تلسكوپ رصد خانه ملی در طراحی و ساخت، دانش بالایی می طلبد

مدیر مهندسی رصد خانه ملی ایران گفت: تلسكوپ رصدخانه ملی ایران، سازه ای حدود 90 تنی است كه حدود 75 تن از این سازه متحرك است.

1401/08/03
|
07:01
|

به گزارش شبكه رادیویی ایران، دكتر مهندس مسعود بیداد مدیر مهندسی رصد خانه ملی ایران در برنامه «تراز» درباره تلاش تیم مهندسی و علمی رصدخانه ملی ایران در ثبت تصویر رنگی از برخورد دو كهكشان توسط تلسكوپ ایرانی صحبت كرد و گفت: در ساخت این تلسكوپ، متخصصان و طراحان بخش های مختلف نظیر مكانیك، برق و كنترل، نرم افزار، نجوم و سازه همزمان و باهم مشغول كار بوده اند.

وی در ادامه با بیان اینكه تلسكوپ رصد خانه ملی در سازه 250 تنی، با قطر 16 متر و ارتفاعی بیش از 20 متر احاطه شده است، افزود: این سازه كه به تنهایی متشكل از ده ها هزار قطعه و پیج و مهره است و بر روی دایره ای به قطر 15 متر می چرخند در طراحی و ساخت، صنعت و دانش بالایی داشته است.

مسعود بیداد در بخش دیگر صحبت هایش در پاسخ به این پرسش كه آیا تمام این سازه در یك مكان ساخته شده یا در جای دیگری؟ گفت: تمامی سازه ها در كارخانه های سازنده ساخته شده، به رصد خانه انتقال یافته و كم كم به هم پیچ و مهره شده اند.

مدیر مهندسی رصد خانه ملی ایران بخش دیگر صحبت هایش را به توضیح درباره تلكسوپ اختصاص داد و گفت: تلسكوپ رصدخانه ملی ایران، سازه ای حدود 90 تنی است كه حدود 75 تن از این سازه متحرك است.

بیداد خاطر نشان كرد: این تلسكوپ دو آینه دارد؛ آینه اصلی و اولیه، آینه چهار تنی با قطر 3.4 متر است كه توسط شركتی در آلمان ساخته شده و با نظارت و كارشناسی متخصصان داخلی به این كیفیت رسیده است.

دسترسی سریع