آثار دریافتی رزمواره مدافعان حرم حرفه ای هستند

مدیر رادیو ایران گفت: بحث جنگ نرم یك حوزه بسیار وسیع و بزرگی را در سپهر رسانه ای شامل می شود و در زندگی مردم تاثیرگذار است

1396/11/07
|
10:54
|

بهنام احمدپور مدیر رادیو ایران در گفتگو اختصاصی با بسیج پرس به بیان توضیحاتی پیرامون فعالیت‌های این شبكه حول محور اقتصاد مقاومتی، جشنواره رزمواره مدافعان حرم و سایر موضوعات پرداخت و در این باره گفت: كار رسانه ها بازنمایی اتفاقات است. در بخشی از این فضا بحث تبیین هم مطرح می شود. ما سعی كردیم هر نوع فعالیت اقتصادی و كارآفرینی به خصوص در بنگاه های كوچك كه شكل گرفته بود و نشان می داد كه ظرفیت های مختلفی در مناطق مختلف كشور ما وجود دارد را منعكس كنیم.
وی افزود:راهكارهایی را برای بقیه كسانی كه به دنبال چنین مسائلی هستند مشخص كنیم و تجربیات را منتقل كنیم. طبیعتا رادیو خودش نمی تواند مجری یك فعالیتی باشد ولی می تواند پیگیری كند، نقد كند و با حضور كارشناسان راهكار ارائه دهد. تمام این موارد را دوستان ما سعی كردند انجام دهند. ما از قالب‌های مختلف باری این كار استفاده كردیم. از مصاحبه تلفنی كه ساده ترین شكل كار رادیویی هست ما استفاده كردیم تا بحث برنامه های نمایشی كه پیچیده ترین نوع برنامه های رادیویی هست.
احمد پور خاطر نشان كرد:به نظر من دوستان ما هم به لحاظ كیفیت و هم به لحاظ حجم، كارنامه قابل قبولی داشته اند و امیدوار هستیم موثر بوده باشیم. سعی ما این هست كه در لایه های دوم و سوم برنامه سازی خود، پیام‌هایی مانند اقتصاد مقاومتی را منتقل كنیم. بعضی مواقع هم به صورت مستقیم با استفاده از تكنیك‌های برنامه سازی رادیویی، افرادی موفقی كه كارهای ویژه ای انجام داده بودند را معرفی كردیم.
وی گفت:امیدوارم برای كارهای بعدی، زمینه برای نقد بهتر فراهم باشد. ما در این زمینه دچار مشكل هستیم. فاصله بین نقد و سیاه نمایی، مرز باریكی است و ممكن است دوستان ما را دچار مشكل كند یا سوء تفاهماتی را به وجود بیاورد. انشالله زمینه ای فراهم شود كه این ذهنیت كاملا روشن شود و همه كسانی كه این كار را انجام می دهند متوجه باشند كه رادیو چون خود را زبان مردم می داند. رادیو از قدیم مجری نیات و نماینده مردم بوده این حق را برای خود قائل است كه كار نقد انجام دهد. واقعیت این است كه ما همه تلاش خود را در این زمینه كرده ایم. بعضی جاها به مزاق بعضی دوستان ما زیاد خوش نیامده است.
احمد پور در پاسخ به این سوال كه آیا موانعی هم در مسیر وجود داشت پاسخ داد:
خیر ما كار خود را انجام داده ایم ولی ممكن بود دلخوری هایی به وجود بیاید كه نباید اینطور باشد. من اگر به دنبال اصلاح كار خود هستم باید به دنبال نقد منصفانه و كارشناسانه باشم. طبیعتا ما هم بدون ایراد نیستیم و در همان فضای كاری خودمان ایراد و مشكل داریم. یك جاهایی از آن مرز باریك عبور كردیم و من منكر این مسائل نیستم. چیزی كه مهم است نیتی است كه دوستان ما و همكاران دارند. اگر این ذهنیت باشد كه ما برای بهبود كار انجام می دهیم و برای اصلاح طرح موضوع می كنیم فكر می كنم خیلی از مسائل و مشكلات حل می شود.
وی گفت:- من فكر می كنم اگر ما می توانستیم تریبونی برای صحبت مستقیم مردم با مسئولین ایجاد كنیم خیلی خوب بود. سعی خود را كردیم كه این اتفاق بیفتد ولی شاید بعضی جاها امكانات ما به ما اجازه نداد بخاطر مسائل مالی كه داشتیم نتوانستیم به خیلی از نقاط كشور برویم و خودمان حضور داشته باشیم و منویات مردم را در بخش های مختلف كشور مطرح كنیم. بعضی جاها بود كه ممكن بود حس كنیم هر حرفی كه بزنیم، برداشت خاصی از آن حرف می شود. به نظرم برای رسانه ها نباید یك اینچنین فضایی ایجاد شود. رسانه باید بتواند خیلی راحت حرف خود را بزند، نقدش را بكند و مجریان كار بتوانند بهترین بهره برداری را از آن انجام دهند.
احمد پور در پاسخ به چگونگی نحوه برگزاری رزمواره مدافعان حرم افزود:
2044 اثر به دست ما رسید كه در حقیقت بنده هم فكر چنین حجمی را نمی كردم چون تبلیغ خیلی گسترده ای روی این موضوع انجام نشده بود. حوزه ای كه كار شد یك حوزه خاص و ویژه بود كه كمتر روی آن تمركز شده بود. حجم عمده آثاری كه به دست ما رسید آثار حرفه ای هستند كه از نظر من خیلی خوب بود.
واقعیت این است كه بنده این نظر را قبول ندارم. از چند سال پیش یك جریانی به وجود آمد كه به صدا و سیما، رسانه ملی كه یكی از اركان مقاومت مردم در مقابل رسانه های دشمن است، ضربه بزنند. بهترین كاری كه می توانند انجام دهند این است كه مردم را بی اعتماد كنند و از رسانه جدا كنند.

