درباره رادیو ایران

ایران را بشنویم

معرفی رادیوایران

رسانه رادیو در بهشتی ترین ماه بهار ، چهارم اردیبهشت 1319در ایران آغاز به کار کرد و کشور تاریخی و گسترده ی ایران، از آن پس دارای رسانه ای صمیمی و ماندگار شد با نام"رادیو ایران".

درآن دوران امکان ضبط برنامه وجود نداشت و گویندگان کارشناسان و هنرمندان به شکل زنده با مردم سخن می گفتند و نغمه پردازی می کردند. نفس زنده ی هنرمندان و حس انسانی امواج رادیو سبب شد تا مردم پیوند عمیقی با رسانه ی جدید برقرار کنند و به چشم شگفتی در آن و کارکردهای آن بنگرند. به زودی "رادیو ایران "جایگاهی ویژه در میان ایرانیان یافت و مردم در سراسر ایران نیوشای کلام و موسیقی از طریق امواج رادیویی شدند و با شخصیت ها و قصه های آن همذات پنداری کردند . رادیو ایران سبب رواج زبان معیارفارسی در سرتاسر ایران شد و نامهای بسیاری در رادیو ماندگار شدند ؛ سعید نفیسی ، محیط طباطبایی ، شهید مطهری ، حسینعلی راشد ذبیح الله صفا، اخوان ثالث ، ابوالقاسم پاینده ، علینقی وزیری و چهره های بسیاری از طریق رادیو ایران با مردم سخن گفتند .

پس ازانقلاب اسلامی ، رادیو ایران کارکردهای جدیدی پیدا کرد و رویداد های مهم و تاریخ ساز در کشور ایران سبب شد تا رادیو ایران نقشی یگانه و ماندگار پیدا کند و گام به گام با مردم پیش برود.

رادیو در دوران جنگ تحمیلی، به مثابه ی مهمترین وارزشمندترین رسانه ی کشور ، درعمق پناهگاهها تا خط مقدم جنگ همراه مردم و رزمندگان شد. مردم خبرهای شیرین و تلخ را از رادیو می شنیدند و در خانه و محل کار و جاده و.... گوش به بلندگوی رادیو ایران داشتند و همین شبکه بود که سوم خرداد 1361خبر آزادی خرمشهر را که نقطه عطفی در تاریخ دفاع مقدس بود اعلام کرد .

رادیو ایران فراگیرترین رادیو وصدای ملی کشورمان است که از موجهایFM و AM پخش می شود و در دورترین نقاط کشور شنونده دارد. رادیو ایران درکنار شبکه های متعدد رادیویی، قدیمی ترین رادیوی کشور است و عمر برخی از برنامه های آن به نیم قرن می رسد. خاطره انگیزترین برنامه های رادیو ، از رادیو ایران به گوش مردم ایران رسیده است و خاطره جمعی قوم ایرانی سرشار از نغمه هایی است که این جعبه ی جادویی خلق کرده است . رادیو ایران ، سعی کرده همراه با تحولات جامعه پیش رود و در کنار برنامه های قدیمی برنامه های جدید خود را به مخاطبان عرضه کند و برنامه های قدیم را نیز با ساختار و فرم امروزین بپردازد. سال سال1394 شعار تازه ای برای رادیو ایران برگزیده شد ، شعاری که بر دو عنصر اصلی تکیه دارد : نخست وجه ایرانی بودن و دوم وجه شنیداری بودن رادیو .

"ایران را بشنویم"

این شعار رسانه ای که ایهامی زیبا را با خود دارد هم بر شنیدن رادیو ایران تاکید می کند و هم شنیدن صدای مردم ایران ، صدایی که بازتاب تاریخ ، فرهنگ و تمدن و انقلاب است .

رادیو ایران هم اکنون شش گروه برنامه ساز دارد که این گروه ها با عنوانهای "فرهنگ و ادب " ، " اندیشه " ، "جامعه" ، "ورزش وتفریحات" ،"دانش واقتصاد"و"سیاسی"تعریف شده اند. برخی برنامه های شاخص این شبکه عبارتند از: ایرانشهر، پارسیگویان ، فرهنگ مردم ، به افق آفتاب ، خانه و خانواده ، کافه هنر، راه شب ، سلام ایران، صبح جمعه با شما ، عندلیب، حوض نقره، ورزش ایران ،کوی نشاط، صداکن مرا ، نمودار، سیاره آبی ، قرارشاعرانه ، گلبانگ ، شب بخیر کوچولو.

رادیو ایران در چند سال اخیر توانسته است بیشترین جایزه و لوح تقدیر و تجلیل را از جشنواره های بین المللی و ملی دریافت کند و ازجمله ی آنها دریافت جایزه بهترین برنامه تعاملی اجلاس جشنواره جهانی ABU (اتحادیه رادیو تلویزیونهای آسیا و اقیانوسیه) و کسب رتبه نخست در احراز عنوانهای جشنواره بین المللی رادیو (1397) است.از سال1393تا مهر سال 1398 رادیو ایران بیش از یکصد جایزه در جشنواره های مختلف دریافت کرده است .

رادیو ایران تاکنون بیش از بیست قطعه موسیقی با کلام ، آرم استیشن و ترانه برای پخش آماده کرده است که محتوای آنها معرفی رادیو ایران و تاکید بر همدلی، وحدت و احساس غرور نسبت به اقتدار کشور است، برخی از این آثار با لهجه های محلی آماده شده اند و این حرکت در حال گسترش است . خوانندگانی همچون حجت اشرفزاده ، مازیار عصری ، علیرضا وکیلی منش ، مجتبی مصری در تولید این آثار با رادیو ایران همکاری کرده اند.

