم و با والدین در این مجالس شركت میكردیم، در ماههای محرم و صفر ایشان منبرهای خوبی داشتند و آنقدر ساده و صمیمی حرف میزدند كه ما در سن و سال كودكی حرفش را میفهمیدیم، همینكه بزرگتر شدیم با درك بهتری در مجالسی كه آیت الله مروجی بودند حاضر میشدیم.
وی افزود: از زمانی كه یادم میآید تا حرفی از مسجد، محراب، روضه و مجالس دینی در كوهدشت شنیدهایم در چهره و در قامت رسای آیتالله مروجی (ره) دیدهایم؛ در ایام انقلاب اسلامی ایران، سال چهارم ابتدایی بوده و پس از یكی دو سال كه انقلاب شد وارد دوره راهنمایی شدم، برای اولین بار در سال اول یا دوم راهنمایی به فكرم رسید در كنار تحصیل درس طلبگی هم بخوانم، به همین سبب در تابستان سال 61، صبح هرروز در صحن قدیمی مسجد جامع با كتاب جامع المقدماتی كه به خط طاهر خوشنویس بود امثله و شرح آن را نزد آیتالله مروجی (ره) خواندم، البته مراتب و شأن علمی ایشان بالاتر از تدریس جامع المقدمات بود، ولی هیچ تكبری نمیورزید و در همه سطوح تدریس میكردند.
مدیر رادیو ایران عنوان كرد: روز اولی كه به محضر مرحوم آیتالله مروجی رسیدیم، زانو زدم و ایشان نیز به ستون سنگی مسجد جامع تكیه داده بودند، كتاب را باز كردم و جلویم گذاشتم، ایشان نیز باهیبت معنوی و تواضع مثالزدنی، شروع به تدریس نمودند و اولین عبارت كتاب امثله را خواندند كه این عبارت بود: «بسمالله الرحمن الرحیم؛ بدان كه مصدر، اصل كلام است و از وی نه وجه بازمیگردد، ماضی و مستقبل و اسم فاعل و اسم مفعول و امر و جحد و نفی و استفهام». فرمودند، درس تمام شد، بروید این را حفظ كنید، من رفتم با شوقوذوق فراوانی همین عبارت را همان روز حفظ كردم و چند ساعت بعد برگشتم، گفتم درس را حفظ كردیم. فرمودند: نه! اینجور نمیشود، برو فردا بیا و روی همین كلماتی كه حفظ كردی فكر كن.
محمد زاده گفت: مرحوم آیتالله مروجی بهعنوان روحانی بزرگ شهر، محل رجوع سؤالات، طرح مباحث و دلتنگیهای مردم بود، ایشان نماز جماعت باصفایی در مسجد جامع داشتند، بانی حوزه علمیه باقرالعلوم (ع) شدند كه از علاقه و اشتیاقی كه به ایشان داشتیم، بعدها هم هرازگاهی در كلاسهای درس وی در حوزه علمیه، شركت میكردیم.
مدیر رادیو ایران، آیتالله مروجی (ره) را شخصیتی متواضع و بدون تكبر خواند و اظهار داشت: مهمترین ویژگی وی خداترسی و خداباوری، ساده زیستی و مردمی بودن بود، متواضعانه در بین مردم از منزل تا مسجد حركت میكردند، مردم روستایی و عشایری برای دیدن آیتالله مروجی (ره) و حل مسائلشان از راههای دور و نزدیك، محضرشان میآمدند و ایشان نیز باروی گشاده از آنان استقبال میكرد.
وی خاطرنشان كرد: برنامهریزی و مدیریت زمان در سیره آیتالله مروجی (ره) كاملاً مشهود و حائز اهمیت بود، ایشان سروقت در نمازهای جماعت حضور مییافتند، یادم نمیآید دیر به مجلسی برسد و در كلام و منبرشان اطاله بیشازحد بدهند، نظم و سادگی سرلوحه كارشان بود، توكل مثالزدنی به خداوند متعال و بیتوجهی به ذخارف و پست و مقام دنیوی داشت، حتی پس از انقلاب كه پستهای مختلفی برای ایشان فراهم میشد به دنبال آن نرفت و هیچ مسئولیتی نپذیرفت.
محمد زاده بیان كرد: آیتالله مروجی (ره) اهتمام ویژهای در وفاداری به انقلاب، امام (ره)، رهبری و راه شهدا داشتند و یكی از فرزندانش را تقدیم انقلاب كرد.
مدیر رادیو ایران افزود: در جریان جنگ و دفاع مقدس، مرحوم آیتالله مروجی در اولین گروه اعزامی به مناطق عملیاتی كردستان حضور داشتد، در مناسبتهای مذهبی و انقلاب همیشه حاضر و وفادار به امام راحل و آرمانهای ایشان و رهبری انقلاب بودند، به عبارتی یك انقلابیِ در عمل بودند، وی بااینكه هم قبل از انقلاب و هم پس از انقلاب دستخط نمایندگی داشتند ولی هیچگاه با نمایندگی خود تفاخر نورزیدند و حتی خیلیها نمیدانستند كه ایشان چنین نمایندگی از امام دارند. یكی دیگر از ویژگیهای این عالم وارسته، تربیت فرزندان برومند و شایستهای است كه هركدام دارای مراتب علمی هستند، آیتالله احمد مبلغی نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری، یكی از یادگاران ارزنده ایشان است كه جز مفاخر ملی و چهرههای تقریبی بینالمللی و مورد وثوق مقام معظم رهبری و محافل علمی، فرهنگی و دینی در داخل و خارج كشوراست.