احمد پور گفت: من درباره رادیو خودمان صحبت می كنم. فرض كنید شما یك رسانه ای دارید 24 ساعت صحبت می كند. مگر می شود تپق نداشت. حتما یك اشكالی به وجود می آید. مگر می شود در یك مجموعه طولانی مثلا یك ساله 24 ساعت هر روز صحبت كنید و اشكال و ایراد پیدا نكنید. این یك امر طبیعی است. شما در كارهای مهندسی هم كه با دستگاه و حساب و كتاب روبرو هستید همیشه یك درصدی را برای خطا در نظر می گیرند.
مدیر رادیو ایران افزود: فضای رسانه ای امروز با فضایی كه ما قبلا داشتیم متفاوت است. در كذشته یك شبكه تلویزیونی یا رادیویی به راحتی می توانست مخاطب جذب كند اما امروزه مخاطب با گوشی همراه خود منابع مختلف تولید محتوا را در دسترس دارد و تنوع رسانه ها بسیار زیاد شده است و همین امر، جذب مخاطب را برای رسانه ها سخت كرده است. مخاطب امروز به مجلات، روزنامه ها، كتاب ها، شبكه های اجتماعی، خبرگزاری ها و بسیاری منابع دیگر در گوشی دسترسی دارد بخاطر همین جمع كردن مخاطب طبیعتا سخت شده است.
وی گفت:امیدوار هستیم كه كارها را طوری انجام دهیم و جلو ببریم كه اعتماد مردم به رسانه ها جلب شود و باقی بماند و نیازی به رسانه های دیگر نداشته باشند. امیدوار هستم سواد رسانه ای مردم انقدر ارتقا پیدا كند كه بتوانند خودشان تشخیص بدهند و رسانه هایی را كه با خیرخواهی كار می كنند از رسانه هایی كه با اغراض خاصی كار می كنند تفكیك كنند
احمد پور در پایان افزود:بحث جنگ نرم یك حوزه بسیار وسیع و بزرگی را در سپهر رسانه ای شامل می شود و در زندگی مردم تاثیرگذار است. از همان زمانی كه این مسئله از طرف مقام معظم رهبری مطرح شد رسانه ملی فعالیت های گسترده ای را در این زمینه انجام داد. اینكه من بخواهم عدد و رقم از تعداد ساعت برنامه هایمان بگویم فكر نمی كنم زیاد سودمند باشد. ما باید ببینیم بازخورد آن در جامعه چه بوده است و سیستم های اثر سنجی بیایند و بررسی كنند. در رادیو سعی ما بر این بوده است كه در لایه های دوم و سوم برنامه سازی با مخاطب صحبت كنیم. در برخی برنامه ها نیز مسائل آنقدر شفاف بوده كه صراحتا با مخاطب سخن گفته ایم.

دسترسی سریع