فعالیتهای فرابرنامه ای

رادیو ایران در کنار فعالیتهای برنامه سازی، تلاش کرده است تا حرکتهای رسانه ای و ملی چندی را سامان دهد و در حوزه فعالیتهای ملی و دینی پیشرو باشد . خروج از فضاهای بسته استودیوها و حضور در میان مردم به ویژه مردم نقاط مختلف کشور از جمله اهداف این رویکرد است.

مسئولان و برنامه سازان شبکه با اعتقاد به اصل "تعامل"و داد و ستد رسانه ای و وقوف به این امر که شنونده امروز کاربری فعال و آگاه است کوشیده اند پلهای ارتباطی و رسانه ای متعددی را بین رسانه و مخاطب بسازند و ارتباط خود را با مخاطبان محکم ساخته و از هنر آفرینی و اندیشه های آنها برای برنامه سازی بهره ببرند. ضمن اینکه معتقدند"ایران ، فقط تهران نیست" ازاین رو می کوشند تا حد امکان رویداد های نقاط مختلف کشور را پوشش دهند. رادیو ایران تنها شبکه ی رادیویی است که بیش از سه هزار گزارشگر ایرانیار در سرتاسر ایران دارد و دو سال است سامانه ای با نام " ایرانیاران"راه اندازی کرده و از گزارشهای ایرانیاران در برنامه سازی بهره می گیرد.

جشنواره فرهنگی و هنری مردم و رادیو "ایران من"

این جشنواره با هدف پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری درحوزه اقتدار ملی و اقتصاد مقاومتی طراحی شده است .

برگزاری پویش ملی " من کتاب می خوانم"با شعار"چهل کتابخانه، چهل روستا"

کتابخوانی و مطالعه از ویژگی های یک جامعه آرمانی و پیشرو است . رادیو ایران با هدف در انداختن طرحی نو در عرصه مطالعه این پویش را سه دوره برگزار کرده راه اندازی کرده است. در دور سوم در 24 آبان 97 که تا اردیبهشت 98 ادامه یافت. این پویش با کمک مردم، هنرمندان و مسئولان کشور توانست چهل کتابخانه برای چهل روستای محروم را ساماندهی کند و چند هزار جلد کتاب برای آنها فراهم آورد.

بخش کتابخوانی ویژه مخاطبان که شنوندگان در این بخش کتابخوانی می کنند و برنامه " تالار آیینه" نیز همسو با همین حرکت است.

"آیین سخن"در راستای نگهبانی از زبان فارسی:

این حرکت با شعار "هر ایرانی نگهبان زبان فارسی" از سالیان گذشته آغاز شده است. و فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی ، شورای تخصصی زبان و ادبیات فارسی و بنیاد شعر و ادبیات داستانی در آن مشارکت دارند. هم اکنون سومین دوره "آیین سخن" با مشارکت گسترده مردم و تذکر نادرستی های گفتاری و نگارشی برپا شده و پیامهای متعددی برای پاسداشت زبان فارسی تولید و از رادیو ایران پخش شده است. هرساله آیین پایانی این مراسم فعالیتهایی چندرسانه ای را شامل شده و مورد اقبال صاحبنظران و مردم قرار گرفته است به گونه ای که این حرکت، رادیو ایران را در جایگاه پرچمدار نگهبانی از زبان فارسی قرار داده است.

آیین تجلیل از پیشکسوتان:

به مناسبت های مختلف در هر فصل از یکی ازپیشکسوتان رادیو در بخش "آیین آفرین"تجلیل می شود و ضمن برگزاری برنامه ای رادیویی جمعی از اهل فرهنگ و هنرو رسانه گرد هم می آیند و تاکنون از هفت نفراز پیشکسوتان رادیو ایران تجلیل شده است.

پویش رونق تولید:

رادیو ایران در سال تولید ملی، این پویش را برای ایجاد هم افزایی بین سرمایه گزاران و تولید کنندگان برپا کرده است که تاکنون سرمایه گذاران متعددی را به تولید کنندگان کالای ایرانی معرفی کرده است.

جشن رویش :

رادیو ایران برای حفظ و پاسداشت محیط زیست و گسترش فرهنگ درختکاری چند سالی است که "جشن رویش" را در اسفند ماه برگزار می کند که در طی آن بین شهرداری ها و ارگانها و سازمان محیط زیست با محوریت رادیو ایران هم افزایی برای درختکاری به وجود می آید و تاکنون هزاران نهال کاشته شده است.

ارتباط با رادیوایران:

رادیو ایران از راههای مختلف در دسترس شماست. این شبکه روی موج های FM ردیف90 مگاهرتز و AM ردیف 558 کیلوهرتز پخش می شود و پایگاه اینترنتی وکانال صفحه من دردسترس است. صندوق پستی رادیو ایران هم شماره (1999713111) است که می توانید با شبکه مکاتبه کنید.

صدایی است به رنگینی باران.

ازآن رادیوایران

پر از بوی بهاران.

صدایی است

ازاین جعبه ی جادو

چو آواز ِ قناری

چو پرواز ِ پرستو

صدایی که تو را می بَرد از خویش به دیدن

به هر گوشه ی این خاک،

به آغاز ِشنیدن

صدایی است

صدایی است...

دسترسی سریع