دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه پول و بانكی
یك اقتصاددان در گفت و گو با رادیو ایران گفت: دولت سیزدهم در یكی از حوزههایی كه اصلاح ساختاری و تحقق عدالت را در اقتصاد كشور موردتوجه قرارداد، نظام بانكی كشور بود كه اعطای تسهیلات بانكی بر اساس اعتبارسنجی، كاهش فساد بانكی، صورت گرفت.
به گزارش شبكه رادیویی ایران، حیدر مستخدمین حسینی در گفت و گو با برنامه «دستوركار» گفت: دولت سیزدهم در یكی از حوزههایی كه اصلاح ساختاری و تحقق عدالت را در اقتصاد كشور موردتوجه قرارداد، نظام بانكی كشور بود. اعطای تسهیلات بانكی بر اساس اعتبارسنجی، كاهش فساد بانكی، اصلاح نظام بانكی از وعدههای انتخاباتی رئیسجمهور شهید بود كه محقق شد.
وی ادامه داد: یكی از اتفاقات مثبت دولت سیزدهم در حوزه پولی و بانكی حذف ارز رانتی 4200 تومانی بود، اختصاص ارز 4200 تومانی تبعات سنگی برای اقتصاد كشور به همراه داشت؛ تشدید كسری بودجه دولت، افزایش چشمگیر تقاضا برای واردات و ضربات جبران ناپذیر به تولیدكنندگان كالای اساسی داخلی و همچنین ایجاد رانت ارزی به وارد كنندگانی كه دسترسی به ارز دولتی و رانت داشتند از جمله تبعات این اقدام بود
این اقتصاددان افزود: اصلاح قانون حذف ارز ترجیحی 4200 تومانی از اصلاحات اقتصادی مهم دولت سیزدهم بود، زیرا هدف اصلی سیاست ارز ترجیحی كمك به اقشار كمدرآمد بود تا بتوانند كالای اساسی را با قیمت پایین تری تهیه كنند، اما نه تنها به این هدف نرسیدیم بلكه شاهد هدر رفتن منابع ارزی نیز بودیم.
مستخدمین حسینی تصریح كرد: حذف ارز ترجیحی مسیر شفافیت اقتصادی و حركت بنگاههای اقتصادی برای تولید رقابتی و صادرات بیشتر را هموار كرده و اجرای طرح مردمیسازی یارانهها و اعطای یارانه نقدی آشكار بهجای یارانه نهان از دهكهای پایین جامعه و اقشار كمدرآمد حمایت كرد.
گفتنی است «دستور كار» به تهیه كنندگی سیما پاتبمار از شنبه تا چهارشنبه 17:15 به روی آنتن رادیو ایران میرود.
تنظیم كننده: سمانه حیدرزاده